Διατροφή Αυγοτροφή κάθε πότε;

N.Bestgirl

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαϊ 2007
Μηνύματα
25
Πόλη
Χανιά
Παιδιά την αυγοτροφή κάθε πότε την δίνουμε; Πρέπει να υπάρχει συνέχεια στο κλουβί ή κατα διαστήματα;
 
Απάντηση: Αυγοτροφή κάθε πότε;

Παιδιά την αυγοτροφή κάθε πότε την δίνουμε; Πρέπει να υπάρχει συνέχεια στο κλουβί ή κατα διαστήματα;
Καλημέρα N.Bestgirl,
εάν θέλεις χρησιμοποίησε το λίνκ Τελος Αναπαραγωγης προκειμένου να πάρεις μια πρώτη ιδέα. Στην ουσία θα ήθελα να μας διευκρινήσεις όταν λες αυγοτροφή τι εννοείς; Σε πολλά μαγαζιά πουλάνε βιταμίνη βασισμένη στο μπισκότο την οποία την ονομάζουν ψευδώς αυγοτροφή. Εφ'οσον δεν αναπαράγεις τα πουλιά σου, μπορείς να τους χορηγείς αυγοτροφή καθημερινά, η αυγοτροφή δεν πρέπει να παραμένει στο κλουβί παραπάνω απο 7-8 ώρες διότι αλοιώνεται και είναι επίσης η βασική τροφή μέσω της οποίας χορηγούμε στα πουλιά μας διάφορα συμπληρώματα όπως spirulina, chia, σπόρους βλάστησης κτλ. Χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να φανώ ειδήμων, υπάρχουν σίγουρα πολλά πιο έμπειρα μέλη των οποίων την συμβουλή επικαλούμε, ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
Τέλος εαν θέλεις μπές στο τόπικ "Νέα μέλη" για να μας πεις λίγα λόγια για εσένα και τα πουλιά σου προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα, καλώς μας ήρθες.

Μφχ
Γιάννης
 
Απάντηση: Αυγοτροφή κάθε πότε;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Λέγοντας αβγοτροφή δεν εννοούμε κάποιες κίτρινες, κόκκινες, μπλε ή δεν ξέρω τι άλλο σκόνες πωλούνται στα καταστήματα αλλά την επεξεργασμένη ξηρή τροφή με βάση το αβγό (eggfood), η οποία περιέχει και κάποια άλλα διατροφικά πρόσθετα ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής της.

Τη συγκεκριμένη αβγοτροφή την χορηγούμε είτε σκέτη (ξηρή) είτε παρασκευάζουμε το δικό μας μείγμα με βάση αυτήν την ξηρή αβγοτροφή χρησιμοποιώντας νερό, rusk και διάφορα διατροφικά συμπληρώματα και βιταμίνες, είτε παρασκευάζουμε εξολοκλήρου τη δική μας αβγοτροφή. Ένας από τους πολλούς τρόπους για την παρασκευή της υπάρχει στο άρθρο. φτιάξτε τη δική σας αβγοτροφή

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, πρέπει να την χορηγούμε στα πουλιά καθημερινά την περίοδο ανατροφής των νεοσσών, τρεις φορές την εβδομάδα κατά την περίοδο της πτερόρροιας, μια φορά την εβδομάδα ή τις δέκα μέρες κατά την περίοδο της συντήρησης. Η χορήγηση της κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την αναπαραγωγική περίοδο, εξαρτάται από το πρόγραμμα που ακολουθεί ο καθένας.
 
Μπερδεύτικα λιγάκι...

Καταρχήν διάβασα το πόστ για το φτιάξε την δική σου αβγοτροφή αλλα το βρήκα λίγο δύσκολο μιας και εδώ δεν ξέρω που θα βρώ μέταλλα/βιταμίνες και σπόρους. Δεν ξέρω αν προσπαθίσω να το φτιάξω τι θα βγεί...

Να πώ οτι έχω 2 καναρινάκια και τους δίνω την κλασική τροφή (σπόρους) που πωλούν τα πέτσοπ και την κίτρινι που πωλείται σε χύμα. Έχω βέβαια αρκετό καιρό να του δώσω την χύμα... Του δίνω μία αλλη αυτό το διάστημα που την πείρα ώς πιο καλή γιατί δεν ήταν και πολύ καλά (είχε εντονη ταχυκαρδία και σαν άσμα και παραπατούσε) τώρα μετά απο 1 μήνα και αφού του χορήγισα και αντιβίωση είναι καλά αλλα έχει ενα προβληματάκι με το πόδι του (το αναφέρω σε αλλο πόστ). Αυτή η αβγοτροφή που του δίνω τώρα γράφει επάνω... GOLD PATEE (quality tabel orlux) και δείχνει εξωτερικά αβγά και μέλι 🙄 έχει και κάτι λίγα σποράκια μέσα σαν μαύρο, λεπτό σιτάρι (όπως έχει και η χύμα).

Οπότε να του τη δείνω 1 φορά την εβδομάδα για 1 ημέρα;
 
Κική νομίζω χωρίς να θέλω να το παίξω παντογνώστης ότι μιας και έχεις μόνο δύο καναρινάκια η καλύτερη αυγοτροφή θα ήταν το ίδιο το αυγό. Παίρνεις ένα αυγό το βράζεις πάνω από εφτά λεπτά για τυχόν σαλμονέλα και μετά το κόβεις στα δύο. Έτσι μαζί με το τσόφλι. Έτσι μπορείς να βάζεις από μισό και στα δύο πουλάκια που έχεις. Να το αφήνεις το πολύ για δύο ημέρες, μετά ξινίζει.
 
Του βάζω και αβγό 🙄
Καλά κάνεις. Λίγο προσοχή μονάχα τώρα με τη ζέστη γιατί αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως.

Επίσης ή GOLD PATEE είναι μια από τις αβγοτροφές του εμπορίου που αναφέρω πιο πάνω, μόνο που η συγκεκριμένη δεν είναι σε ξηρή μορφή.

Η προσωπική μου άποψη στο θέμα της παρασκευής αβγοτροφής εξολοκλήρου από εμάς τους ίδιους, είναι ότι δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία εφόσον δεν έχουμε ιδιαίτερο λόγο.

Επίσης, επειδή ποτέ δεν κατάλαβα και ποτέ δε μου λύθηκε η απορία για ποιο λόγο πρέπει να δίνουμε απ' αυτή την κίτρινη η κόκκινη σκόνη (ξέρετε αυτή που μυρίζει όμορφα) και πωλείται στα καταστήματα είτε χύμα είτε σε διαφανή νάιλον σακουλάκια κλεισμένα με συρραπτικό από πάνω, θεωρώ ότι δεν έχω λόγο να τη δίνω στα πουλιά.
 
Back
Top