Διατροφή Αυγοτροφή για προετοιμασία και ανατροφή νεαρών

Μέχρι πριν κάμποσο καιρό έδινα την αυγοτροφη της Ρίο. Αλλά την είχα κόψει και έδινα μόνον αυγο. Αλλά τώρα θέλω να πάρω μιας καλύτερης ποιότητας και εταιρείας. Γι αυτό θα ήθελα τα φώτα σας κυρίως ως προς την υφή της (ξηρή. Πατε. Ουδέτερη.) αλλά ίσως και εταιρείας.
 
Θα την προετοιμάζεις εσύ ή θέλεις κάποια πατέ να τη δώσεις κατ' ευθείαν;
Η αυγοτροφή όμως δεν όπως και όλες οι τροφές χρειάζονται βδομάδες ώστε να γίνουν αποδεκτές από τα πουλιά.
Θεωρώ δηλαδή πως έχεις αργήσει απίστευτα να τη δώσεις.
Κι επειδή υπάρχει και το αυγό στο κλουβί το θεωρώ ακόμη πιο δύσκολο.
 
@Τασος ο καναρινας σου παραθέτω παράγραφο από το άρθρο "Η αναπαραγωγή των καναρινιών" προκειμένου να τονίσω πόσο σημαντικό είναι αυτό που σου έγραψε ο @misalouris :

"Είναι σημαντικό όλες οι τροφές που παρέχουμε (σπόροι, αυγοτροφή, λαχανικά κτλ.) να είναι ήδη αποδεκτές από τα καναρίνια μας προτού εκκολαφθούν τα αυγά, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως θα τις καταναλώνουν για τη σίτιση των νεοσσών."

Αν έχεις λίγα πουλιά, συνεχίζεις άνετα με αυγό και προσφέρεις μια αυγοτροφή για το διάστημα που είσαι εκτός, με πολύ καλή αποδοχή η οποία είναι πατέ δηλαδή έχει την υγρασία της και δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα αλλά και ουδέτερη που σημαίνει δεν έχει χρωστικές ή συστατικά που εκούσια ή ακούσια μπορεί να βάψει τα πουλιά.
Η αυγοτροφή είναι αυτή:


Θέλω να πιστεύω πως οι αυξημένες ανάγκες γρήγορης, εύκολης και εύπεπτης σίτισης θα τα κάνει να την δοκιμάσουν και να ταΐζουν τα μικρά τους.
Ξεκίνησε να την δίνεις χθες...
[automerge]1551514282[/automerge]
Γι αυτό θα ήθελα τα φώτα σας κυρίως ως προς την υφή της (ξηρή. Πατε. Ουδέτερη.) αλλά ίσως και εταιρείας.

Επειδή μπορεί να μην έγινε ξεκάθαρο από την προηγούμενη απάντηση, η "υφή" της αυγοτροφής την διακρίνει σε πατέ (υγρή) και ξηρή.

- Την πατέ την προσφέρουμε όπως είναι.

- Την ξηρή την προπαρασκευάζουμε πριν την δώσουμε στα πουλιά προσθέτοντας νερό και ότι άλλο θέλουμε να περάσουμε.

Το ουδέτερη, κόκκινη, κίτρινη κτλ αναφέρεται στις χρωστικές ουσίες που περιέχονται σε αυτήν ή στην απουσία τους.

Ελπίζω να στα ξεμπέρδεψα λίγο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θα την αγοράσω για να με σίγουρος. Τι μου προτείνετε να κάνω;

Χρησιμοποιώ τη Raggio Di sole lipo soft. Αρέσει στα πουλιά. Βέβαια αν μιλάμε για λίγα πουλιά θα έδινα φρέσκο αυγό μόνο...
 
Ειχα δοκιμασει να δωσω την αυγοτροφη της deli nature που εγραψε ο Γιαννης απ το Αγρινιο χωρίς να γίνει ποτέ αποδεκτή απ τα πουλιά μου. Έτσι αποφάσισα να την φτοιάχνω εγώ. Όποιος φτοιάχνει αυγοτροφή όμως πιθανών να δεί οτι αν υπάρξουν αλλαγές στα συστατικά πάλι θέλει χρόνο να το συνηθίσουν και να την προτιμήσουν όπως είπε ο Γιάννης Μισαλούρης (για παραδειγμα αν μπει ενα μονο συστατικό όπως το μέλι τη μια φορά και την άλλη όχι που αλλάζει όλη η γεύση αλλάζουν όλα). Πάντως με την σπιτική κάθε φορά πέρνει 2-3 φορές να τη συνηθίσουν και μετά τρελαίνονται. Αυτή τη φορά θα βάλω και βότανα (herb mix απο evia parrots) και θα δω. Άποψη δικιά μου να αποφεύγονται οι έτοιμες γιατί έχουν όλα τα "κατακάθια" αρτοποιίας όπως πολλές φορές έχουμε συζητήσει εδώ. Δεν το λέω δεχόμενός το άκριτα αλλά το έχω διαπιστώσει και μόνος μου. Φουλ τεχνητά αρώματα για να την φανε τα πουλιά και ρίχνουν και κανα σποράκι νιζερ για να γίνει πιο αποδεκτή. Οικονομικά ανάλογα τι θα βάλεις πανω κατω η ιδια τιμή θα βγεί, ποιοτικά κλάσης ανώτερη με μονο μειονέκτημα τον λίγο χρόνο που θα αφιερώσεις για την παρασκευή της. Εγώ την διατειρώ στην κατάψυξη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Νεκτάριε η αλήθεια είναι ότι και εμένα δεν πολύ τρελαίνονται να την τρώνε σκέτη για αυτό την εμπλουτίζω με παπαρουνοσπορο και αποξηραμένα βότανα! Τώρα για το εαν αυτό κάνει για κατανάλωση από τους νεοσσούς δεν το γνωρίζω.
 
Αν θυμαμαι καλα, ο κυριος Μακης ειχε μιλησει για μια αυγοτροφη (Ιταλικης προελευσης ) που αυτο που γραφει αυτο ειναι, και νομιζω ειχε πει οτι δεν υπαρχουν τα γνωστα αγνωστα προιοντα αρτοποιίας. Παντως εγω τους βαζω φρεσκο αυγουλακι και ειμαι ήσυχος.
 
Back
Top