Αναπαραγωγή Αυγο χωρις κελυφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pikena
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pikena

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιουλ 2008
Μηνύματα
19
Πόλη
Λιβαδειά
καλησπερα. Εχω βαλει ενα ζευγαρι καναρινια πρωτη φορα και τα δυο(και για μενα πρωτη φορα). Εχθες το πρωι εκανε το πρωτο αυγο και σημερα το πρωι το δευτερο. Πριν λιγη ωρα εκανε κ ενα τριτο στο πατο του κλουβιου το οποιο δεν ειχε κελυφος απλα μια μεμβρανη. Ξερει καποιος γιατι συνεβη αυτο; Πρεπει να ανυσηχησω και για τα επομενα;
 
πρωφανος ελειψη ασβεστιου...
εχουν σουπιοκοκαλο στο κλουβι;το τρωνε;ισως χρειαστουν σταγωνες στο νερο... Θα σου πουν οι πιο εμπειροι...
 
Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο. Είναι έλλεψη ασβεστίου, θα πρέπει να αποσύρεις το αυγό με την μεμβράνη, μιας και δεν υπάρχει ελπίδα για νεοσσό απο αυτό το αυγό, και να χορηγήσεις άμεσα ασβέστιο. Σου παραθέτω ένα απο τα πολλά προιόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Calci-lux (Orlux)
 
ευχαριστω πολυ. Παρατηρησα επισης οτι οι εκκενωσεις της καναρας ειναι υγρες και διαφανες. Ξερετε γιατι;
 
Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη θεραπεία που οφείλεις να κάνεις στο καναρίνι σου, έχε υπόψη ότι πάντα θα πρέπει να έχεις διαθέσιμο είτε άμμο οστράκων, είτε σουπιοκόκκαλο κ. Α.
Το υδατοδιαλυτό ασβέστιο που προαναφέρθηκε απορροφάται πολύ εύκολα από τον οργανισμό του και είναι το πλέον κατάλληλο για περιόδους όπως η αναπαραγωγή και η πτερόρροια που χρειάζεται μεγάλες ποσότητες για την αναπλήρωση πτερώματος ή το κέλυφος αυγών.
 
Back
Top