Αναπαραγωγή Αυγά από τον κρίνο;

Pegasos1982

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
255
Πόλη
Αθήνα
Σήμερα είδα την χιονουλα (η εικονιζομενη στη φωτο) και ειχε στη φωλια της 3 αυγα (τα 2 σκεπασμένα). Αλλα το θέμα είναι οτι δεν είχα ακομη προλάβει να την ενώσω με το αρσενικό. Είναι η πρώτη της γέννα. Τώρα λογικά τα αυγά πρέπει να ειναι άσπορα. Να τα αφήσω να τα κλωσάει, ή να κάνω ωοσκόπιση για να διαπιστώσω οτι είναι ασπορα και αν είναι να τις τα βγάλω ; Τι ώρες μπορώ να βγάλω τα αυγά για το τεστ; Μετά (αν είναι άσπορα) θα μπόρω να την ζευγαρώσω παλι συντομα; Θα είναι έτοιμη;
 
Αντώνη θα ήταν καλύτερα να έκανες ωοσκόπηση για να σιγουρευτείς. τα πουλάκια ήταν κοντά κοντά;
 
Κανε μια ωοσκοπιση στα αυγα και δες αμα ειναι ασπορα μετα αφησε την θηλυκια να κλωσσησει μια εβδομαδα και ας ειναι ασπορα τα αυγα και μετα παρτα. Τα αυγα καντα τεστ οταν η θυλυκια σηκωθει απο τα αυγα μονη της μην την σηκωσεις εσυ.Αμα ειναι ασπορα και εχεις κανει γνωριμια με τον αρσενικο την θηλυκια σου μπορεις να τα βαλεις μονο για μια γεννα με τον αρσενικο. (κατα την γνωμη μου)
 
Τα πουλάκια είναι σε κλουβί με διαχωριστικό. Δηλαδή γεννά και μόνη της; χωρίς την πράξη;
 
δεν υπηρχε δηλαδη καμια τρυπυλα ωστε να κανουν τη δουλεια;
 
Συρμάτινο διαχωριστικό αλλά μου φαίνεται ακατόρθωτο να έκαναν έτσι την δουλειά τους. Ο καιρός θα δείξει.
 
Αλλα το θέμα είναι οτι δεν είχα ακομη προλάβει να την ενώσω με το αρσενικό.

ρε παιδια, δηλαδι ο σπορος περασε απο το σιρμα με το αερακι και γι' αυτο ενδεχετε να μην ειναι ασπορα; 😕
αντωνη τα αυγα σου ειναι ασπορα και εξαρτατε ποσα αυγα θα γενησει, μπορει να γενησση κιαλα. Περιμενε και μετα βγαλε τα αυγα με την φωλια για καμια εβδομαδα για να μην κουραζετε η θυληκια σου.
ολα θα γινουν εχεις ακομα χρονο να σου ξαναγεννηση

τονι
 
Ναι, μπορει να κανει αυγα και χωρις την πραξη, σαν τις κοτουλες, απλα ειναι ασπορα... 😉
 
Αντώνη το θηλυκό μπορεί να κάνει αυγά ακόμα και χωρίς τον αρσενικό. Όπως έγραψε και η κατερίνα σαν τις κότες. Τα αυγά που έκανε η δικιά σου είναι σίγουρα άσπορα.Από την στιγμή που ήταν μόνη της σίγουρα δεν είναι γόνιμα. Επομένως δεν χρειάζεται ούτε ωοσκόπηση για να βεβαιωθείς. Η γνώμη μου είναι να τις τα πάρεις και μετά από μία εβδομάδα βάλε την μαζί με τον αρσενικό.
 
Ηρθε η ώρα της και γι αυτό έκανε αυγά.Αλλά χωρίς αρσενικό είναι σίγουρα άσπορα. Δεν είδες τις κινήσεις της κανάρας πριν γεννήσει ώστε να προλάβεις να βάλεις μέσα τον αρσενικό;Δεν κρατούσε αρχικά χαρτί στο στόμα, νήμα, οτιδήποτε;
 
Back
Top