Αναπαραγωγή Αυτά γιατί βγήκαν καφέ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα. Εχω ένα αρσενικό ΑΧΑΤΗ ΟΠΑΛ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΩΣΑΙΚΟΥ και ενα θηλυκο κοκκινο που σπαει το χρωμα το γκριζο. Μπορει να ειναι ίδια ρατσα γιατι τα πηρα για ζευγαρι. Για το αρσενικό ειμαι σίγουρη για την ράτσα του, για το θηλυκο δεν ξερω. Βγηκαν δυο μικρά τα οποια δεν ταιζε η κυρια και τα μεταφερα σε μια θηλυκια η οποία ειχε ασπορα αυγα. Τα ταιζει μια χαρα. Οπως και ο αρσενικός. Τα μικρά έβγαλαν φτερα και σε λιγες μερες θα βγουν απο την φωλιά. Δεν εχω δωσει χρωστικες (οι γονεις που τα ταιζουν ειναι κοινα καναρινια) και τα μικρα εχουν καφε φτερα. Ξερω πως στα κοκκινα αν δεν δωσεις χρωστικες θα βγουν πορτοκαλι χρωμα. Αυτα γιατι βγηκαν καφε;
ο αρσενικος ειναι σαν αυτο
tmp_19511-u8lR2ll-24563930.webp
 
Αν θέλεις απαντήσεις, βάλε φωτό απο τα μικρά και τους γονείς τους.
Υ. Γ Αν είχες δεί απο κοντά καφέ οπαλ, τοπάζιο και παστέλ θα έβλεπες οτι είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις πιο είναι πιό. Με μια φωτό που βάζεις που λέει οτι το αρσενικό μοιάζει κάπως έτσι, τί συμπέρασμα να βγεί; :) 😉
 
Καλησπέρα. Ο αρσενικος είναι αυτος που ειχε τις κυστες. Εσεις μου είχατε πει την ράτσα του. Εγω ειμαι ασχετη :). Θα περασω φωτο των μικρών. Την θηλυκιά θα προσπαθήσω να την πιασω και να την βγαλω φωτογραφια (την εχω βαλει σε μεγάλο κλουβί)

tmp_5429-t1rsz_tmp_5429-img_20170422_155604-24563930-1569453819.webp

ελπίζω να φαίνεται καλα
 
Ωραία. Βάλε εδώ και τους γονείς για υπάρχει ολοκληρωμένη η εικόνα, ώστε να πούμε μια γνώμη.
 
Εχετε δικαιο.. έπρεπε να έβαζα απο την αρχη φωτογραφίες γονιων και μικρων για να μπορειτε να καταλάβετε απλα ειναι στην κλουβα και οι δυο και θελω αρκετη ωρα να τα πιασω. Προσεχω τον μικρο της αδελφής μου τώρα. Οπότε περνάω την φωτογραφια του αρσενικου απο το θεμα που ειχα με τις κύστες και αν μπορεσω σημερα αλλιώς αύριο να βαλω φωτο και της θηλυκιας.

tmp_12390-t20161003_115632-24563930.webp
 
Δεν υπάρχει λογική απάντηση. Αυτά τα δυο πουλιά βγάζουν ΠΑΡΔΑΛΑ καναρινάκια. Αν δεν έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στ' αυγά απο μετακινήσεις. Αν κατα σύμπτωση δεν δούλεψε και στα δυό ταυτόχρονα καθόλου η μετάλλαξη ΛΙΠΟΧΡΩΜΙΚΟ υπάρχει η πιθανότης αυτό που βλέπουμε σαν καφέ να είναι απλά το χρώμα παραλλαγής (πολύ φαιομελανίνη) της φωλιάς. Οταν ενηλικιωθούν και αλλάξουν πτερωμα θα έχεις την τελική εικόνα. Τότε θα μας βάλεις φωτό να δούμε πως εξελίχθηκε το περίεργο :).
 
... Να βαλω χρωστικες;
Δεν υπάρχει λόγος. Ασε να δούμε το αποτέλεσμα μετα την πτερόρροια.
Υ. Γ Φύσηξε την κοπελιά σου στην κοιλιά, να δείς το υποπτέρωμα. Αν είναι καθαρό Κόκκινο λιποχρωμικό πουλάκι, θα πρέπει να είναι λευκό.
 
Ξεχασα να πω πως τα μικρα εχουν κοκκινα ματια.

Αν είναι καθαρό Κόκκινο λιποχρωμικό πουλάκι, θα πρέπει να είναι λευκό.
Εννοειτε το φτερωμα κατω απο το κόκκινο;
 
Back
Top