Διατροφή Αυγοτροφή με άψογη αποδοχή

Dimitris.P

PB Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Πειραιάς
Καλή προετοιμασία προς της αναπαραγωγής σημαίνει. σωστή διατροφή, πλούσια και πλήρης..σταδιακά και με μέτρο! Το μέτρο όμως σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αναφέρεται στην ποιότητα, η οποία για πολλούς φαίνεται..στην αποδοχή αυτών που προσφέρουμε στα πουλιά μας.
Η αυγοτροφή είναι το 2ο πιο σημαντικό προιόν στη διατροφή τους. Εδώ λοιπόν επιτρέψτε μου να δηλώσω πως η εν λόγω αυγοτροφή https://canaries.gr/2011/09/10/παρασκευή-αυγοτροφής/ του κου Μάκη, από τις αρχές Γενάρη που ξεκίνησα να την φτιάχνω και να την προσφέρω στα καναρίνια μου,έχει άψογη αποδοχή.. Δεν μένει τίποτα στο σκεύος! Εχω δοκιμάσει πολλές, πάρα πολλές,έτοιμες και σπιτικές, αλλά.. Νομίζω πως κάπου εδώ..λέω να ''πιάσω λιμάνι''.
Διαβάστε τη προσεκτικά.. Δοκιμάστε τη.. Και καλή προετοιμασία εύχομαι σε όλους.
Κε Μάκη.. Ευχαριστούμε! 🙂👍
 
Στην ουσία ξηρή αυγοτροφή εμπορίου με προσθήκη κους κους. Δεν μπαίνει αυγό μέσα που το θεωρώ απαραίτητο.
Τα σπόρια βουτηγμένα σε υγρασία δεν είναι καλό.
Για να την προτείνει ο Μάκης κάτι θα ξέρει παραπάνω βέβαια.
 
Στην ουσία ξηρή αυγοτροφή εμπορίου με προσθήκη κους κους. Δεν μπαίνει αυγό μέσα που το θεωρώ απαραίτητο.
Τα σπόρια βουτηγμένα σε υγρασία δεν είναι καλό.
Για να την προτείνει ο Μάκης κάτι θα ξέρει παραπάνω βέβαια.
Σωστό. Αλλά αυτό που προτείνω αποτελεί ΒΑΣΗ ουδέτερης ΜΑΛΑΚΗΣ αυγοτροφής στην οποίαν εύκολα μπορούν να περάσουν τα πρόσθετα που αγοράζουμε σε μορφή σκόνης (Απο βιταμίνες, μεταλλα, αμινοξέα μέχρι όλων των ειδών τις πρωτεΐνες). Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια έχω μειώσει στο ελάχιστο τα πρόσθετα και χρησιμοποιώ ανάλογα την περίοδο, αυγά, σκουλίκι, αυγά μυρμιγκιών, αρακά κλπ. . Η αναλογία νερού είναι τέτοια, που η αυγοτροφή διατηρείται απλά αφράτη και μαλακιά χωρίς ιδιαίτερη υγρασία. Η κατανάλωση μεσα στην ημέρα είναι σχεδόν κανόνας και οι σπόροι δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ισα -ίσα, θα έλεγα οτι κάποιοι,όπως το καναβούρι, ευνοούνται απο την παρουσία του υπόλοιπου υλικού ώστε να μαλακώσουν και να καταναλωθούν πιο εύκολα. Θα ήθελα να πώ εδώ, οτι κανείς δεν πρέπει να κολλάει σε κάποια συγκεκριμένη "συνταγή" σαν να ήταν εξ ουρανού. Ολοι καλά θα κάνουμε να το ψάχνουμε πριν κάνουμε τις επιλογές μας. Μόνο σαν οδηγό, σαν καλούπι, σαν βάση πρέπει να βλέπουμε τις όποιες τέτοιες αναφορές. Ο ίδιος κάνω συνεχείς αλλαγές μόλις αντιληφθώ οτι το υλικό που προσφέρω αρχίζει να γίνεται "βαρετό" απο τα πουλιά. :)
 
Συμφωνώ Μάκη καλό είναι να αλλάζουμε να μην βαριούντε.
Σε αυτήν που έγραψε ο Δημήτρης όταν μια πολυβιταμίνη γράφει 1 γρ. σε 100 γρ. αυγοτροφής πόσο πρέπει να βάλουμε στο νερό?Αυτό πως το υπολογίζουμε;
 
Επειδή η αναφορά είναι σε μέρη και όχι σε βάρος, την πρώτη φορά ζυγίζεις το τελικό προϊόν που σου προκύπτει ανάλογα με την "μεζούρα" που χρησιμοποιείς. Αν ας πούμε το τελικό προιόν σου είναι 250 γραμμάρια, την επόμενη φορά βάζεις στο νερό που χρησιμοποιείς τα 2,5 γρ. Που αντιστοιχούν.
 
Back
Top