Παρουσιάζω Αυστραλιανό λοφιοφόρο περιστέρι

Wind-sa

PB Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2008
Μηνύματα
2.021
Πόλη
Αθήνα
Μετά την απώλεια της δεκαοχτούρας, μου έλειπε ένα περιστεράκι.

Ένας φίλος με ενημέρωσε ότι έχει φέρει από εξωτερικό κάποια εξωτικά περιστέρια και το ένα φαίνεται πολύ ήμερο. Πήγα να το δω στο κατάστημα του. Και τελικά ήταν ο Darwin - το Αυστραλιανό λοφιοφόρο περιστέρι μου. Το Αύγουστο 2019 θα κλείσουμε ένα χρόνο μαζί.

Όταν τον πήρα από το κατάστημα ήταν αρκετά μικρός μερικών μηνών στην ηλικία αλλα μάλλον είχε στενή επαφή με τον άνθρωπο. Όντως δεν φοβόταν και ερχόταν στα χέρια. Από τότε στο σπίτι γίναμε αχώριστοι.

Crested_Pigeon-004.jpg

Crested_Pigeon-014.jpg

Crested_Pigeon-041.jpg

Είναι πολύ χαδιάρικο πουλάκι, συνέχεια χορεύει προσπαθώντας να μου δείξει πόσο ωραίος είναι. Γενικά με θεώρησε θηλυκό του και κάποια στιγμή άρχισαν τα ζευγαρώματα με το χέρι, πόδι, παπούτσι και ότι άλλο βρει.

Σκέφτηκα να του βρω μια νύφη και να θυσιάσω την στενή μας φιλία. Βρήκα έναν εκτροφέα στην βόρεια Ελλάδα. Μετά από αρκετά ΔΝΑ τεστ που έκανα στα πουλιά του βρήκα ένα θηλυκό, το οποίο και μου έστειλε στην Αθήνα.

Crested_Pigeon-0100.jpg

είναι η Emma η νύφη του Darwin. Δεν γίνανε άμεσως φίλοι. Ήταν λίγο δύσκολη η διαδικασία να τους παντρέψω. Το πρόβλημα ήταν ο Ντάρβιν που είναι ήμερος.

Μετά από μερικούς μήνες προσπάθειας τα κατάφερα. Τώρα είναι αχώριστοι, όμως ακόμα το αγοράκι μου δεν έχει καταφέρει να κάνει την ερωτική του πράξη με την σύζυγο. Δεν του βγαίνει. Δεν ξέρει πως.

Crested_Pigeon-082.jpg

Τώρα η Emma έκλεισε ένα χρόνο ζωής. Κάνει που και που αυγουλάκια και τα κλωσάνε υπεύθυνα και οι δυο. Με πολύ αγάπη. Βέβαια μετά από καμιά εβδομάδα τα πετάω.

Είναι πολύ όμορφα και χαριτωμένα πουλάκια. Η Emma δεν έχει γίνει πολύ ήμερη όμως δεν φοβάται και πολύ.

Όποιος αναρωτιέται τι κάνω με τις κουτσουλιές όταν είναι ελεύτερα στο σπίτι θα σας πω, ότι είναι αρκετά σκληρές και καθόλου υγρές. Οπότε όπου πέσουν δεν λερώνουν. Αρκεί να τα μαζέψεις πριν προλάβει κανείς να την πατήσει :) Τα πουλιά δεν μυρίζουν είναι πολύ καθαρά και φοβερά.

Ένα μόνο μειονέκτημα. Πολλά, πάρα πολλά πούπουλα όταν και οι δυο κάνουν πτερόρροια. Αλλά και πάλι θα πω ότι εντυπωσιάστηκα πόσο υπέροχα και φοβερά είναι τα περιστέρια ως κατοικίδια. Δεν είχα ιδέα ότι είναι τόσο έξυπνα και τόσο ενδιαφέροντα.

Crested_Pigeon-074.jpg
 
Πωλινα δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν αυτά τα περιστέρια. Είναι τόσο όμορφα και ξεχωριστά! Να τα χαίρεσαι.
Στην φροντίδα τους πως είναι; Σαν τα διαμαντοπεριστερα;
 
Στην φροντίδα τους πως είναι; Σαν τα διαμαντοπεριστερα;
Στην φροντίδα είναι... όπως τα περισσότερα γνωστά πουλια. Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να το θεωρώ κάποιο βαθμό δυσκολίας. Όπως όλα θέλουν την καθαριότητα τους, πλούσιο μίγμα σπόρων, καθαρό νερό, χορήγηση βιταμινών και ιχνοστοιχείων και ένα κλουβί όσο ποιο μεγάλο μπορεί κανεις να προσφέρει. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Είναι πανεύκολα και αρκετά γερά πουλια.

Επειδή δένονται πολύ με τον άνθρωπο πρέπει να πάρετε απόφαση αν θα του πάρετε ζευγάρι η αν θα είστε εσείς το ταίρι του. Στην δεύτερη περίπτωση θα χρεαστεί να περνάτε αρκετή ώρα μαζί του απλά για να μην αισθάνεται μοναξιά.

Εγώ αναρωτιέμαι, τι φωνή έχουν;

Έχουν μια περίεργη φωνή, κάτι ενδιάμεσα από κουκουβάγια και δεκαοχτουρα. ) Αλλα την φωνή την βγάζουν περισσότερο την στιγμή του ερωτικού χορού και κάποιες άλλες στιγμές που θέλουν να εντυπωσιάζουν ή εντυπωσιάζονται με κάτι μονα τους.

Να φανταστείς, του πλησιάζω και του δείχνω κάτι,... ας πούμε κινητό τηλέφωνο... και αυτός άμεσος σαν αντίδραση βγάζει ένα "Οουυυ"! Δηλαδή σαν να λέει "Φοβερόο!" :)

Όταν θα μπορέσω να βγάλω κανένα video.
 
Χεχε, απίθανα! Μόνο το αρσενικό χτίζει την φωλιά;
Και οι δυο, αλλα ο αρσενικός κουβαλάει πιο πολύ. Φέρνει στην φωλια και δίνει στο ράμφος στην θηλυκιά. Και αυτή μετά τακτοποιεί. Όπως και σε ανθρώπους - οι γυναίκες είναι πιο δύσκολες... "πήγαινε τον καναπέ εκεί, όχι, φέρε τον εδώ, α, όχι, βάλε το πάλι πίσω!"
 
Darwin Crested Pigeon. Ένα βιντεάκι με τα βραδυνά παιχνίδια του Darwin. Να ακούσετε και την φωνούλα του. :)

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top