Αναπαραγωγή Αυγά που δεν εκκολάπτονται

armagedwn

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2009
Μηνύματα
131
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά. Η αγάπη προς τα καναρίνια ξεκίνησε με μια κανάρα που βρήκα ένα βράδυ στο δρόμο μωρό (μόλις που πετούσε) και τη μεγάλωσα. Από τότε πέρασαν 4-5 χρόνια. Στο εν τω μεταξύ της αγόρασα ένα αρσενικό για συντροφιά και επί 2-3 χρόνια, κάθε μήνα περίπου δηλαδή από όταν τέλειωνε το μεγάλωμα των μικρών ξαναγεννούσε αυγά και πάντα έβγαιναν πουλιά. Ήταν εντυπωσιακό ότι πάντα εκκολάπτονταν όλα τα αυγά της! Δεν πρόφταινα να χαρίζω καναρίνια σε φίλους και γνωστούς!Έχω διαβάσει ότι δεν κάνει να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία τόσο συχνά αλλά βλέποντασ την επιμονή της να θέλει να γεννήσει αυγά ακόμα και χωρίς τη φωλιά την άφησα γιατί όταν της έπερνα τη φωλιά έκανε σαν τρελή. Τον τελευταίο χρόνο, μετά από κάποιο διάστημα που έπαψε να κάνει αυγά, όταν ξανάκανε τα αυγά ποτέ δεν ξανάβγαλε πουλιά! Κλωσάει κανονικά, αλλά στα αυγά στο τέλος δεν έχει καν δημιουργηθεί έμβρυο. Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αρσενικού αφού έχω δοκιμάσει 2 αρσενικά. Αν βοηθάει αυτό, σε μία από τις γέννες το ένα αυγό ήταν πάρα πολύ μικρό! Τί μπορεί να συμβαίνει; Είναι θέμα ηλικίας; (είναι 4-5 χρονών) μήπως οι πολλές γέννες τησ δημιούργησαν πρόβλημα; (φαίνεται να είναι υγιέστατη!). Σαφώς δε με ενοχλεί το γεγονός ότι δεν βγάζει πουλιά γιατί δεν ξέρω τί να τα κάνω, απλά μου έχει προκαλέσει την περιέργεια. Αν κάποιος μπορέι να δώσει μια άποψη θα χαρώ να την ακούσω
 
Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια ανωμαλία
στο αναπαραγωγικό σύστημα της(οχι, και το πλέον πιθανόν), είναι αποκλειστική ευθύνη
των αρσενικών τα άσπορα αυγά.
 
Καλημέρα! Ο Ιδανικός αριθμός γεννήσεων αν έτος για το θηλυκό είναι γύρω στις 3-4, με την προυπόθεση οτι φέρνει εις πέρας το έργο του ολοκληρωμένο δηλαδη, γέννηση και μεγάλωμα των νεοσσών. Απο κεί και πέρα περισοτερες των 4 γεννήσεων εξανλούν οργανικά το πουλί με δυσάρεστα αποτελέσματα. Διαβασε συμπληρωματικα και αυτο το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-παραγωγή-ερυθροκυττάρων-διακόπτεται-κατά-την-ωοτοκία.17672/

Η κατάλληλη αναπαραγωγική ηλικία για τα θηλυκά είναι από 1- 4 ετων περίπου κατα μεσο όρο. Απο την ηλικία των 4 -5 και πάνω η αναπαραγωγική ικανότητα μειώνεται σημαντικά όπως περίπου συμβαινει και στους ανθρώπους που τεκνοποίηση άνω των 45 όχι μόνο δυσκολέυει, αλλά επιφέρει και σημαντικά προβλήματα σε μητέρα και 'εμβρυο.

Ειναι λοιπόν πολύ φυσιολογική αυτή η εξέλιξη. Τωρα φρόντισέ την με την αγάπη και την στοργή που της αξίζει μέχρι τα βαθιά της γεράματα μιας και σου πρόσφερε τόση χαρά και ευλογία όσο ήταν νέα!
 
Μάκη δεν νομίζω να είναι πρόβλημα των αρσενικών γιατί τα ίδια αρσενικά είχαν πάντα γονιμοποιήσει αυγά και ήταν και μικρότερης ηλικίας από την κανάρα. Άλλωστε δοκίμασα με παραπάνω από ένα το ζευγάρωμά της. Νομίζω ότι η Georgina (χρόνια μας πολλά για χθές! 😉 έχει δίκιο. Εννοείται ότι θα συνεχίσω να την φροντίσω (ίσως και με περισσότερη αγάπη)! Η Λουκρητία (το όνομά της) είναι το μόνο ζώο με το οποίο έχω συνδεθεί τόσο πολύ και αντιλαμβάνομαι ότι και το ίδιο συμβαίνει από την πλευρά της! Ευχαριστώ παιδιά!
 
Σουχει δωσει ηδη η αγαπημενη σου την απαντηση φιλε Γιωργο με το μικροτερο αυγο! Μια αγκαλια στην χρυση μανουλα!
 
Τελικά η Λουκρητία μας διέψευσε! Της έβαλα ένα άλλο αρσενικό στη φωλιά, ζευγάρωσε, έφτιαξε τη φωλιά, κι εκεί που περίμενα ότι για μια ακόμη φορά δε θα έβγαιναν μικρά, έσκασε μύτη ένα και μετά ένα άλλο. Βγήκαν από τα 4 αυγά τα δυο. Το ένα ολοκληρωμένο είχε ψοφήσει μέσα στο αυγό ενώ το τέταρτο αυγό δεν ήταν γονιμοποιημένο. Τα μικρά είναι ήδη δυο εβδομάδων και χαίρουν άκρας υγείας!
 
λουκρητια; Που το βρηκες αυτο το ονομα βρε;να σου ζησουν τα μικρα σου!
 
Το όνομα, ξέρω γω; Έτσι μου ήρθε! Η Λουκρητία είναι μεγάλη φίρμα! Έχει ζευγαρώσει με τρια αρσενικά. Τον πρώτο τον σκότωσε μετά από κανα χρόνο. Ο δεύτερος μάλλον δεν την άντεξε και το έσκασε! Ο τρίτος δεν ξέρω! Το μέλλον θα δείξει. Πάντως και το πρώτο και το τελευταίο είναι ένα red agate mosaic. H Λουκρητία δεν ξέρω τι είναι πάντως έχει κίτρινο και καφέ χρώμα. Τα μικρά βγαίνουν παρδαλά! Πολλές φορές και άσπρα και καφέ και κιτρινοπράσινα. Αμα μπορέσω θα ανεβάσω φώτο της κι αν ξέρει κάποιος ας μου πει αν και για μπασταρδάκι την κόβω.
 
Back
Top