Αναπαραγωγή Αυγό από την κοκατιλίνα μας χωρίς αρσενικό. Τι κάνουμε;

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά, καλησπέρα!
Και να που πάλι εδώ είμαι για μια ερώτηση, μήπως έχει τύχει σε κάποιους από εσάς. Σήμερα η Κούκι μας που είναι κοκατίλ 10 μηνών έκανε αυγό στον πάτο του κλουβιού της. Η συμπεριφορά της εδώ και καιρό το έδειχνε, στηνόταν, γκρίνιαζε, έσκιζε ότι χαρτί έβρισκε, κλπ. Αλλά, θεώρησα ότι είναι μικρούλα ακόμα και δεν την ζευγάρωσα. Είπα, πως σε λίγο θα μεγαλώσει ο καινούριος μας αρσενικός και θα τα κάνω ζευγάρι μαζί, γατί τα υπόλοιπα αγόρια μας είναι αδέρφια της Κούκι. Σήμερα, όμως, μας την έκανε την κίντερ-έκπληξη η μαιμούνα!)
Μόλις το έκανε, ζήτησε αμέσως να βγει έξω και ήρθε για χάδια, αγαπιόμασταν επί ώρα, μετά την έβαλα πίσω στο κλουβάκι της να ξεκουραστεί.
Τώρα το ερώτημα είναι - τι να κάνουμε με το αυγό (είναι και μπαμπάτσικο); Να το αφήσουμε στον πάτο; Να της βάλω φωλιά να συνεχίσει; Να το αφαιρέσω και να ρισκάρω, εάν συνεχίσει ή σταματήσει; Γνώμες 😉 Ευχαριστώ!
 
Φωλια φυσικα κ δε θα βαλεις! Πιθανοτατα να κανει κι αλλο και ειναι κ μικρη ακομα! Ασβεστιο στο νερο οπωσδηποτε και σουπιοκοκκαλο εχε της! Αλλαξε τη διαρυθμιση του κλουβιου και προσπαθησε να την κανεις μπανακια ωστε να τη βγαλεις απο τη φαση της αναπαραγωγης! Τα πολλα χαδακια σταματατα για καποιο διαστημα και να τη βαζεις νωρις για υπνο! Το αυγο μπορεις να της το αφησεις 1-2 μερες κ μετα της το αφαιρεις! Εγω θα το επαιρνα κατευθειαν κ θα εκανα οτι σου ανεφερα!
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μπάνιο την έκανα ούτως ή άλλωστε τώρα κάθε μέρα με το που την υποψιάστηκα. Ασβέστιο στο νερό δεν βάζω, σόρρυ, έτσι έχασα την συνονόματη της πριν 4 χρόνια, προτιμώ την αναπλήρωση με τροφές και σουπιοκόκκαλο, όπως είπες. Διαμόρφωση θα αλλάξω αύριο οπωσδήποτε, αυγό θα αφήσω για άλλες 2 μέρες, αν και ήδη σταμάτησε να του δίνει σημασία, από ότι βλέπω.) Για να δούμε τι θα κάνει παρακάτω η μικρή αλήτισσα! Και η μάνα της μικρή ξεκίνησε τα ζευγαρώματα, αλλά ένα μωρό δεν τάισε τόσα χρόνια, τα κάνουμε τράμπα με το άλλο μας ζευγάρι...

Η αλήθεια είναι ότι η Κούκι είναι η πιο χαδιάρα από όλο το κοπάδι, από μικρή Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top