Αναπαραγωγή Αυγό ή αυγοτροφή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stfns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stfns

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2014
Μηνύματα
2.052
Πόλη
Καλλιθέα
Εδώ και λίγες μέρες έχω αρχίσει να σκέφτομαι τι είναι προτιμότερο να δίνω κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για την αναπαραγωγή. Φρέσκο αυγό μαζί με την αυγοτροφή ή σκέτη αυγοτροφή; Τις προηγούμενες χρονιές χρησιμοποιούσα μόνο αυγό, βάζοντας μέσα διάφορα βότανα, σπόρους κλπ. Φέτος που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω επώνυμη αυγοτροφή τι λέτε να κάνω; Ο προβληματισμός μου έγκειται στην ευαισθησία του αυγού σε αλλοιώσεις, που ενδεχομένως να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας στα πουλιά.
 
Ο προβληματισμός μου έγκειται στην ευαισθησία του αυγού σε αλλοιώσεις, που ενδεχομένως να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας στα πουλιά.
Αυτό λύνεται ως πρόβλημα με τις μικρότερες ποσότητες (1/4 του αυγού) και την αφαίρεση των υπολειμμάτων του στο χρόνο που οι συνθήκες το επιτρέπουν. Στις περισσότερες μέρες έχουμε αρκετές ώρες στη διάθεσή μας και σ' αυτή την περίπτωση δε θα έχει απομείνει τίποτε.
Φρέσκο αυγό μαζί με την αυγοτροφή ή σκέτη αυγοτροφή;
Όπως καταλαβαίνεις είμαι θιασώτης και των δύο...
Μια καλή αυγοτροφή καλύπτει στο έπακρο τις διατροφικές απαιτήσεις των μικρών, διασφαλίζει και χρονικά την ύπαρξη τροφής διαθέσιμης για τα μικρά, προσφέρει τη δυνατότητα να περάσουν τα πρόσθετα σωστά στα πουλιά κλπ.
Αν επικουρικά υπάρχει και το αυγό στη διατροφή τους προσέχοντας για όλες τις συνέπειες που απορρέουν από αυτό, τότε έχεις μια ολοκληρωμένη κατά τη γνώμη μου τροφοδοσία για τις πρώτες βδομάδες...
Μετά μπορούν να ακολουθήσουν σε μεγαλύτερες ποσότητες και τα λαχανικά...
 
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά απ' ότι κατάλαβα αναφέρεσαι στο μεγάλωμα των νεοσσών. Για την προετοιμασία των ενήλικων πουλιών τι γνώμη έχεις; Χρειάζεται το αυγό στην αυγοτροφή ή είναι too much?
 
σκετο αυγουλακι νομιζω ειναι οτι καλυτερο! Προσοχη στην παχυνση!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Φρέσκο αυγό μαζί με την αυγοτροφή ή σκέτη αυγοτροφή;
Προσωπικά δίνω και από τα δύο. Στην προετοιμασία δίνω εναλλάξ και όταν υπάρχουν μικρά δίνω και αυγοτροφή έτοιμη και αυγό. Μετά από λίγες μέρες, μόλις δηλαδή τα μικρά κλείσουν 10-12 μέρες, αρχίζω και βάζω μαζί με το αυγό, βότανα, καρότο, μήλο κτλ και όταν γίνουν 25-30 ημερών τρώνε και την έτοιμη αυγοτροφή και την σπιτική που πλέον τους την δίνω ολοκληρωμένη, όπως την δίνω και στα ενήλικα! Αυτό το σύστημα το ακολουθώ από περσι και μπορώ να πω πως θα το ακολουθήσω και φέτος!
 
σκετο αυγουλακι νομιζω ειναι οτι καλυτερο

Μέχρι στιγμής αυτό έκανα αγαπητέ @billoss1, απλά είπα φέτος να πειραματιστώ με μια καλής ποιότητας αυγοτροφή και να μην έχω το άγχος κυρίως της αλλοίωσης του φρέσκου αυγού. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι το φρέσκο είναι πάντα καλύτερο.
 
Για την προετοιμασία των ενήλικων πουλιών τι γνώμη έχεις; Χρειάζεται το αυγό στην αυγοτροφή ή είναι too much?
Ανήκω στην άτυχη παλιά γενιά που το μόνο που είχε για να μεγαλώσει τα καναρίνια της ήταν το αυγό...
Συνεπώς και εδώ θα απαντήσω θετικά...
Άλλωστε τι πιο καλύτερο;
Αρκεί να κρατείται το μέτρο... και να μην ξεφεύγουμε δημιουργώντας χοντρά, δυσκίνητα και με πολύ λίπος πουλιά.
 
Εγω βαζω λιγο αυγοτροφη στο μειγμα σπορων στις ταιστρες.. Και δινω παραλληλα και μισο αυγο... Τωρα που πλησιαζουμε στην αναπαραγωγικη δραστηριοτητα.. Απλα θελει προσοχη στο να μην παχυνουν.. Την τελευταια εβδομαδα δινω κ τα δυο μαζι
 
Εγω βαζω λιγο αυγοτροφη στο μειγμα σπορων στις ταιστρες..
Κακώς μπλέκεις τους σπόρους με την αυγοτροφή. Υπάρχουν εξαιρετικές αυγοθήκες που υπάρχουν για να βάζεις την αυγοτροφή εκεί. :)
 
Κακώς μπλέκεις τους σπόρους με την αυγοτροφή. Υπάρχουν εξαιρετικές αυγοθήκες που υπάρχουν για να βάζεις την αυγοτροφή εκεί. :)
Ναι εννοειται.. Απλα το κανω λογο ελειψη χορου! Τα χω σε 40αρες!
 
Ετσι τους εβαζα στην αρχη! Απλα τωρα θελω να χουν πιο πολυ χωρο για το κυνηγι και το ζευγαρωμα!
 
Στέφανε δεν μας είπες ποιά αυγοτροφή θα βάλεις. Πατέ ή ξηρή;
Είναι αρκετά σημαντικό, ειδικά όταν μιλάμε για προσθήκη αυγού σε αυγοτροφή(soft-food).
Η άποψη μου είναι οτι η προετοιμασία γίνεται και με αυγό.Αυτό που έχει σημασία είναι οι διάφορες συχνότητες παροχής,ΣΥΝΟΛΙΚΆ.
Στο μεγάλωμα πρέπει να εκτινάξεις την πρωτείνη στα ύψη.Αν χρησιμοποιήσεις αυγοτροφή και αυγό φέτος, εστίασε την προσοχή σου στο πόσων ημερών θα βγούν έξω τα μικρά ή πόση αναστάτωση θα υπάρχει στη φωλιά. Νομίζω θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με άλλες χρονιές.
Η ουσία ολων όσων λέμε βέβαια εδώ, βρίσκεται αλλού. Δεν γίνεται, τόσα χρόνια να δίνεις μόνο αυγό, να κάνεις προετοιμασία μόνο με αυγό και να έχεις την απαίτηση μόλις σπάσουν μερικά τσόφλια, οι γονείς να δείξουν την ξαφνική προτίμηση και να ταίσουν με αυγοτροφή τους νεοσσούς. Είναι ρίσκο!
 
. Δεν γίνεται, τόσα χρόνια να δίνεις μόνο αυγό, να κάνεις προετοιμασία μόνο με αυγό και να έχεις την απαίτηση μόλις σπάσουν μερικά τσόφλια, οι γονείς να δείξουν την ξαφνική προτίμηση και να ταίσουν με αυγοτροφή τους νεοσσούς. Είναι ρίσκο!
Ακριβώς! Γι αυτό από την προετοιμασία συνηθίζουμε τους γονείς και στην αυγοτροφή που θα δίνουμε αργότερα. Νομίζω η μέθοδος εναλλάξ τα καλύπτει όλα!
 
Στέφανε δεν μας είπες ποιά αυγοτροφή θα βάλεις. Πατέ ή ξηρή;

Τάσσομαι μακράν υπέρ των πατέ αυγοτροφών και όχι των ξηρών καθαρά για λόγους ευκολίας. Η αυγοτροφή που θα χρησιμοποιήσω φέτος είναι της raggio di sole ουδέτερη μαλακή.

Δεν γίνεται, τόσα χρόνια να δίνεις μόνο αυγό, να κάνεις προετοιμασία μόνο με αυγό και να έχεις την απαίτηση μόλις σπάσουν μερικά τσόφλια, οι γονείς να δείξουν την ξαφνική προτίμηση και να ταίσουν με αυγοτροφή τους νεοσσούς. Είναι ρίσκο!

Οπότε καλά κάνω και δίνω και από τα δύο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Βέβαια η συγκεκριμένη αυγοτροφή οφείλω να ομολογήσω πως έχει πολύ μεγάλη αποδοχή απ' όλα τα πουλιά. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά έχει υπέροχη γεύση!
 
Η αυγοτροφή που θα χρησιμοποιήσω φέτος είναι της raggio di sole ουδέτερη μαλακή.
Ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνεις την παραγγελία σου, διότι και η white extra της raggio, φέρει στο διαφημιστικό σχεδιάκι που είναι κολλημένο επάνω στον κουβά την ένδειξη PATTE, παρ' ότι απο κάτω χαμηλά φέρει την ένδειξη secco 😳
 
Back
Top