Διατροφή Αυγοτροφές χωρίς αυγό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Αν και δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο, οι πρωτεΐνες των αυγοτροφών να μη προέρχονται απο αυγό αλλά να είναι φυτικής προέλευσης (πληρώνουμε σαν κορόϊδα νομίζοντας το αντίθετο), εν τούτοις η ανάγκη για σωστή διαχείριση απο άποψη χρωματισμού (ιδιαίτερα στα μωσαϊκού τύπου) επιβάλει την ύπαρξη κάποιων εντελώς ουδέτερων αυγοτροφών χωρίς αυγό που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν βάση παρασκευής ενός ολοκληρωμένου συμπληρώματος. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ! Παραθέτω μια ωραία λύση που δοκίμασα τελευταία και παίρνω θετικά "σήματα".

bianco-secco.webp
 
η ανάγκη για σωστή διαχείριση απο άποψη χρωματισμού (ιδιαίτερα στα μωσαϊκού τύπου) επιβάλει την ύπαρξη κάποιων εντελώς ουδέτερων αυγοτροφών χωρίς αυγό
Μάκη, το ασπράδι δεν το χρησιμοποιούν; Για ποιο λόγο πρέπει να είναι φυτική; Είναι θέμα κόστους μόνο; Επίσης, η συγκεκριμένη διευκρινίζει από ποια πηγή προέρχεται η πρωτεΐνη της;
 
Δεν χρησιμοποιούν καθόλου αυγό. Η συγκεκριμένη δεν αναφέρει την πηγή των πρωτεϊνών αλλά φαντάζομαι οτι αυτή προκύπτει μόνον απο τα Συστατικά * : Προϊόντα αρτοποιίας, προϊόντα και υποπροϊόντα δημητριακών, σπόροι, ζάχαρη, γάλα και παράγωγα, δημητριακά, μέταλλα, βότανα.

* Γι' αυτό και είναι μόνον 15%

Για ποιο λόγο πρέπει να είναι φυτική;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Απλά, τόσα χρόνια αγοράζουμε αυγοτροφή χωρίς να πολυπροσέχουμε την προέλευση της πρωτεΐνης τους.
Οι περισσότερες αυγοτροφές τελικά, δεν περιέχουν αυγό. Συνήθως κάτι λύπη εμπλουτισμένα και μπόλικη σόγια είναι η πρωτεϊνική βάση. Μάλλον για οικονομικούς λόγους.
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οπότε η λέξη "αυγοτροφή" είναι ουσιαστικά λάθος.
Κανονικά θα έπρεπε να ονομάζεται πρωτεινικό σκεύασμα.
Αν και δεν καταλαβαίνω τι καλό προσφέρει, έχοντας μέσα γάλα και ζάχαρη.
 
Η αυγοτροφή του εμπορίου είναι μια ζωοτροφή που απευθύνεται κυρίως στους εκτροφείς των πουλιών που ταΐζουν μαζικά και καθημερινά μεγάλο αριθμό πουλιών. Επίσης, σε κατόχους μικρού αριθμού πουλιών που είτε δεν έχουν το χρόνο, είτε δεν έχουν τη διάθεση να προετοιμάζουν την τροφή των πουλιών καθημερινά.

Στην περίπτωση της πρωτεΐνης, έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η αυγοτροφή δεν είναι απαραίτητη στους κατόχους 1-2 πουλιών που έχουν τη διάθεση να βράζουν ένα αυγό, να το δίνουν στα πουλιά τους ενώ παράλληλα έχουν και το χρόνο να το αποσύρουν από το κλουβί μετά από δύο τρεις ώρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αυγό είναι σαφώς προτιμότερη επιλογή και εν προκειμένω, το ασπράδι του μόνο για όσους έχουν λευκά μωσαϊκού τύπου.
 
Η αυγοτροφή του εμπορίου είναι μια ζωοτροφή που απευθύνεται κυρίως στους εκτροφείς των πουλιών που ταΐζουν μαζικά και καθημερινά μεγάλο αριθμό πουλιών.
Ακριβώς.
Σε μια τέτοια μεγάλη εκτροφή, δεν υπάρχουν φρούτα - χορταρικά ή άλλα "φρέσκα" καλούδια. Τα συμπληρώματα αυτά είναι ο κομιστής βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αποτελούν (πέραν των σπορικών) την βάση για το κτίσιμο της διατροφής που έχει επιλέξει ο καθένας ανάλογα με τις ποικιλίες που εκτρέφει.
Προσωπικά σήμερα επέστρεψα στον αυγουλά μου, στην λαϊκή, 87 κενές καρτέλες αυγών. :D
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οι Ιταλοί τελικά είναι απίστευτοι. Ρίξτε μια ματιά σ' αυτη τη σελίδα να δείτε τί έχουν ετοιμάσει "για να μας τα παίρνουν" (όχι οτι δεν θέλουμε 😉 ).
Καλό όνομα σε σχέση με την ποιότητα. Μεγάλη αποδοχή όλων των σκευασμάτων (πολύ προσεγμένα)
 
Back
Top