Διατροφή Αυγοτροφη για καρδερινες

Γεια φιλε μου Κωστα, ολες οι μαρκες ειναι καλες, το βασικο για μενα ειναι η περιεκτικοτητα σε εντομα, αυγα μυρμηγκιων κτλ, οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο.Αν θες πες μου πως κανεις την αυγοτροφη,ισως μπορω να βοηθησω.
 
αν θέλεις από έτοιμη δοκίμασε της orlux με 25% περιεκτικότητα σε έντομα
 
σε όλα σχεδόν τα μεγάλα pet shop θα βρεις τα 2 σκευάσματα που θα σου πω αν τα αναζητήσεις... Το πρώτο είναι η βασική αυγοτροφή Eggfood orlux για αγριοπούλια και το δεύτερο που είπα πιο πάνω (25% έντομα) είναι ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για αγριοπούλια και ονομάζεται Orlux Insect Patee
 

Συνημμένα

  • orl-eif-wildvo.webp
    orl-eif-wildvo.webp
    21,8 KB · Προβολές: 388
  • orl-insek-patee.webp
    orl-insek-patee.webp
    22,6 KB · Προβολές: 444
εμενα τρελαινονταιγια την πρωτη, ειναι στεγνη,τη δευτερη με το 25%εντομα δεν την πολυπλησιαζουν.
 
ηθελα να ρωτησω σε παρασκευη δικη μας αυγοτροφης τους σπορους που βαζουμε π.χ. αγκαθι μαριας η οποιοδηποτε αλλο σπορο, δεν υπαρχει κινδυνος στα πουλια επειδη ειναι με το τσοφλι τους;
 
Το αγκάθι Μαρίας θα πρέπει να το σπάσεις (σε μούλτι)η να το ψιλοβράσεις. Είναι τόσο σκληρό που δεν μπορούν να το σπάσουν. Για τους άλλους σπόρους δεν υπάρχει θέμα.. Τα πουλιά είναι σποροφάγα.
 
Kάποτε έβαζα και γω σπόρους στην αυγοτροφή που έφτιαχνα.

Μήπως είναι λάθος;
 
Ότι σου ''δουλεύει'' δεν είναι λάθος. Ο καθένας ακολουθεί την τακτική που του δίνει αποτελέσματα.
 
Συμφωνούμε.

Εχει κινδύνους να βάζουμε σπόρους στην αυγοτροφή κυρ Νίκο;
 
Εγώ τους προτιμώ ξεχωριστά, αλλά το νιζεράκι π.χ. είναι δέλεαρ για κάποια πουλιά που δεν πολυσυμπαθούν το ''χειροποίητο''.
Όταν λέμε βάζουμε σπόρους, δεν φτιάχνουμε σπόρους με αυγοτροφή γαρνιτούρα, αλλά το αντίθετο.
Θα βάλεις μέσα π.χ. καμελίνα, κινόα, νίζερ η οποιοδήποτε μικρό σπόρο...η οποιοδήποτε βότανο θρυμματισμένο (γλυκάνισο,ρίγανη, θυμάρι, δίκταμο,τσουκνίδα, ταραξάκος, bella di note κλπ.).
To αγκάθι, εγώ θα το έβαζα ξεχωριστά... Αν και τίποτα δεν απαγορεύεται εφόσον ''δουλεύει''.
 
Δεν μου απάντησες όμως αν υπάρχει κίνδυνος να μπαίνουν οι σπόροι στην αυγοτροφή.
 
Δεν μπορώ να στηρίξω κάπου τη λέξη ''κίνδυνος''. Αν με φοβίζει κάτι, είναι στη μαλακή αυγοτροφή η ανάπτυξη επιπλέον μικροβίων, μυκήτων(στους σπόρους αλλά και γενικότερα στο μείγμα) σε μη ξηρό περιβάλλον.
 
Με τις αυγοτροφές γενικότερα, όχι για τις καρδερίνες φυσικά που δεν έχω, έχω κάποιους ενδοιασμούς στις προσμείξεις υλικών, εφόσον έχουμε υγρό στοιχείο που είναι το ίδιο το αυγό. Γι αυτό και δεν ανακατεύω ποτέ σπόρους σ' αυτήν.
Προσωπικά ανακατεύω δυο τρία υλικά ακριβώς γι' αυτό, να στεγνώσει το τρόφιμο και να μπορεί να συντηρηθεί λίγες μέρες, αν και εφόσον το πουλί δεν τρώει το αυγό σκέτο. Π.χ . κουάκερ , αυγό και λίγη ρίγανη ή λίγη τσουκνίδα, ξηρές βεβαίως.
Ξηρά υλικά μπορούν ν' ανακατεύονται σε ξεχωριστή ταίστρα, είναι αυτονόητο δεν υπάρχει κίνδυνος.
 
Back
Top