Γενικά Ατύχημα σε καναρίνι

Εγγραφή
9 Ιουλ 2021
Μηνύματα
419
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή το ατύχημα που είχα με το καναρινάκι μου την περασμένη Παρασκευή.Οπως πήγαινα λοιπόν να ξεκρεμάσω το κλουβάκι του από κάποιου τύπου ορθοστάτη, που από πάντα η σύντροφος μου από μικρή κρέμαγε τα κλουβιά των δικών της πουλιών,μου γλίστρησε το κλουβί απ' τα χέρια,έπεσε κάτω και διαλύθηκε...Ευτυχώς και δόξα το Θεό δεν μας έφυγε το πουλάκι αφού είχε μπλεχτεί το ποδαράκι του στα κάγκελα με το πέσιμο.Με γοργές κινήσεις το έπιασα μαλακά του ξέμλεξα το ποδαράκι και το πήγα μέσα καθώς η σύντροφος μου συναρμολογούσε το κλουβί που για καλή μας τύχη δεν είχε σπάσει πολύ.Όταν το βάλαμε πάλι μέσα έδειχνε μια χαρά μόνο που δεν πάταγε το δεξί του ποδαράκι στην πατήθρα που λογικά ήταν εκείνο που είχε μπλεχτεί στα κάγκελα.Μετά από λίγο το πάτησε,έφαγε χοροπήδησε ,τιτιβισε...Σε γενικές γραμμές ήταν καλά.Χθες όμως παρατηρησα ότι η ουρίτσα του ήταν κάπως γυρμένη προς τα κάτω και το βράδυ κοιμόταν στα 2 πόδια.Τοτε η ώρα ήταν 9 βέβαια και δεν ξέρω αν μετά σήκωσε το 1.Επίσης δεν ξέρω αν αυτό το έκανε από πάντα ή μόνο από τώρα...Έχοντας υπ οψην σας ότι είναι ζωηρό πιστεύεται ότι είναι κάτι ανησυχητικό;
Να υπενθυμίσω ότι είναι θυλικο σχεδόν ενός έτους καναρίνι ράτσας σκουφάτο λευκό με γκρι σκουφάκι.
Ευχαριστώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ιωάννης 2021
Από τα γραφόμενα σου φαίνεται ότι το πουλάκι σου ξεπέρασε τα όποια σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να του δημιουργήθηκαν από την απότομη πτώση του κλουβιού.
Μην ανησυχείς, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο καναρινάκι σου.
Συνέχισε να παρακολουθείς τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.☺
 
Χθες όμως παρατηρησα ότι η ουρίτσα του ήταν κάπως γυρμένη προς τα κάτω και το βράδυ κοιμόταν στα 2 πόδια.Τοτε η ώρα ήταν 9 βέβαια και δεν ξέρω αν μετά σήκωσε το 1.
Σήμερα πώς είναι από εμφάνιση αλλά και διάθεση; Το πόδι του το πατάει; Η ουρά παραμένει κάτω; Είναι δραστήριο;
 
Όταν είναι μεσημέρι τη βάζω μέσα και κάθεται ήσυχη με την ουρά ελαφρώς γυρμένη αλλά θεωρώ ότι απλά τη χαλαρώνει επειδή χαλαρώνει και η ίδια. Όταν χοροπηδάει η ουρά της είναι στο κανονικό της ύψος. Όλη την υπόλοιπη μέρα είναι ζωηρή, δραστήρια και ευδιάθετη.Το πόδι το πατάει κανονικά.
 
Back
Top