Αναπαραγωγή Αυτονομία νεοσσών καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης redcanary
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

redcanary

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
417
Πόλη
Αθήνα
Θα ήθελα να ρωτήσω:
1. Πότε οι νεοσσοί μπορούν να πετάξουν έξω από τη φωλιά και επίσης
2. Πότε μπορούν να τραφούν μόνοι τους;

3.Από ποια ημέρα και μετά δεν έχουν ανάγκη το ζέσταμα της μητέρας τους; Το ρωτάω γιατί όταν η μητέρα θα έχει τη δεύτερη φωλιά και θα ετοιμάζεται για τη δεύτερη γέννα, δεν θα κάθεται πια στους νεοσσούς για να τους ζεσταίνει.
 
οταν ειναι 17-18 ημερων συνηθως εγκαταληπουν την φωλια
εγω τα κραταω με τους γονεις μεχρι 1 μηνα απο εκει και επειτα τρεφοντα ανετα μονα τους αλλα και λιγο νωριτερα δεν θα αντιμετωπισουν προβλημα
απο την 14 ημερα εχουν σχεδον ντυθει οποτε η μητερα μπορει να μην καθετε πλεον στην φωλια
 
σε 15 το πολυ 17 μερες εχουν βγει απο την φωλια και δεν χρειαζεται η μανα πλεον. Αν και παλι θα δεις να ανεβαινουν στην φωλια τα βραδια και να κοιμουνται με την μανα τους.

παντος δεν θα ενοχληθουν τα αυγα αλλα ουτε και η καναρα σου με αυτο ειναι απολυτος φυσιολογικο.

εγω συνηθως τα κραταω πανω απο μηνα και μετα τα βγαζω απο το κλουβι.
 
Τρώνε και νωρίτερα από ένα μήνα μόνα τους. Κάπου στις 25 μέρες περίπου(από προσωπική μου εμπειρία)μπορούν να φάνε αυγό βραστό και μηλαράκι. Για σπόρους... Δεν ξέρω.Αλλά και μ΄αυτά ζουν μια χαρά!
 
Εγώ τα χωρίζω από τη μάνα τους στις 21 ημέρες. Τρώνε αβγό και μήλο. Σπόρους αρχίζουν αφού κλείσουν το μήνα (μαλακωμένους αρχικά - προσθέτω και λίγο σουσάμι, το τρώνε πιο εύκολα και είναι θρεπτικό).
 
εγω προσοπικα λεω οτι εξαρτατε και για ποσσους νεοσους μιλαμε σε καθε φωλια, αμα η μια καναρα εχει 1 μικρο μεχρι και μια αλλη να εχει 6 μικρα. αυτα εννοιτε οτι δεν μπορει να ειναι σε ιδιο χρονικο διαστημα ιδια και οτι μερικα θα αργισουν να βγουν απο την φωλια και να γινουν ανεξαρτητα.

τονι
 
Συνήθως μετά τις 12 μέρες η κανάρα δεν κάθετε στη φωλιά, τα μικρά έχουν βγάλει φτεράκια και δεν χρειάζονται ζέσταμα από τη θηλυκιά. Μετά τις 17-18 μέρες αφήνουν τη φωλιά. Προσπάθεια για να φάνε μόνα τους κάνουν περίπου μετά τις 20-21 μέρες. Ολα αυτά είναι σχετικά... Εξαρτάται από τη ράτσα, από το πόσο γρήγορη ανάπτυξη έχουν, από το πόσο καλά ταίζει η μάνα κλπ.
Εγώ τα αφήνω όσο περισσότερο γίνετε κοντά στη μάνα τους (και 30-35 μέρες). Αν δεν την ενοχλουν. Έχει τύχη όμως να χωρίσω και 25 ημερών μικρά. Απλά είχα δει ότι τρώνε αυγοτροφή.
Γενικά ο κανόνας που εφαρμόζω είναι: όσο ποιό πολλή με τη μάνα τους τόσο ποιό καλά. Και συνεχή παρατήρηση!
 
Back
Top