Γενικά Αυνανίζονται τα budgie;

George Kouth

PB Member
Εγγραφή
8 Μαϊ 2016
Μηνύματα
1.370
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά. Τώρα τελευταία παρατηρώ πως ο/η Coco το μικρό μου budgie έχει μια παράξενη συμπεριφορά. Έχει γίνει πιο νευρικό και λιιιγο πιο επιθετικό. Πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι καθημερινά, εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθεί να αυνανιστεί σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που του έφτιαξα εγώ από καπάκια και κουμπιά και πολλές φορές την μέρα ανεβαίνει πάνω του και τρίβεται. Το τράβηξα και βίντεο να το δείτε και εσείς:

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Επειδή με ανησύχησε, αφού πέρασε αρκετός καιρός και το κάνει ακόμα τόσο συχνά, έριξα ένα ψάξιμο και είδα πολλά βίντεο με άλλα budgie που κάνουν το ίδιο πράγμα. Επίσης διάβασα κάτι για Randy Budgie Syndrome και ότι αυτή η συμπεριφορά εμφανίζεται όταν αυξάνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης/οιστρογόνων στα παπαγαλάκια και πρέπει να προσπαθήσουμε να διακόψουμε αυτή τους τη δραστηριότητα.

Εδώ κάποια sites που είδα:
petcha.com/hormonal-parakeet-behavior/
budgiehealth.com/randy-budgie-syndrome.html
parrot-and-conure-world.com/should-i-encourage-my-budgie-to-masturbate.html

Έχω μπερδευτεί αρκετά να πω την αλήθεια και δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι κάτι κακό αυτό που κάνει και πρέπει να το σταματήσω; Να αφαιρέσω το παιχνίδι; Ή δεν είναι τίποτα και θα περάσει μόνο του με το κύκλο των ορμονών του και θα ηρεμήσει πάλι; Να αναφέρω επίσης ότι δεν του έχω κανένα καθρέπτη μέσα στο κλουβί και ότι είναι ακόμα 4 μηνών. Δεν είναι πολύ μικρό για αυτά τα παράξενα που κάνει; Εδώ δεν έχει περάσει καν ολόκληρη την πρώτη του πτερόρροια.
Έχετε αντιμετωπίσει εσείς παρόμοιο γεγονός; Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω; Όλα αυτά που έχω διαβάσει προς το παρόν με έχουν τρομάξει αρκετά.
 
Ολοι οι παπαγαλοι μπορει να το κανουν αυτο και οχι μονο τα μπατζι! Ειναι συχνο φαινομενο οταν ειναι στην εποχη ζευγαρωματος! Προσπαθησε να αλλαξεις τη διαρυθμισση του κλουβιου, θα ελεγα να βγαλεις και το συγκεκριμενο παιχνιδι και να της αρχισεις μπανακια. Κατα αυτο το τροπο θα τη βγαλεις απο αυτη τη διαδικασια και θα ηρεμησει. Επισης μπορεις να τη βαζεις πιο νωρις για υπνο! Καλα μη φτανουμε σε ακραια συμπερασματα, ειναι κατι συνηθες!
 
Σε ευχαριστώ πολύ Ζαχαρία. Δεν το γνώριζα ότι είναι συχνό στους παπαγάλους και για αυτό με τρόμαξε. Πρόσφατα σκεφτόμουν και εγώ να κάνω μια αλλαγή στη διαρρύθμιση του κλυοβιού για να μην βαριέται αλλά αφού λες θα ότι θα βοηθήσει πλέον θα γίνει. Με τον ύπνο έχει ένα θέμα, ακόμα και μόνο να είναι στο σκοτάδι, χωρίς κανένα θόρυβο το ακούω να κινείται. Θα δω τι θα κάνω με αυτό, αν και κοιμάται γύρω στις 9 και ξυπνάει 7. Κάτι τελευταίο, πως είσαι σίγουρος ότι είναι κοπέλα;
 
Sorry, αλλά δεν αντέχω και θα το γράψω... Μόνο μην παρεξηγηθείς γιατί δεν έχω κανέναν σκοπό να θίξω ούτε εσένα ούτε το παπαγαλάκι φυσικά.
-Αυνανίζονται τα μπάτζι;
... Ναι και όχι μόνο τα μπάτζι
-Μπανάκι για να κόψουν αυτήν την "κακή συνήθεια";
... Παρεπιπτόντως οι προηγούμενες γενιές μητέρων ισχυρίζονταν ότι το παγωμένο ντουζάκι είναι το κατάλληλο φάρμακο για να μην τυφλωθεί / κουφαθεί το παιδί τους...
Και για να κόψω την πλάκα, αν θέλεις διάβασε και το παρακάτω θέμα που νομίζω είναι αρκετά σχετικό https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλος-με-πολλες-ορμες.28716/page-2#post-357847
 
Δεν ειμαι! ασυναισθητα εγραψα σε θυληκο γενος 😀!
😀 κάτι φαντάστηκα και για αυτό ρώτησα.
Και για να κόψω την πλάκα, αν θέλεις διάβασε και το παρακάτω θέμα που νομίζω είναι αρκετά σχετικό petbirds.gr/community/threads/Παπαγαλος-με-πολλες-ορμες.28716/page-2#post-357847
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη, μπαίνω τώρα να δω το θέμα. Καμία παρεξήγηση, απλά δεν γνώριζα και για αυτό και ο τίτλος.
Υ. Γ. Σημαίνει ότι το πουλάκι είναι αρσενικό με αυτό που κάνει στο βίντεο; Ή το ίδιο κάνουν και τα θηλυκά; Νομίζω διάβασα ότι έχουν διαφορετική συμπεριφορά τα δύο φύλα.
 
Back
Top