Αναπαραγωγή Αυγο σε μια μερα

xrhstos220

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2016
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Οπως πολλοί θυμούνται το ζευγάρι που μια έβαζε νήμα στην φωλιά και μια το πετούσε. Πριν 2 μέρες την έβαλα φωλιά ξανά και μέσα σε μισή ώρα το πολύ ήταν έτοιμη. Την άλλη μέρα ένωσα και τον αρσενικό και σήμερα έκανε το πρώτο αυγό. Υπάρχει περίπτωση να ζευγαρωσαν σε μια μέρα; αν και τα ξανά είχα μαζί Όταν μου πετούσε το νήμα έξω αλλά δεν ξέρω αν ζευγαρωσαν.
 
Η κανάρα είναι έτοιμη εφόσον έχτισε γρήγορα φωλια και γέννησε αυγο την αλλη μέρα. Λογικα θα ακολουθήσει σειρά αυγων. Το θέωρω πολυ πιθανο να ζευγάρωσαν. Παρακολουθησε την συμπεριφορα τους τις επόμενες μέρες διακριτικα και ασε πλεον τον αρσενικό μαζι της. Αν έχεις σταγόνες ασβεστιου πρόσθεσε στο νερο μεχρι να τελειώσει τα αυγά της και όλα θα πάνε καλά!
 
Υπάρχει περίπτωση να ζευγαρωσαν σε μια μέρα

Και βέβαια υπάρχει περίπτωση να ζευγάρωσαν, καθώς οι κανάρες είναι δεκτικές για ζευγάρωμα λίγο πριν την ωοτοκία. Το ζήτημα είναι αν ο αρσενικός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της καθορίζοντας και την γονιμότητα των αυγών που θα ακολουθήσουν.
 
Δεν ξερω τι να σας πω θα κάνω ωοσκοπηση σε καμία εβδομάδα και θα σας πω. Ο αρσενικος είναι πρωταρης σε αντίθεση με την καναρα που ειναι του 15
 
Μόνο αν ο αρσενικός είναι μικροτερος από δεκα μηνών ίσως υπάρχει πρόβλημα γονιμότητας. Αλλα δεν νομίζω.
 
Σήμερα δεν έκανε αυγο τι εφτεξε;
Η κανάρα δεν έχει μπει στο σωστό αναπαραγωγικό της κύκλο. Κενά στην απόθεση των αυγών συνήθως οφείλονται στη μη επαρκή προετοιμασία του θηλυκού.
 
Σήμερα δεν έκανε αυγο τι εφτεξε;
Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εκτός από το να περιμένεις το επόμενο αυγο, όποτε κι αν αυτό έρθει.
Πιέζοντας τα πουλιά να κάνουν λίγες μέρες νωρίτερα αυτό που έτσι ή αλλιώς θα κάνουν λίγο αργότερα, δηλαδή να αναπαραχθούν... χάνουμε τη συνέπεια.
Έτσι λοιπόν θα δούμε κενά μεταξύ των ωοτοκιών μιας ή και περισσότερων ημερών, διακοπή της επώασης των αυγών ή και της σίτισης των νεοσσών εξ αιτίας νέας απροσμενης ωοτοκίας, καταστροφή φωλιας, αυγών ακόμη και νεοσσών εξ αιτίας της υπερβολικά αυξημένης ορμονοεκροής που τα τρελαίνει και ένα σωρό άλλες παρενέργειες από την πίεση ανθρώπων και σκευασμάτων.
Ως εκτροφέας τα έχω ζήσει σχεδόν όλα κι αυτό που γράφω είναι αυτό που τα τελευταια χρόνια εφαρμόζω.
Υπομονή, σε όλα.
Δημιουργία ιδανικών για αναπαραγωγή συνθηκών και μετά απόλυτη υπομονή.
Θα χρειαστεί τακτική παρακολούθηση της συμπεριφοράς των πουλιών και τίποτε περισσότερο.
 
Back
Top