η παρασκευη αυγοτροφης απο τους λατρεις των καναρινιων ειναι ενα θεμα οπου υπαρχουν αρκετες παραλλαγες αλλα ολες οι συνταγες κινουνται γυρω απο καποια στανταρ:
>αυγο σφιχτο τριμμενο με ή χωρις το τσοφλι αν δινεται ασβεστιο με αλλο τροπο.
>ρασκ ή φρυγανια τριμμενη για την απορροφηση του νερου στο οποιο πριν διαλυουμε τα συμπληρωματα διατροφης(εγω χρησιμοποιω τριμμενη φρυγανια για παναρισμα που κυκλοφορει σε συσκευασια κιλου γυρω στο 1 ευρω στα δυο γερμανικα μαρκετ που υπαρχουν στην Αθήνα. Το ρασκ δεν μπορω να το βρω παρα μονο απο e-shop και αφου δεν ειμαι εκτροφεας αλλα ερασιτεχνης δεν μπαινω σε αυτη τη διαδικασια)
>τριμμενα λαχανικα(εχω δει συνταγες ειτε με καροτο ειτε με μπροκολο και προσθετω ποτε ποτε στην συνταγη μου)
>τροφες που σε μικρη ποσοτητα εχουν τεραστια βιολογικη αξια(σπιρουλινα ή γυρη-θα προτεινα εναλλαξ)
>συμπληρωματα οπως μαγια που εχει ολο το συμπλεγμα των βιταμινων β και οχι μονο, ή ετοιμα σκευασματα διαφορων εταιριων του εμποριου πολυβιταμινικα ή εξειδικευμενα οπως η χορηγηση βιτ. Ε πριν την αναπαραγωγικη περιοδο(εγω προτεινω εναλλακτικα σιτελαιο για λογους τους οποιους αναφερω σε αλλο ποστ στα συμπληρωματα και το κανουν και αλλοι εκτροφεις αποτι εχω δει σε ιστοσελιδες του εξωτερικου)
πιο σπανια εχω δει σε συνταγη ξενων ιστοσελιδων και χρησιμοποιω μονο οταν υπαρχουν νεοσσοι
>προσθηκη ριζαλευρου του εμποριου για μωρα ενισχυμενο με βιταμινες
η εναλλακτικη μου ομως προταση αφορμη για την οποια γραφω αυτο το ποστ
και την οποια χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο ειναι η προσθήκη τριμμενου με μουλτι σε σκονη κιμα σογιας ο οποιος επειδη ειναι απολιπασμενος(εχει βγει το σογιελαιο) εχει πολυ καλη συσταση πρωτεινης 52% με ολα τα αμινοξεα της ζωικης(οπως το αυγο) 32%,υδατανθρακες,15%φυτικες ινες και μολις 1% λιπαρα. Για να προλαβω τυχον ενστασεις οτι ειναι πολυθερμιδικη τροφη να τονισω οτι ειναι η συσταση ξηρης τροφης ανευ νερου και η προσθηκη νερου που ετσι κιαλλιως κανουμε ριχνει τα συνολικα μεγεθη της αυγοτροφης μη αναλογια λιπους συνολικα μειωνεται αφου και το αυγο κυριως αλλα και τα τριμμενα δημητριακα σε χαμηλοτερο βαθμο εχουν περισσοτερα λιπαρα.
τελος για να προλαβω και αλλες τυχον ενστασεις απο οπαδους των ετοιμων αυγοτροφων (οχι αυτους που δινουν κατευθειαν ετοιμη γιατι δεν εχουν χρονο να παρασκευασουν αλλα αυτους που προσθετουν ετοιμη στη συνταγη τους) οτι τα φυτικα αμινοξεα ή οι φυτικες πρωτείνες που αναφερονται στις συσκευασιες των τροφων αυτων δεν ειναι τιποτα αλλο απο σογια που ειναι το φυτο με την μεγαλυτερη συσταση και εισαγεται σε πολυ φθηνη τιμη απο τις εταιριες ζωωτροφων απο την αμερικη με οτι αυτο μπορει να κρυβει.ρωτηστε την green peace να σας πει... Εγω αυτη που χρησιμοπιω τουλαχιστον αν και επιφυλλασομαι ειναι καθαρη στον σχετικο καταλογο της οργανωσης αυτης.
σχετικα με την διατροφικη της αξια σαν πληρη πρωτεινη μοναδικη φυτικη αναμεσα στις ζωικες μπορειτε να δειτε και στο πινακακι της ιστοσελιδας
"http://www.fitnesslogic.gr/diet/learn_diet/learn_diet03.htm"
>αυγο σφιχτο τριμμενο με ή χωρις το τσοφλι αν δινεται ασβεστιο με αλλο τροπο.
>ρασκ ή φρυγανια τριμμενη για την απορροφηση του νερου στο οποιο πριν διαλυουμε τα συμπληρωματα διατροφης(εγω χρησιμοποιω τριμμενη φρυγανια για παναρισμα που κυκλοφορει σε συσκευασια κιλου γυρω στο 1 ευρω στα δυο γερμανικα μαρκετ που υπαρχουν στην Αθήνα. Το ρασκ δεν μπορω να το βρω παρα μονο απο e-shop και αφου δεν ειμαι εκτροφεας αλλα ερασιτεχνης δεν μπαινω σε αυτη τη διαδικασια)
>τριμμενα λαχανικα(εχω δει συνταγες ειτε με καροτο ειτε με μπροκολο και προσθετω ποτε ποτε στην συνταγη μου)
>τροφες που σε μικρη ποσοτητα εχουν τεραστια βιολογικη αξια(σπιρουλινα ή γυρη-θα προτεινα εναλλαξ)
>συμπληρωματα οπως μαγια που εχει ολο το συμπλεγμα των βιταμινων β και οχι μονο, ή ετοιμα σκευασματα διαφορων εταιριων του εμποριου πολυβιταμινικα ή εξειδικευμενα οπως η χορηγηση βιτ. Ε πριν την αναπαραγωγικη περιοδο(εγω προτεινω εναλλακτικα σιτελαιο για λογους τους οποιους αναφερω σε αλλο ποστ στα συμπληρωματα και το κανουν και αλλοι εκτροφεις αποτι εχω δει σε ιστοσελιδες του εξωτερικου)
πιο σπανια εχω δει σε συνταγη ξενων ιστοσελιδων και χρησιμοποιω μονο οταν υπαρχουν νεοσσοι
>προσθηκη ριζαλευρου του εμποριου για μωρα ενισχυμενο με βιταμινες
η εναλλακτικη μου ομως προταση αφορμη για την οποια γραφω αυτο το ποστ
και την οποια χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο ειναι η προσθήκη τριμμενου με μουλτι σε σκονη κιμα σογιας ο οποιος επειδη ειναι απολιπασμενος(εχει βγει το σογιελαιο) εχει πολυ καλη συσταση πρωτεινης 52% με ολα τα αμινοξεα της ζωικης(οπως το αυγο) 32%,υδατανθρακες,15%φυτικες ινες και μολις 1% λιπαρα. Για να προλαβω τυχον ενστασεις οτι ειναι πολυθερμιδικη τροφη να τονισω οτι ειναι η συσταση ξηρης τροφης ανευ νερου και η προσθηκη νερου που ετσι κιαλλιως κανουμε ριχνει τα συνολικα μεγεθη της αυγοτροφης μη αναλογια λιπους συνολικα μειωνεται αφου και το αυγο κυριως αλλα και τα τριμμενα δημητριακα σε χαμηλοτερο βαθμο εχουν περισσοτερα λιπαρα.
τελος για να προλαβω και αλλες τυχον ενστασεις απο οπαδους των ετοιμων αυγοτροφων (οχι αυτους που δινουν κατευθειαν ετοιμη γιατι δεν εχουν χρονο να παρασκευασουν αλλα αυτους που προσθετουν ετοιμη στη συνταγη τους) οτι τα φυτικα αμινοξεα ή οι φυτικες πρωτείνες που αναφερονται στις συσκευασιες των τροφων αυτων δεν ειναι τιποτα αλλο απο σογια που ειναι το φυτο με την μεγαλυτερη συσταση και εισαγεται σε πολυ φθηνη τιμη απο τις εταιριες ζωωτροφων απο την αμερικη με οτι αυτο μπορει να κρυβει.ρωτηστε την green peace να σας πει... Εγω αυτη που χρησιμοπιω τουλαχιστον αν και επιφυλλασομαι ειναι καθαρη στον σχετικο καταλογο της οργανωσης αυτης.
σχετικα με την διατροφικη της αξια σαν πληρη πρωτεινη μοναδικη φυτικη αναμεσα στις ζωικες μπορειτε να δειτε και στο πινακακι της ιστοσελιδας