Διατροφή Αυγο σε σκονη

Στελιος111

PB New Member
Εγγραφή
5 Σεπ 2008
Μηνύματα
8
Πόλη
Χανιά
Εχω παρατηρησει εκτρεφοντας για χρονια μικρα παπαγαλακια οτι το αυγο σε σκονη ειναι ακρως επικυνδινο! Στα πετ σοπια το πουλανε ετοιμο (σε συσκεασια) ή
χυμα, εχω παρατηρησει λοιπον οτι αυτο που μας πουλανε (το χυμα) ειναι μπαγιατικο και μπορει να προκαλεσει καποια αρρωστια στου ιπταμενους φιλους μας."Αυτο που λενε δινε τους αυγο να σου κανουν μικρα" ισχυει οταν το βρασιμο του αυγου γινεται στο σπιτι που εσεις οι ιδιοι ξερεται οτι δεν εχει μπαγιατεψει.Φυσικα καθε μερα πρεπει να το αλλαζεται.:)

Φιλικα,
Στελιος
 
στη πρωτη γενα τον καναρινιων μου εδινα τετοιο... Ενο τα μικρα μεγαλοναν κανονικα και η μανα τα'ι'ζε κανονικα τα μικρα μια μερα πεθαναν... Εγω αυτο πιστευω πως εφτεγε...
 
Και εμένα έπαθα μια παρόμοια περίπτωση
1η γεννά (αυγό πετσοπ)
1)ο αρσενικός παπαγάλος έτρωγε τα αυγά.
2)όταν γέννησε η παπαγαλίνα μου πέθανε μετά από δυο μέρες πεθανε
Συμπτώματα δεν μπορούσε να πετάξει και δεν έτρωγε επιπλέον δεν έπινε νερό πιστεύω ότι ήταν συμπτώματα σαλμονέλας
νεογέννητα 1
2η γεννά (σπιτικό αυγό)
1)η παπαγαλίνα έζησε
2)ο παπαγάλος δεν έτρωγε τα αυγά
κανένα παράξενο γεγονός
νεογέννητα 3
 
Αυτα που λετε δεν ειναι απολυτα ουτε υπαρχει σωστο και λαθος. Εδω μέσα ειπαμε πολλες φορες πως δεν πρεπει να αγοράζετε χυμα αυγοτροφες ή σπόρια.
Ένας φίλος μου έχασε όλα του τα καναρίνια (90) από σαλμωνέλλα που προήλθε απο το αβγο που τους έβαλε.
Αυτο που πρέπει να γίνεται είναι να δινονται με μετρο τόσο έτοιμη αυγοτροφή γνωστων εταιριων οσο και αυγο το οποιο πρεπει να βραζεται τουλαχιστον για 18-20 λεπτα.
Εγώ έχω δοκιμάσει και τις 2 μεθόδους αλλα βρήκα πιο αποδοτικη στην αναπαραγωγη καναρινιων το φτιάξιμο δικης μου αυγοτροφης στην οποια μπορω να προσθεσω οτι επιθυμω ωστε να γινει πιο πλουσια για τα πουλια μου.
Για την αναπαραγωγη παπαγαλων δεν εχω αποψη.
 
Back
Top