Αναπαραγωγή Αυγό χωρίς αναπαραγωγή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lydiasta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lydiasta

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2009
Μηνύματα
15
Πόλη
Αθήνα
Φιλοξενώ ενα αρσενικο καναρίνι σε ξεχωριστό κλουβί απο αυτο που εχω την θηλυκιά μου. Σήμερα το πρωί, βρήκα μέσα στο κλουβί της ένα αυγό το οποίο είχε τρύπα και μετά το τσίμπαγε και η ίδια. Δεν της είχα βάλει φωλιά γιατί δεν είχα σκοπό να κάνουμε αναπαραγωγή γιατί περσι τον Μάιο, την είχα βάλει στο ίδιο κλουβί με τον ίδιο αρσενικό και τα αυγά που έκανε είχαν την ίδια μοίρα. Απο το pet shop μου είπαν οτι αφού τα αυγά της είχαν αυτή την κατάληξη, δεν θα έκανε ποτέ πουλάκια γιατί θα συνέβαινε το ίδιο στα αυγά της. Μπορεί κάποιος να μου πεί τι πρέπει να κάνω; Διάβασα κάποιες οδηγίες για την αναπαραγωγή αλλα βλέπω πολλές λεπτομερειες και δεν ξέρω αν εγώ προφταίνω να πάρω ολα αυτα τα μέτρα και να τα ξαναβάλω στο ίδιο κλουβί. Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας;
 
αφου δεν της ειχες βαλει φωλια λογικο δεν ειναι να κανει τα αυγα της κατω; Ειναι και πυρωμενη γιαυτο γεννησε μονη της.. Αν δεν θες αναπαραγωγη αστην μονη της αλλα αν θες βαλτην με τον αρσενικο και βαλτης ΦΩΛΙΑ για να κανει εκει τα αυγα της.. Ειναι πρωταρα;
 
Σήμερα το πρωί, βρήκα μέσα στο κλουβί της ένα αυγό το οποίο είχε τρύπα και μετά το τσίμπαγε και η ίδια. QUOTE]
θελεις να πεις οτι και περσι ενω τα ειχες μαζι, εβαλες φωλια και το θυληκο εσπασε τα αυγα.Αν τα εσπασε μετα απο κλωσημμα ισως να το εκανε επειδη αντιληφθηκε οτι ειναι ασπορα. Παντως θεωρω οτι ειναι καλυτερο να τα ζευγαρωσεις και το πετ εκανε λαθος που σε αποθαρρυνε να το κανεις... Μαλλον ειχε και κινιτρα κερδους)π.χ αγορα αλλου θυληκου κ. Τ.λ)
 
Και οι δυο πρωταρες ειμαστε. Τρέμω μηπως κανω κατι λάθος, ιδιως μετα απο αυτα που διαβαζω. Μακάρι να μην τους κάνω περισσότερο κακό παρά καλό. Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σας!
 
σιγα βρε τι λαθος μπορει να γινει απλα αν θες ζευγαρι βαλτα μαζι αλλα αν σεν θες μην ταβαζεις.. Το οτι γενναει σημαινει πως ειναι πυρωμενη.. Το οτι τα δαγκωνε που ειπες αφου ηξερε οτι δεν εχει νεοσους τα χαλαγε..
 
Σε ευχαριστώ πολυ! Σήμερα το ρίχνω στο διάβασμα και απο αύριο προχωράω με τόλμη. έβαλα μία φωλιά πλαστική εσωτερικά και μισό πορτοκάλι ξερό που διάβασμα απο κάποιον φίλο στο forum. Αύριο πιο οργανωμένα θα κοιτάξω για τσόχα. Ελπίζω απο θέμα διατροφής να είναι και τα δύο καλυμένα για μια τέτοια διαδικασία. Την προηγούμενη εβδομάδα εφαγαν και αυγό και τρώνε κόκκινη και κίτρινη βιταμίνη και μπαστουνάκια και μαρουλάκι. Θα την βάλω και σε μια σταθερή θέση εσωτερικά στο σπίτι γιατι χάλασε ο καιρός και ελπίζω φέτος να δούμε πουλάκια.
 
Συμφωνω με τον Δημητρη δεν χρειαζεται να ανησυχεις για κατι. Η επιλογη ειναι δικη σου. Παντως αν θελεις να τα ζευγαρωσεις καντο γιατι ειναι φοβερη εμπειρια και απο τα οποια λαθη κανουμε θα μαθουμε...
 
τρώνε κόκκινη και κίτρινη βιταμίνη Θα την βάλω και σε μια σταθερή θέση εσωτερικά στο σπίτι γιατι χάλασε ο καιρός και ελπίζω φέτος να δούμε πουλάκια.


Η κοκκινη και η κιτρινη ''βιταμινη'' ειναι βλαβερες και ακαταλληλες για τα καναρινια.Αυτο που πρεπει να δινεις ειναι αυγουλακι ή συσκεασμενες αυγες του εμποριου(orlux,cede κ. Τ.λ)

Εισης εξω και ειδικα στην Αθηνα δεν θα εχουν κανενα προβλημα με αυτες τις θερμοκρασιες. Παντως οταν τα βαλεις μαζι καλο ειναι μετα να μην τους αλλαξεις μερος.

καλη επιτυχια στο εγχειρημα σου!
 
lydiasta ας τα πάρουμε απ' την αρχή για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για την περίοδο της αναπαραγωγής. 😉

Έχεις δυο πουλάκια, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό σε ξεχωριστό κλουβί, και θες να τα ζευγαρώσεις. Ok? Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις πρώτα απ' όλα είναι η ηλικία των πουλιών, αν είναι μικρά καλύτερα να μην τα βάλεις να αναπαραχθούν.

Αν τα πουλάκια είναι εντάξει απ' το θέμα της ηλικίας και είναι εντάξει στην υγεία τους μπορείς να προβείς σε ζευγάρωμα.

Αυτό που θα κάνεις πρώτα απ' όλα είναι να διαλέξεις το μέρος όπου θα τα έχεις. Μέσα ή έξω κτλ. Καλό είναι να μην μετακινείς το κλουβί τους αυτή την περίοδο για να μην έχεις άσχημα αποτελέσματα (να παρατήσει τ' αυγά πχ το θηλυκό). Μετά θα πρέπει να τους παρέχεις μια σωστή διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει πολυβιταμίνες, ασβέστιο, χορταρικά, φρούτα, αυγό κτλ. Όταν δεις πως το θηλυκό έχει πυρώσει του βάζεις υλικά για την φωλιά... αν δεις ότι αρχίζει και τη στρώνει βάζεις και το αρσενικό.

Μόλις με το καλό κάτσει και κλωσσάει τα αυγά μόνιμα σταματάς να δίνεις φρούτα, λαχανικά, αυγό και συμπληρώματα μέχρι να βγουν οι νεοσσοί. Όταν βγουν αρχίζεις και πάλι να δίνεις αυγό ή αυγοτροφή, πολυβιταμίνες, μήλο (την 2η με 3η μέρα), σουπιοκόκαλο και grit.

Αυτά τα άρθρα θα σε βοηθήσουν:
Ζευγάρωμα καναρινιών
Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον "απογαλακτισμό" των νεοσσών
Πιθανά προβλήματα στην αναπαραγωγή καναρινιών
 
αυγο να τους βαζεις πιο συχνα και οχι μια φορα την βδομαδα και οχι βαμεννα αυγα.. Καλη επιτυχια και περιμενουμε νεα.
 
αυτα που γραφει παραπανω η αναστασια ειναι πολυ σψστα... Ομως εμενα με προβληματιζει το οτι και περυσι που τα εβαλες με τον αρσενικο στο ιδιο κλουβι παλι εσπασε τα αυγα της... Μετα απο ποσες μερες τα εσπασε; Αν τα εσπασε μετα απο 14-15 μερες μπορει να καταλαβε οτι ειναι ασπορα ομως αν τα εσπασε νωριτερα κατι δεν παει καλα.
 
Και περσυ νωρις τα εσπασε, δηλ με το που τα γεννησε. Το περιεργο ομως ειναι οτι φετος εκανε το αυγο χωρις να την ζευγαρωσω. Ακομα δηλ τα εχω χωρια σε κλουβια. Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και θα την ζευγαρωσω.
 
Back
Top