Αναπαραγωγή Αυγό βάζω καθημερινά ή αφού κάνει το πρώτο αυγό η κανάρα;

kolinikos

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
183
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Αυγό πρέπει να έχω καθημερινά στο κλουβί του ζευγαριού ή το τοποθετώ εφόσον κάνει το πρώτο αυγό η θηλυκιά; Γιατί ο αρσενικός πάει να φάει και δεν τον αφήνει η θηλυκιά και υπάρχει μια μικρή διαμάχη.
 
Αυγό πρέπει να έχω καθημερινά στο κλουβί του ζευγαριού
Όταν τα μικρά εκκολαπτούν θα πρέπει να έχεις αν όχι καθημερινά καλύτερα μέρα παρά μέρα(όχι πιο σπάνια). Τώρα βάζε μία φορά στις τρείς μέρες(ή μια στις δύο) την μία χωρίς κρόκο και την άλλη φορά με κρόκο. Γιατί η θυληκιά χριάζεται ασβέστιο.😉
 
Το αυγό ή η αυγοτροφή χορηγούνται σε περιόδους που οι διατροφικές ανάγκες των πτηνών για ΠΡΩΤΕΙΝΗ είναι αυξημένες. Μία από αυτές τις περιόδους είναι η αναπαραγωγή.

Η χορήγηση αυγού ή αυγοτροφής ξεκίνα με αραιή συχνότητα από την προετοιμασία ακόμη και αυξάνεται όσο φτάνουμε στην έναρξη της αναπαραγωγής.

Όταν ξεκινήσει η κανάρα να κάνει αυγά και να κάθεται στη φωλιά, η συχνότητα χορήγησης μπορεί να αραιώσει. Μετά την εκκόλαψη όμως, όταν δηλαδή υπάρχουν νεοσσοί στη φωλιά, η χορήγηση αυγού ή αυγοτροφής είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ καθημερινά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναπαραγωγή των καναρινιών θα βρείτε εδώ:
 
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις χρήσιμες πληροφορίες περιμένω τώρα από μέρα σε μέρα να κάνει το πρώτο της αυγό μακάρι να καταφέρω επιτυχημένη γεννά με την πρώτη μου προσπάθεια😃
 
Back
Top