Γενικά Αυτά είναι τα πουλάκια μου και ο χώρος τους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης doobigr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πολυ ομορφα και ο χωρος πολυ ωραια διαμορφωμενος και προσεγμενος :)
 
Οχι δυστηχος δεν ειναι μπαλκονι! Στην κουζινα τα εχω ... Δεν εχω μπαλκονι μενω στον 35 οροφο! ☹ η αληθεια ειναι πως δεν τους λειπει τιποτα... φερνω παντα τροφες απο ελλαδα κ ολα τους τα βιταμινουχα! Αλλα απο ζευγαρωμα γιοκ! Σε τι να δωσω προτεραιοτητα, στο φως ή στην διατροφη για να μου ζευγαρωσουν; Τωρα βρισκοντε σε πτερορροια κ ειναι λιγο κατσουφικα! Εχω βγαλει κ τις φωλιες που τους ειχα γιατι κατιαζαν εκει κ τις βρωμιζαν! Σας παρακαλω ας μου δωσει καποιος μια ιδεα! Καποιος μου ειπε πως εφοσον στο dubai δεν ζουν γενικα οι καρδερινες... Ουτε κ μεσα στο σπιτι της ζευγαρωσουν! Αραγε να ειναι αληθεια;
 
Συγνωμη... Παρελειψα να πω ευχαριστωωω για τα ομορφα σχολια!
 
Τα έχεις πολύ ωραία και πολύ καθαρά και προσεγμένα! Μπράβο σου! Φαίνεται πως τα αγαπάς πολύ τα πουλάκια σου! Πόσες καρδερίνες έχεις;

Δε θέλω να σε αγχώσω αλλά η κουζίνα και το μπάνιο είναι οι πιο ακατάλληλοι χώροι για να έχουμε τα πουλάκια μας.
Θανατος καναρινιου στην κουζινα

Μπορείς να αφιερώσεις ένα δωμάτιο ευάερο και ευήλιο χωρίς θορύβους και καπνούς για αυτά; Θα ήταν ιδανικά και ίσως και αυτός ο λόγος που δε σου ζευγαρώνουν.

Όσο για τα ψεύτικα φυτά εγώ την έχω πατήσει γιατί είχα βάλει ψεύτικα και έπιασα ψείρες και έγιναν η καλύτερη φωλιά για αυτά τα σκατοπαρασιτα! Καλύτερα αν μπορείς να βάλεις φυσικά φυτά και ακόμα καλύτερα βότανα! Και να τους τα προσφέρεις κιόλας χλωρά!

Φωλιές γιατί να τις έχεις τώρα; Τώρα κανονικά Αύγουστο μήνα έπρεπε να περνάνε πτεροροια και να είναι χώρια αρσενικά από θηλυκά.

Όσο για τις απορίες σου πάνω στην αναπαραγωγή άνοιξε νέο θέμα στην αναπαραγωγή ιθαγενών! 😉
 
Alicerdos ... Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! Δυστηχως δεν υπαρχει αλλος χωρος στο σπιτι! Στους αλλους χωρους υπαρχει πολυ κινιτικοτητα, καπνος απο τσιγαρο κτλ! Αναρωτιεμαι αν καταλαβαινουν την εποχη ωστοσο. Γιατι στο Dubai η θερμοκρασιες ειναι πολυ δυνατες το καλοκαιρι ( γι ´αυτο και δεν ζουν τετοιου ειδους πουλια εδω) καθως κ η διαρκεια της μερας ειναι ολο το χρονο σχεδον ιδια στις 13 ωρες! Η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι ειναι παντα στους 22-24 βαθμους! Γι ´αυτο κ εχω παρει τις λαμπες ωστε να τους δινω περισσοτερο φως κατα την διαρκεια της μερας αλλα κ με χρονοδιακοπτη να αυξανω το φως τους ανοιξιατικους μηνες! Δεν ξερω κατα ποσο η καρδερινα μπορει να "κολακευτει" με αυτα τα τρικ! Η πτερορια εχει σχεδον τελειωσει κ σκεφτομαι τελος σεπτεμβρη να αυξησω το φως κ να ρικσω τις φωλιες μεσα! Εχω 3 αρσενικα κ 1 θηλυκο! Το ζευγαρι το εχω μαζι απο την αρχη που τα εχω παρει...2 χρονια... Δεν τα εχω χωρησει ποτε! Τα αλλα 2 αρσενικα μονα τους γιατι δεν μπορω να βρω θηλυκα με δαχτυλιδι κ δεν θελω να αγορασω πιασμενα φυσικα! Οσων αφορα τα φυτα, τι θα προτινατε για φυσικα φυτα που μπορω να βαλω; Και να τα βαλω μεσα ή αναριχωμενα γυρω απο τις κλουβες τους; Ειλικρινα δεν με ενοχλει το οτι θελω να βγαλω μικρα, αλλα θα με κανει τρελο απο χαρα το γεγονος οτι μια γεννα θα σημαινει πως και αυτα ειναι χαρουμενα! Ευχαριστω για τα σχολια σας!
 
Όσο για την αναπαραγωγή καλύτερα να ανοίξεις νέο θέμα στην αναπαραγωγή ιθαγενών με όποια απορία κι αν έχεις ώστε να σε βοηθήσουν αυτοί που ξέρουν.. Το ότι δεν ζευγαρώνουν δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευτυχισμένα! Η καρδερίνα στο κλουβί ακόμα και εκτροφής να είναι αναπαράγεται δύσκολα.. Ξεκίνησες από τα δύσκολα φίλε μου! 😛

Τώρα για τα φυτά μπορείς εξωτερικά να βάλεις βότανα! Διάβασε και αυτά τα θέματα θα σε βοηθήσουν: Τι φυτα πρεπει να βαλω στο "πτηνοτροφειο" μου;
Έχει κανείς κλούβα με φυσικά φυτά μέσα;
Καλλιέργεια φυτών στο σπίτι για τα πτηνά και την οικογένειά μας

Τα ψεύτικα φυσικά και μπορείς να τα κρατήσεις αλλά να τα καθαρίζεις συχνά για να μην γίνονται εστίες μόλυνσης και μικροβίων και φυσικά φωλιές ψείρας!
 
Καθαριζω τα παντα σχολαστικα 1 φορα την εβδομαδα, και μια φορα το μηνα τα ψεκαζω ολα με φυτικα παρασιτοκτονα! Εως τωρα δεν ειχα δοξα το θεο προβλημα! Ξερω οτι ειναι δυσκολη η αναπαραγωγη ναι! Οταν εμενα Ελλαδα ειχα για πολλα χρονια καρδερινες αλλα σε εξωτερικη κλουβα 15 τετραγωνικων και ειχα καθε χρονο πολλες γεννες! Πρωτη φορα που κλεινω καρδερινα σε τοσο μικρο χωρο! Απλα αγαπωωω αυτα τα πουλια γι ´αυτο και τα επελεξα και εδω! απλα ειχα συνδυασει στο μυαλο μου γεννα=χαρα! Να εισαι καλα για τον χρονο σου, ευχαριστω παρα πολυ και για τα αρθρα και θα σας εχω αααμεσα ενημερους αν εχω καποια στιγμη νεοτερα! Ευχαριστω και παλι!
 
Back
Top