Διατροφή Αυγοτροφες - τι συσταση εχουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jk21

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.756
Πόλη
Περιστέρι
θα ηθελα να κανω μια επισημανση σαν συνεχεια του ερωτηματος που εθεσα στο ποστ 13 του θεματος https://community.petbirds.gr/threads/Τι-είναι-οι-εμπλουτισμενοι-σπόροι.12215/ ωστε να μην ειμαι σε κεινο το θεμα off topic : συνηθιζουμε οσοι γνωριζουμε το θεμα των λεγομενων κιτρινων και κοκκικων "βιταμινων" να επισημαινουμε στους χρηστες τους οτι ειναι προιοντα κατωτερης ποιοτητας και πιθανοτατα επικινδυνες για τα στομαχια και τα συκωτια των πουλιων μας και καλα κανουμε γιατι ετσι ειναι.συνηθως τους προτεινουμε να χρησιμοποιουν ετοιμες συσκευασμενες αυγοτροφες (και εγω αυτο κανω σε ατομα που λενε οτι δεν εχουν το χρονο να φτιαξουν εκεινοι, αν και απαιτειται ελαχιστος). Ομως δεν πρεπει να τις προβαλουμε σαν κατι το ιδανικο (σαφως και ειναι κατα πολυ καλυτερες απο τα υποπτα "μοσχομυρωδατα εγχρωμα σκευασματα"). Αυτο το λεω και το πιστευω απο τοτε που παρατηρησα την συσταση τους. Μπορει να ειναι σκευασματα εμπλουτισμενα με θρεπτικα συστατικα, μελι κλπ αλλα δεν μπορουμε να κατηγορουμε τα αλλα οτι ειναι μπισκοτα με ζαχαρη οταν το βασικο συστατικο των αυγοτροφων ειναι το "προιοντα αρτοποιιας -bakery products"(οχι δημητρικα, δεν ειναι τυχαιο που εχουν αυτη την ονομασια), οταν το δευτερο σε συσταση ειναι το αφυδατωμενο αυγο (κατι το οποιο του αφαιρει τις περισσοτερες βιταμινες Β), οταν η ζαχαρη-sugar ειναι το τριτο συνηθως σε περιεκτικοτητα...η ζαχαρη που καλα κανουμε σε αλλα ποστ και επισημαινουμε οτι δεν πρεπει να δινουμε τα πουλια μας

δινω ανωνυμα την συσταση δυο πραγματι καλων (αν συγκριθουν με προιοντα του χωρου) αυγοτροφων οπου φαινεται αυτο που λεω. Ελπιζω και σε αναρτηση και αλλων σκευασματων (ανωνυμα) ωστε να δουμε και να προβληματιστουμε : μηπως αν μπορουμε να το κανουνε να στραφουμε σε δικη μας αυγοτροφη;



Ingredients
Dried bakery products, dried whole egg, sugar, vegetable protein extracts, insects, fruit, oils, yeast, Vitamin A, Vitamin D3, Vitamin E, Menadione Sodium Bisulfite complex (source of vitamin K activity), Thiamine Mononitrate (B1), Riboflavin (B2), Calcium Pantothenate, Choline Chlorid, Niacin, Pyridoxine Hydrochloride (B6), Vitamin B12, Folic Acid (C), Calcium-Carbonate, Sodium Chloride, Magnesium oxide, Manganous oxide, Zinc oxide, Iron sulphate, Copper sulphate, Cobalt sulphate, Potassium Iodate, L-Lysine, DL-Methionine


Bakery Products, egg and egg derivatives, (min 30%), seeds, various sugars, vegetable protein extracts, minerals, honey, FOS, MOS, sea algae (source of EPA - DHA), L-carnitine.

*τα σκευασματα που επισυναπτω τα συστατικα τους βρεθηκαν απο προχειρη τυχαια αναζητηση στο διαδικτυο
 
Κάπως έτσι είναι Δημήτρη. Σε αυγοτροφή επώνυμη έχω δει μέχρι και κομάτια βάφλας. Η σύσταση πάνω κάτω ίδια είναι για όλες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πλέον δεν χρησιμοποιώ καμία αυγοτροφή αλλά τρίβω αυγό και πρσθέτω ό,τι εγώ θέλω και θεωρώ καλό για τα πουλιά. Σε σχέση βέβαια με τις χύμα που δεν έχουμε καν τα συστατικά τους ή τις ημερομηνίες λήξης (και κυκλοφορούν πολλά ληγμένα πίστεψέ με) είναι κλάσεις ανώτερες. Και σίγουρα όχι επικίνδυνες.
 
Οτι γραφω παρακατω ειναι πιστη αντιγραφη απο την συσκευασια γνωστης εταιρειας φαρμακων,τροφες κτλ.

''Περιεχει υψηλης ποιοτητας πρωτεινες ζωικης προελευσης, μελι, μεταλλα,ιχνοστοιχεια.
Συστατικα:Προιοντα αρτοποιηας, δημητριακα, σποροι, αυγα και προιοντα αυγου (4%), εκχυλισματα πρωτεινων φυτικης προελευσης, μεταλλα,ζαχαρη''.
__________________
Οπως διαβασες εχει τα δημητριακα δευτερα και την ζαχαρη στο τελος.Αυτο που με προβληματισε μολις τωρα (λογω απειριας) ειναι πως δεν γραφει αναλυτικα καποια πραγματα και δεν ξερω εαν ειναι κατα σειρα προταιρεοτητας τα συστατικα αναλογα με την περιεκτηκοτητα.
 
καθε νομιμο σκευασμα τα συστατικα τα γραφει αναλογα με την ποσοστιαια σειρα τους.ως προς την ζαχαρη το σκευασμα αυτο εκπλησει θετικα.χωρις την αναφορα μαρκων (δεν ειναι σκοπος μου η διαφημηση ή δυσφημηση) το θεμα ελπιζω να γινει η αιτια οταν θα ψωνιζουμε ( γιατι καλως η κακως δεν νομιζω να σταματησουμε να το κανουμε οι περισσοτεροι )να ελεγχουμε τη συσταση και να διαλεγουμε 😉
 
Ευχαριστω Δημητρη. Το θεμα ειναι οτι απο την στιγμη που αποφασισαμε να εχουμε στο σπιτι μας πουλακια ειμαστε υποχρεωμενοι να τα προσεχουμε και να τους δινουμε οτι το δυνατον καλυτερο μπορει ο καθενας και οχι να επαναπαυομαστε οτι''α ενταξει για σημερα φαγανε, ηπιανε νανι τωρα''Και οταν παρουσιαστει το κακο να λεμε..''μα γιατι αφου τα προσεχα''.
 
To θεμα ειναι το πως ερμηνευεται το bakery products. Ειναι κεικ με πολυ αβγο το οποιο στην συνεχεια τριβεται για να παρει αυτην την μορφη. Η ειναι τα υπολειματα απο προιοντα αρτοποιειας.?
 
ιδου το αιρωτημα😕 δεν νομιζω να εχει αυγο. Αυγο ανφερεται στη συνεχεια. Αν ειχε και το κεηκ τοτε η ποσοτητα της πρωτεινης και των λιπαρων στο μιγμα (ειναι συνηθως γυρω στα 20% οι πρωτεινες και 10% τα λιπαρα)θα ηταν μεγαλυτερη αν αναλογιστεις οτι προστιθενται ετσι κι αλλιως φυτικες πρωτεινες( ψημενο σογιαλευρο απολιπασμενο πιθανοτατα αφου αυτο εχει υψηλη πρωτεινη. Ακολουθουν τα οσπρια και οι σποροι περιλλα, κινοα, αμαρανθος)
 
orl-eif-bianco.jpg

Αυγοτροφή Orlux Bianco


http://www.ornitalia.gr/images/uploads/kanarinia/augotrofes/cede/312.jpg[/IMG
Cede Bianco

αυτες εχω ακουστα αλλα πιστευω και οι αλλες εταιριες εχουν αντιστοιχο προιον. Απο την τροφη λειπει σιγουρα ο κροκος γιατι εχει χρωστικες (δεν ειμαι σιγουρος αν εχουν ασπραδι σε σκονη,θα το αναγραφει πιστευω) και εχουν ενισχυμενα τα φυτικης προελευσης πρωτεινουχα συστατικα που περιεχουν (σογιαλευρο) ωστε να αναπληρωσουν ειτε με φυσικα προσθετα(σογια) ειτε με προσθηκη συνθετικων προσθετων την ελλειψη μεθειονινης και λυσινης που δημιουργει η αναγκαστικη λογω χρωστικων απουσια του αυγου. Εχουν επισης προσθετη βιταμινη Α που ειναι σε περισσοτερη ποσοτητα αναγκαια στα λευκα καναρινια.

μια επισης καλη εναλλακτικη λυση ειναι αυτη η συνταγη

No Egg Nestling Food by Barbara Rosario

περισσοτερες πληροφοριες για το κινοα (quinoa) δες εδω https://el.wikipedia.org/wiki/Κινόα

EBIO.GR - ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - HEALTH FOOD ON LINE SHOP - κινοα
(και σε καθε καταστημα με βιολογικα ειδη)
 
Back
Top