Φροντίδα Αυξημένη ερωτική διάθεση κοκατίλ προς το παιχνίδι του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2019
Μηνύματα
380
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,
Τις τελευταίες ημέρες έβαλα ένα ψάθινο παιχνίδι στον Ρίκο που πάνω έχει μια μπίλια κ από κάτω κρέμεται ενα κουδουνάκι. Του έδειχνε μεγάλη αγάπη και επειδή το είχε μισομαδησει του έβαλα κ άλλο ένα δίπλα που φαίνεται ότι ξετρελαθηκε μόλις το είδε.
Εδώ κ 3-4 ημέρες πηγαίνει πάνω στο ψάθινο παιχνίδι και κάνει κινήσεις αναπαραγωγής πάνω του. Κουνάει δεξια-αριστερα την ουρα μισό ανοίγει τα φτερά του και γενικά όλα δείχνουν πως το κάνει για έναν συγκεκριμένο λόγο.
Εγώ από μεριάς μου πως το αντιμετωπίζω; δεν μου έχει ξανά τυχει. Τον αφήνω να ανεβαίνει κ να κάνει ότι νομίζει στο παιχνιδι χωρίς να του μιλάω και χωρίς να παρέμβω ; Φαντάζομαι ότι αυτό πρέπει να κάνω, απλά θέλω τη γνώμη σας πάνω σε αυτό. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι τις τελευταίες 3 ημέρες λείπω και τα πρωινά πλέον από το σπίτι (ενώ παλιά ήμουν μαζί του) λόγω ενός σεμιναρίου που παρακολουθώ.(μπορεί κ να είναι άσχετο αλλά είπα να το πω μήπως επηρεάζει κάπως την κατασταση). Θεωρώ πως είναι λογικό όλο αυτό να συμβαίνει καθώς είναι σε ηλικία αναπαραγωγής (1.5 περίπου ετών) απλά θα ήθελα την γνώμη σας.
 
Η αυξηση των ωρων του υπνου και η απουσία χαδιων στις ερωτογενεις περιοχες (πλάτη) οδηγουν στην εξασθένιση της ερωτικης διαθεσης.
Η διαρκεια του φωτος παιζει σημαντικο ρολο στην πυροδοτηση της.
 
@Tony Forpus η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν με αφήνει να τον χαϊδεύω, οπότε ίσως φταίει αυτό που είπες. Παρόλο αυτά παρατηρώ ότι γενικά προσκολαει σε πράγματα κ αντικείμενα, αλλά τώρα παρά έγινε το κακό 😋
 
@Tony Forpus μήπως είναι κ η εποχή τέτοια κ γι'αυτό το ζητάει τόσο; Ίσως κ η ηλικία παίζει τον ρόλο της, πέρυσι δεν έκανε κάτι τέτοιο. Εάν δεν ηρεμήσει με το να του αυξήσω τον ύπνο τότε τι κάνω;
 
🙂 Προτείνω να μην βγάλεις το παιχνιδάκι του...
Και σε δικό μου πάροτλετ δεν το έβγαλα, δεν βρίσκω λόγο για κάτι τέτοιο.
Σημασία έχει να μην προκαλούμε εμείς καταστάσεις με λάθος συμπεριφορές.
Από τη στιγμή που δεν τον χαϊδεύετε και πρόκειται γι΄αρσενικό παπαγάλο(δηλ δεν ταλαιπωρείται με αυγά-γέννες), πιστεύω πως αυτή η συμπεριφορά μπορεί θα σταματήσει ή ρυθμιστεί χωρίς στερηθεί το αγαπημένο του παιχνίδι...
Ν΄αυξήσεις (ούτως ή άλλως) τις ώρες ύπνου σε 13-14, φρόντισε να μην τρώει πρωτεΐνες (αυγό-αυγοτροφή) και να κάνει καθημερινά μπάνιο (ή να τον ψεκάζεις).
 
Του το έβγαλα τελικά, χωρίς να δω τα υπόλοιπα μηνύματα που μου είχατε στείλει.
Ήμουν διστακτική γιατί είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες ανάγκες στο πουλί και σε όλα τα ζώα.
Απλά παρατηρούσα ότι γινόταν συνέχεια αυτό, δηλαδή μέσα σε μισή ώρα σίγουρα θα πήγαινε 4 φορές και θα έκανε τα δικά του και δεν ήξερα κατά πόσο ήταν φυσιολογικό αυτό.
Δεν δείχνει ότι του λείπει το παιχνίδι του, θα του το ξανά βάλω καποια στιγμη σίγουρα
Θυμάμαι κ στο παρελθόν όταν είχε ανέβει για πρώτη (και μοναδική) φορά στον ώμο μου έκανε τέτοιες κινήσεις, αλλά δεν του είχα δώσει κάποιο ερεθισμα, ούτε χαιδεματα, είχα ανοίξει ένα θέμα στο φόρουμ πάνω σε αυτό γιατί δεν ήμουν σίγουρη ότι το έκανε για αυτόν τον σκοπό, αλλά τώρα που το έκανε στο παιχνίδι του θυμήθηκα ότι ήταν οι ίδιες ακριβώς κινήσεις.
 
@Trifon δεν ξέρω, δεν νομίζω γιατί αν τώρα θέλει το 100% της προσοχής μου αργότερα με τα αυγά θα πρέπει να είμαι 10000% 😂...είναι κ λίγο μπαγλαμάς φοβάμαι μην τον φάει η θηλυκιά 😋
 
Back
Top