Ασθένειες Ατύχημα με το κόψιμο των νυχιών σε καναρίνι

Πόλη
Πάφος
Θα ήθελα να σας χαιρετίσω αφού είμαι καινούριος στην ιστοσελίδα.. Επίσης, μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το καναρίνι μου;(του οποίου΄έκοψα ελαφρώς το πόδι ενώ προσπαθούσα να κόψω τα νύχια του)😱

όταν λέμε "ελαφρώς"τι ακριβώς εννοούμε;αιμορραγεί;λίγο ή πολύ; Αν είναι μικρή η αιμορραγία, λίγο betadineκαι αιμοστατικό βαμβάκι, είναι πολύ καλές πρώτες βοήθειες!
Αν το αίμα σε έχει πανικοβάλει, βύθισε το ποδαράκι του σε ένα ποτήρι νερό απο το ψυγείο... 😉
άμεσο και αποτελεσματικό!
Καλή επιτυχία!

Οταν λες του εκοψες το πόδι, εννοείς οτι αιμορράγησε το νυχι, ή του έκοψες καποιο δάχτυλο; Δωσε σαφεις εξηγησεις για νασε βοηθήσουμε...

φαίνεται πως του έκοψα λίγο το πόδι γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία αρχικά και προς το παρόν κουτσαίνει.

τι ηταν αυτο τωρα;
Φιλε μου καλε καλως ηρθες! Δεν θελω να σε αποθαρρυνω αλλα καλο ειναι οταν δε ξερουμε...η να παιρνουμε τη συμβουλη καποιου πιο εμπειρου απο εμας, η να αφηνουμε καποιον που ξερει να το κανει... Το πουλι πρεπει να το δει γιατρος και καλο ειναι να το κανεις οσο πιο συντομα μπορεις.Φυσικα και μπορει να του μεινει ελαττωμα!☹

πολυ φιλικα☹

το οτι κουτσαίνει δεν είναι μόνιμο
φιλη μου απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα; Μηπως ειδες το πουλακι;
Φυσικα και μπορει να του μεινει κουσουρι, το πουλακι πρεπει να το δει και ενας γιατρος! Δεν του εκοψε λιγο παραπανω το νυχι, το Ποδι του εκοψε..

φιλικα☹

Φιλη μου απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα; Μηπως ειδες το πουλακι;
Φυσικα και μπορει να του μεινει κουσουρι, το πουλακι πρεπει να το δει ενας γιατρος! Δεν του εκοψε λιγο παραπανω το νυχι, το Ποδι του εκοψε..
Προς τι λοιπον το μην ανησυχεις;Βεβαιως και πρεπει να ανησυχει! Και παλι συγνωμη

φιλικα☹
όταν το νεύρο απο το νύχι κοπεί λίγο βαθύτερα, ματώνει, πονάει και το πουλάκι κουτσαίνει, κατα κανόνα όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα!
Ποτέ δεν είπα να μη πάει το καναρίνι σε γιατρό, πρώτες βοήθειες έδωσα, κι αυτές, γραπτώς!
Οι πληροφορίες δεν ήταν σαφείς και το απέδωσα σε σύγχυση του ιδιοκτήτη, οπότε, προσπάθησα να τον "ηρεμήσω", σκέψου πως θα του φαινόταν αν του έλεγα "απαπααα, το κούτσανες"...
Λέγεται αυτό; 🙄

μα το ποδι εκοψες; οχι το νυχι; στειλε φωτο να δουμε.. και γω συμφωνω καλο ειναι να το δει γιατρος βεβαια αν ειναι σοβαρο.. Δεν ξερω δε μπορω να πω αν δεν δω..

Ελπίζω να μην είναι σοβαρό και το BETADINE να βοηθήσει
ώστε να μην υπάρξει κάποια μόλυνση.

"απαπααα, το κούτσανες"...
Λέγεται αυτό; 🙄
Εγω καθε αλλο παρα αυτο ειπα. Η ενσταση μου εγινε γιατι του απαντησες οτι θα σταματησει να κουτσαινει, χωρις να δεις το πουλι... Και εφ οσον ο ιδιο ανεφερε οτι δεν εχει κοψει νυχι αλλα ποδι!

φιλικα:)

Δεν έχει διευκρινιστεί τελικά τι έκοψε. Δεν υπάρχει η φράση έκοψα ελαφρώς το πόδι, μήπως η σωστή φράση είναι τραυμάτισα ελαφρώς το πόδι; Με ψαλίδι πήγες να τα κόψεις ή με το νυχοκόπτη που είναι πιο αποτελεσματικός;

εντάξει, το πουλί είναι πια σώο (μετά από 2 μέρες. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, πάντως σας ευχαριστώ...

Back