Γενικά Αυτο το lovebird τι ηλικια εχει;

Από μία φωτογραφία δεν μπορεί κάποιος να πει, αλλά από το χρώμα του ράμφους θα έλεγα μικρό.
Τι πληροφορίες έχεις;
 
Στο πετ σοπ που πηρα το παπαγαλακι τα εχουν ταισμενα στο χερι, περιπου 65-70 ευρω και ρωτησα ηλικια για να ξερω απλα τ γινεται και με τα lovebirds ,ισως παρω καποτε
 
Χα χα δεν σε ρώτησα τα χρήματα αλλά την ηλικία που σου είπαν. Αυτή δεν ήταν η ερώτησή σου;
Λίγο "τσιμπημένη" η τιμή και για ταϊσμένα στο χέρι 😕
 
Πιστεύω πολύ μικρό, φετινό πουλάκι είναι. Ακριβή ηλικία δεν είναι εφικτό παρά μόνο αν φοράει δαχτυλίδι ή με τεστ DNA, όπου θα δεις και το φύλο του.
 
Σε έναν σχετικά φθηνό είδος παπαγάλου (άσχετα αν ο συγκεκριμένος έχει κάπως τσιμπημένη τιμή) θεωρώ δύσκολο το να φορά δαχτυλίδι με έλεγχο DNA πάνω δεν θα συνέφερε οικονομικά τον πωλητή να κάνει τεστ DNA σε lovebird έτσι δεν είναι;
 
θεωρώ δύσκολο το να φορά δαχτυλίδι με έλεγχο DNA
Καλά για την τιμή σου απάντησε η Μιράντα, αλλά άλλο το δαχτυλίδι, άλλο το τεστ. Το δαχτυλίδι δεν έχει στοιχεία του τεστ αλλά του εκτροφέα και του έτους γέννησης του πουλιού καθώς και την χώρα προέλευσης.
 
5 ευρω κανει το τεστ.. Δεν ειναι και κανα τεραστιο ποσο.
Σοβαρά; νόμιζα πως ήταν ακριβό 😳 γράψε λάθος... Τι να κάνουμε άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε :)
 
Eίναι μωρό, ως έξι μηνών θα έλεγα. Έτσι ήταν και της δικιάς μου το ραμφος και σταδιακά "ξεθώριασε".
 
το πουλι αυτο που ρωτας η ηλικια του ειναι απο 60 ημερων μεχρι 70. την ηλικια του την φανερωνει το μαυρο στην μυτη του. Οσον αφορα για την τιμη που το βρηκες αν φυσικα ειναι ημερο ταισμενο στο χερι ειναι παρα πολυ καλη.
 
Εγώ τη θεωρώ ακριβούτσικη την τιμή, ειδικά για αρχέγονο lovebird. Αλλά για πετ σοπ στην Αθήνα, μάλλον καλή θα θεωρείται, τώρα που το ξανασκέφτομαι.
 
η τιμη που που καθοριζετε για το καθε τι εχει να κανει με πολλους παραγοντες. Πως ερμηνευουμε μια τιμη σαν ακρυβη η σαν φτηνη; Αν η τιμη ενος πουλιου ημερου πχ μας φαινεται καλη τοτε μπορουμε να το αγορασουμε. Αν μας φαινεται ακρυβη πολυ απλα δεν δινουμε καμια σημασια.υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να φροντισουμε να αγορασουμε δικο μας ζευγαρι και αφου κατορθωσουμε να το ζευγαρωσουμε, μολις εχουμε δικα μας μωρα αποφασιζουμε να τα ταισουμε να τακανουμε ημερα η οχι. Ετσι μονο θα καταλαβουμε ποτε μια τιμη ειναι φτηνη η ακρυβη.
 
Προσωπικά, κρίνω μια τιμή σαν ακριβή ή φτηνή, συγκρίνοντας με τις τιμές που αγόρασα τα δικά μου και με την μετάλλαξη ή μη του πουλιού. Γι' αυτό και δε θα εξέφραζα άποψη πχ για έναν ζακό. Για τα είδη που έχω όμως, θεωρώ πως μπορώ να έχω άποψη και να τη λέω δημόσια.
 
την αποψη σου φυσικα να την λες και να την υποστηριζεις. Ομως δεν μπορουμε να εχουμε σωστη κρηση για δυο πουλια εστω και αν ειναι ιδια. Και απο τον ιδιο ανθρωπο να τα εχουμε παρει και ακομα να ειναι και αδερφια μεταξυ τους παλι θα εχουν διαφορες. Για να μπορεσει καποιος να αξιολογησει αν μια τιμη ενος ημερου πουλιου ταισμενου στο χερι ειναι φτηνη η ακρυβη θα πρεπει πρωτα ο ιδιος να μπει σ αυτη την διαδιακασια να ταισει μονος του ενα πουλι τετοιο για 35-40 ημερες καθημερινα ολη μερα και τοτε θα μπορεσει να βγαλει ακριβες συμπερασμα αν η τιμη του πουλιου που βρισκει στην αγορα ειναι φτηνη η ακρυβη. Αν δεν μπει σ αυτη τη διαδικασια παντα θα εχει λαθος γνωμη.
 
Με αυτή τη λογική, θα μπορούν να έχουν σωστή γνώμη πάνω στο θέμα 50-100 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να διαφωνήσω με τον ορισμό που δίνεις στη σωστή γνώμη. Αλλά τελοσπάντων, αυτά είναι ψιλά γράμματα, δεδομένων των συνθηκών και των γεγονότων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. ☹
 
πολυ φοβαμαι οτι δεν καταλαβες το νοημα των λεγομενων μου.λεω λοιπον οτι βλεπουμε μια τιμη για ενα ημερο πουλι ταισμενο στο χερι. Για να μπορεσουμε να καταλαβουμε αν η τιμη ειναι καλη η οχι θα πρεπει να βαλουμε στην θεση αυτουνου που το πουλαει τον εαυτο μας. Ετσι θα μπορεσουμε να κρινουμε αφου δουμε οτι για να γινει ενα πουλι ημερο χρειαζετε 35-40 ημερες ταισμα και μετα τον απογαλακτισμο χρειαζετε κοινωνικοποιηση. Πραγμα που σημαινει οτι αν βαλεις τον εαυτο σου σ αυτη τη θεση του πωλητη, εσυ ποσα χρηματα θα ησουν ευχαριστημενη να ζητησεις για ενα τετοιο πουλι συμφωνα με ολη τη διαδιδικασια που εκανες ολο αυτο το διαστημα των 40 ημερων.χωρις βεβαια να υπολογισεις και ολη την αλλη διαδικασια την καθημερινη που χρειαζεσε να εχεις καποιο ζευγαρι, να το καθαριζεις, να το παρεχεις την καλυτερη ποιοτητα σε ολα οσα χρειαζετε και το πιο σημαντικο πως αξιολογεις χρηματικα ολο αυτο το χρονο που χρειαζεσε για ολα αυτα μεχρι να φτασεις στο σημειο να μπορεις να διαθετεις ενα ημερο πουλι ετοιμο σε αυτον που το ζηταει και εχει και την απαιτηση αφου πληρωνει να παρει κατι αναλογο;
 
Back
Top