Αναπαραγωγή Αυγά στον πάτο του κλουβιού

panos_har

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2012
Μηνύματα
184
Πόλη
Πατήσια
Καλημέρα, φέτος η αναπαραγωγική μου χρονιά ξεκινάει κάπως άσχημα. έχω τρία ζευγάρια καναρίνια, το πρώτο έφτιαξε τη φωλιά του πριν μία εβδομάδα και την τρίτη έκαναν το πρώτο τους αυγό αλλά στον πάτο του κλουβιού, τοποθέτησα στη φωλιά ένα πλαστικό κ την επόμενη έκανε το δεύτερο στη φωλιά αλλά το κλωσάει ελάχιστα. σήμερα δεν έχω προλάβει να δω την εξέλιξη, να σημειώσω πως το βράδυ το κλωσούσε εναλλάξ θηλυκό-αρσενικό. Σήμερα το πρωί το έργο επαναλαμβάνεται με ένα δεύτερο ζευγάρι μου κ αυγό πάλι κάτω. τι φταίει; τι να κάνω; κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη γιατί θέλω να το προλάβω όσο είναι νωρίς.
το τρίτο ζευγάρι παντελώς αδιάφορο αν κ η θηλυκιά είναι μαμά του 12 οπότε ελπίζω να μην αλλάξει φέτος την επιτυχία που είχε πέρυσι.
 
Και στα δύο ζευγάρια που η θηλυκή έκανε αυγό κάτω είχες βάλει φωλιά και νήμα; Διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει;

Εφόσον το αυγό το έκανε μέσα στη φωλιά θα κάνει και τα υπόλοιπα.. Μην αγχώνεσαι! Τα καναρίνια αρχίζουν να κάθονται συστηματικά στη φωλιά από το 3ο ή και 4ο αυγό... Εσύ μην τα ενοχλείς και άσε τη φύση να ακολουθήσει το ένστικτο της.
 
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι και διατροφή τους είχα κάνει και φωλιές είχαν φτιάξει. Δεν τα έχω πιέσει στο να ζευγαρώσουν με φωτισμό και θερμοκρασία. είναι σε εξωτερικό χώρο άρα δική τους επιλογή και χωρίς ενόχληση από εμένα. στη μια έχω αφήσει το πλαστικό όσο θα γεννάει κ τα υπόλοιπα κ μετά θα το βγάλω αν τελικά αποφασίσει να κλωσήσει. στην άλλη δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω πλαστικό ή να την αφήσω να δω τι θα κάνει με το δεύτερο αύριο... έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα! ☹
 
Καλησπέρα. Λοιπόν τα καναρίνια ξεκινάνε να κλωσσάνε κανονικά μετά από το 3-4 αυγό. Τώρα για το φαινόμενο με τα αυγά στον πάτο δεν ξέρω να σου πω. Καλή επιτυχία!
 
Ευχαριστω αλλα οσα καναρινια ειχα ζευγαρωσει παλιοτερα κλωσσουσαν απο το πρωτο αυγο! Δεν μου εχει τυχει ξανα κατι παρομοιο! Απ οτι ειδα κλωσσαει περισσοτερο τωρα που εχει κανει κ το τριτο. Ελπιζω τα σπασμενα αυγα να ηταν απλα μια κακη στιγμη! ☹ μονο που τωρα κλωσσαει δυο κανονικα κ ενα πλαστικο αυγο κ φοβαμαι να τα πειραξω :ρ
 
Σε εμένα τα καναρίνια μου κλωσσούσανε μετά απο το 3-4 αυγό. Τέλος πάντων εφόσον κλωσσάει κανονικά όλα καλά. Το πλαστικό αυγό άστο δε πειράζει μονο αν μετά με τους νεοσσούς το πετάξει κάτω μαζεψέτο. Καλή επιτυχία!
 
παιδια εγω και προετοιμασια εχω κανει και ολα. Ειχα το ιδιο προβλημα με μια κιτρινη μωσαικια. Και μεχρι να το παρω χαμπαρι μου πεταξε πανω απο ενα αβγο κατω. Της εβαλα φωλια με νημα εξωτερικη.. Τιποτα,ξανα κατω. Της εβαλα φωλια εσωτερικη με νημα... Τιποτα ξανα κατω. Της εβαλα τσοχα μεσα στη φωλια με πλαστικο αυγο και επιτελους τα εκανε μεσα. Το πουλι ειναι του 13 και δεν ηξερε, ηθελε βοηθεια. Το βοηθαμε οπου χρειαστει.στα 4 χρονια δε μου ειχε ξανατυχει, αλλα εμαθα!
σε ενα αλλο ζευγαρι εκατσε να κλωσησει μετα το 4ο αυγοκαι σε ενα ακομα ζευγαρι καθονται εδω και ενα μηνα και παιζουνε τα πουλια(δεν ειναι κανενα πυρωμενο). Ετσι ειναι αυτα ακομα και τα καναρια εχουν τις ιδιαοτεροτητες τους!
 
παιδια εγω και προετοιμασια εχω κανει και ολα. Ειχα το ιδιο προβλημα με μια κιτρινη μωσαικια. Και μεχρι να το παρω χαμπαρι μου πεταξε πανω απο ενα αβγο κατω. Της εβαλα φωλια με νημα εξωτερικη.. Τιποτα,ξανα κατω. Της εβαλα φωλια εσωτερικη με νημα... Τιποτα ξανα κατω. Της εβαλα τσοχα μεσα στη φωλια με πλαστικο αυγο και επιτελους τα εκανε μεσα. Το πουλι ειναι του 13 και δεν ηξερε, ηθελε βοηθεια. Το βοηθαμε οπου χρειαστει.στα 4 χρονια δε μου ειχε ξανατυχει, αλλα εμαθα

Αν δεν με είχες φίλο, ακόμα κάτω θα στα έκανε 🙄

😛
 
Θα το αφησω κ ο θεος βοηθος :)αν ειναι ασπορα τα αλλα μπορει να βγαλει το πλαστικο.😛
Σημερα την ειδα μεσα κ το βραδυ κλωσσαει, ας ελπισουμε να πανε ολα καλα. Στην αλλη εβαλα πλαστικο κ περιμενω να δω αυριο τι θα κανει αν κ καθεται αρκετα στο πλαστικο!
 
Καλημερα. Ολη νυχτα κλωσσουσε κανονικα σημερα εκανε κ το τεταρτο αυγο κ παλι εξω την πετυχα! ☹ Η δευτερη εκανε το δευτερο αυγο στη φωλια κ κλωσσαει κανονικα!
 
βρε πανο μην αγχωνεσαι,θα δεις οτι οτι και 5ο αυγο μπορει να κανει. Θα κατσει το πουλι οταν πρεπει.στο τελος θα περασεις ολο το αγχος σου στο πουλι... Και θα σηκωθει το πρωι το πουλι αμα θελει να φαει να πιει νερο να κανει τις αναγκες του και ολα.
ηρεμια...
 
Συμφωνω! Ηρεμία και υπομονή αλλιώς δε θα καταφέρεις τίποτα στο συγκεκριμένο χόμπι! Άσε τη φύση μόνη της και τα καναρίνια να ακολουθήσουν το ένστικτο τους! Η μητέρα φύση ξέρει καλύτερα από όλους μας.. Όσο τα ενοχλείς τόσο θα έχεις προβλήματα.,
 
Ναι αυτο το ξερω κ το σεβομαι γι αυτο παντα θελω να νοιωθουν ελευθερα, οπως δεν τα πιεσα για αναπαραγωγη ετσι κ στην πορεια. Ακομη κ το πλαστικο αυγο για μενα ηταν υπερβαση αλλα χωρις αυτο δεν ξερω αν θα ειχαν κανει τα υπολοιπα στη φωλια! Ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σας κ σε 14 μερες θα ξερουμε την καταληξη :)
 
καλημερα την ζεβγαροστα να την εχω σπιτι μεσα η να την εχω στο μπαλκονι.. Δεν την πιανει ρεβμα αερα κ εχει αρχησει κ ζεστενη ο κερος.. Τα πουλια τα εχω ξεχοριστα ακομα!
 
Αν τα πουλιά έχουν μάθει μέσα άστα ακόμα κατά τη γνώμη μου να ζεστάνει κι άλλο ο καιρός... Αν αποφασίσεις να τα βγάλεις έξω πέρα από τα ρεύματα αέρα πρέπει να είναι προστατευμενα και από τα αρπακτικά!
 
Εγώ σήμερα αντιμετώπισα άλλο πρόβλημα! Ενώ έκανε 4 υγιέστατα πουλάκια, τα οποία όμως έπαψε πλέον να ταϊζει η ίδια και τα ανέλαβε πλήρως ο πατέρας, παίρνει νήματα και ψάχνει και καλά για να κάνει νέα φωλιά! Της είχα βάλει εδώ και 2 μέρες τουλάχιστο νέα φωλιά, αλλά σήμερα βρήκα ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού! Και φυσικά, με το που πήγα να το σηκώσω και να το βάλω στη φωλιά, έσπασε στα χέρια μου! Δεν ήξερα τι να σκεφτώ! Απορώ που μετά από την πρώτη πετυχημένη της γέννα, έπραξε έτσι!
 
Εγώ σήμερα αντιμετώπισα άλλο πρόβλημα! Ενώ έκανε 4 υγιέστατα πουλάκια, τα οποία όμως έπαψε πλέον να ταϊζει η ίδια και τα ανέλαβε πλήρως ο πατέρας, παίρνει νήματα και ψάχνει και καλά για να κάνει νέα φωλιά! Της είχα βάλει εδώ και 2 μέρες τουλάχιστο νέα φωλιά, αλλά σήμερα βρήκα ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού! Και φυσικά, με το που πήγα να το σηκώσω και να το βάλω στη φωλιά, έσπασε στα χέρια μου! Δεν ήξερα τι να σκεφτώ! Απορώ που μετά από την πρώτη πετυχημένη της γέννα, έπραξε έτσι!
Διάβασε λίγο αυτό: Από την πρώτη γέννα καναρινιών στη δεύτερη θα σε βοηθήσει. 😉
 
Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια.. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τα ψεύτικα αυγουλάκια που είχα, οπότε θα πάω να αγοράσω 1 σήμερα!
Δεν θέλω να χάσω κι άλλο αυγό!
 
Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια.. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τα ψεύτικα αυγουλάκια που είχα, οπότε θα πάω να αγοράσω 1 σήμερα!
Δεν θέλω να χάσω κι άλλο αυγό!
Ακόμα και κουφέτα να βάλεις θα τα κλωσσησει η κανάρα σου! 😉
 
Back
Top