Γενικά Αυγό ορτυκιού σε κανάρια

Antony007

PB New Member
Εγγραφή
8 Ιουλ 2018
Μηνύματα
3
Πόλη
Ιωάννινα
Θέλω να κάνω μια ερώτηση και όποιος ξέρει και το έχει δοκιμάσει ας μου πει. Δυστυχώς φέτος δεν μου πήγαν καλά οι γέννες της Κανάρας και επειδή έχω και ορτυκια σκέφτομαι να βάλω ένα αυγό ορτυκιου να το κλωσσισει η κανάρα. Τι λέτε θα γίνει ή θα τρομάξει(και θα πεθάνει);!
 
O Iούλιος είναι ακατάλληλος μήνας για να κλωσσάνε τα καναρίνια. Θα μπορούσες να χάσεις και την κανάρα σου. Καλύτερα θα ήταν να περιηγηθείς και να διαβάσεις θέματα στο φόρουμ για διατροφή, διαμονή κι αναπαραγωγή. Έτσι, θα βρεις τι έφταιξε κι αν δεν βρεις μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα περιγράφοντας βήμα βήμα τη διαδικασία που ακολούθησες ώστε να σου δώσουν βοήθεια οι εμπειρότεροι για να έχεις κι εσύ και τα πουλιά σου καλύτερη τύχη του χρόνου.
 
Παιδιά, το αυγό ορτυκιού είναι μεγάλο - δύσκολο να το σκεπάσει καναρίνι, πόσο μάλλον να το γυρίσει ή να το εκκολάψει. Επίσης, το μικρό ορτυκάκι δεν ταΐζεται αν δεν κάνω λάθος από τους γονείς του, αλλά τρώει μόνο του, αφήστε που και μια τσιμπιά του θα ήταν ικανή να στείλει την κανάρα αδιάβαστη. Τέλος το κάθε πουλί έχει άλλο μικροβιακό φορτίο.
 
Ας συζητήσουμε υποθετικά.. Και πέρα από τις σωστές αναστολές των παιδιών παραπάνω.
Και υποθετικά φτάνουμε στο πολυπόθητο και έχουμε ένα νεοσσό ορτυκιού σε μια φωλιά καναρινιού.
Έχεις ορτύκια, συνεπώς γνωρίζεις πως με το που θα στεγνώσει θα αρχίσει να "τρέχει". και σε λίγα λεπτά θα είναι νεκρό επειδή δεν θα το σκεπάσει η μητέρα του.
Συνεπώς!
Δεν μπορούμε να προσδοκούμε αλλά κυρίως να σκοτώνουμε ζωές πειραματιζόμενοι με πράγματα που η φύση δεν τα επιτρέπει.
Το ορτύκι ανήκει σε άλλη οικογένεια και συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά από τα καναρίνια.
Σιτίζεται διαφορετικά, συμπεριφέρεται διαφορετικά και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.
Ας αφήσουμε τους πειραματισμούς λοιπόν...
Κι ας ψάξουμε τις αιτίες τις αποτυχίας μας για να τα έχουμε όπλα στην επόμενη προσπάθειά μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βασικά εννοούσα μόνο να το εκκολαψει από κει και πέρα θα μπορούσα να το φροντίσω μόνος μου. Φυσικά και ξέρω τι τρώει και πως ξεπετιετε την πρώτη μέρα ή το οτι χρειάζεται ζέστη. Η ερώτησή μου έγινε γιατί θα ήθελα ξανά να έχω έστω ένα μικρό ορτυκακι και τα περισσότερα ορτυκια δεν κλωσσανε γιατι εγουν γεννηθεί από κλωσσομηχανες και δεν έχουν το ένστικτο. Επισης ξέρω πολύ καλά για την αναπαραγωγή των καναρινιών γιατί ασχολούμαι εδώ και χρόνια. Ευχαριστώ πολύ πάντως που διαβάσατε και απαντήσατε στο άρθρο μου!
 
Καταλαβαίνω απόλυτα τι έγραψες και τι εννοείς.
Λυπάμαι που βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση αλλά το καναρίνι είναι απόλυτα λάθος... Ούτε να γυρίσει το αυγό δε μπορεί.
Εναλλακτικά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να βάλεις τα αυγά ορτυκιών σε νανάκια...
Και περίπου ίδιο "υποείδος" είναι, αλλά και απόλυτα παρόμοια συμπεριφορά έχει.
Ταυτόχρονα με τη λύση από αυτές τις κοτούλες θα εξασφαλίσεις συνέχιση της αναπαραγωγής γιατί όπως καταλαβαίνεις και όπως γνωρίζεις της μηχανής τα "πουλιά" σπάνια κλωσάν.
Και ο τρόπος που αρχικά σκέφτηκες δεν διαφοροποιείται και πολύ από τις κλωσο-μηχανές.
Έχεις κοτοπουλάκια νανάκια;
Αν όχι μπορείς να αγοράσεις μερικά;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στέφανε μέσα από τις μηχανές χάνεται το ένστικτο κλωσήματος...
Δεν ένοιωσαν την μαμά "κλώσα" πάνω τους τα μικρά της μηχανής και σπάνια εμφανίζουν τη διάθεση για κλώσημα.
Οι κότες αρχικά, τα ορτύκια, οι πέρδικες, οι φασιανοί στη συνέχεια ως πουλιά της μηχανής έχουν χάσει τη μητρότητα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.
 
Βέβαια Στέφανε, τίποτα δεν ειναι απόλυτο. Κάποιοι το αποδίδουν σε αυτό που γράφει ο Γιάννης πιο πάνω. Κάποιοι άλλοι επίσης λένε ότι η πιθανότητα να μην κλωσσησουν εντείνεται καθώς προχωρούν οι γενεές πουλιών κλωσσομηχανης. Βεβαίως τίποτε δεν ειναι απόλυτο, και υπάρχουν κότες κλωσσομηχανης οι οποίες κλωσσουν, αλλά ειναι μάλλον λίγες έως πολυ λίγες.
 
Back
Top