Γενικά Αυτός είναι ο Μόσι, το κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης katsotiro
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

katsotiro

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2021
Μηνύματα
10
Πόλη
Ραφήνα
αυτός είναι ο Μόσι
 

Συνημμένα

  • IMG_6440.webp
    IMG_6440.webp
    12,9 KB · Προβολές: 40
  • IMG_6459.webp
    IMG_6459.webp
    64 KB · Προβολές: 37
  • IMG_6464.webp
    IMG_6464.webp
    59,1 KB · Προβολές: 35
  • IMG_6474.webp
    IMG_6474.webp
    63,7 KB · Προβολές: 37
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ευχαριστούμε πολύ! γιατι? Πετάει μέσα στο δωμάτιο και προσγειώνεται σχεδόν πάντα στα κεφάλια μας. Προσπαθώ τώρα να του μάθω στο χέρι.
[automerge]1636486357[/automerge]
@Sonikoly ναι ο άτιμος
 
Καλησπέρα.
γιατι? Πετάει μέσα στο δωμάτιο και προσγειώνεται σχεδόν πάντα στα κεφάλια μας.
Έχει να κάνει με την κυριαρχία και την θέση του στην οικογένεια, όταν κάθεται στο κεφάλι είναι σαν να σας λέει ''εγώ είμαι ο αρχηγός'' και αυτό δεν θα είναι καλό στην διαμόρφωση της σχέση σας.
Ο αρχηγός θα πρέπει να είσαι πάντα εσύ.
Προσπαθώ τώρα να του μάθω στο χέρι.
Συνέχισε τις προσπάθειες, όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο καλύτερα θα εκπαιδευτεί.
Άλλα μέλη με εμπειρία στους παπαγάλους όπως ο @Φοίβος θα στα εξηγήσουν ακόμα καλύτερα.
 
@Φοίβος ευχαριστω! Είναι 3,5 μηνων και το πήραμε από σπιτι που γεννήθηκε εκει. Ειναι σχετικά ημερος. Βγαινει μια φορά τη μέρα από το κλουβί. Πετάει λίγο αλλά πάντα κάθεται στο μπράτσο μας ή στο κεφάλι μας. Μετά τσιμπολογάει μαλλιά, μπλούζες, καπέλο... Προσπαθώ να τον μάθω να είναι ηρεμος έξω απο το κλουβι αλλα ακομη μου φαινεται λιγο αγχωμενος. Οταν παω να τον πλησιάσω με το χέρι μου για να άνεβει πάνω τσιρίζει και τσιμπάει ελαφρα.. Καμιά συμβούλη? Εχω και ενα πενταχρονο που λατρευει τα πτηνά αλλα δεν έχει την υπομονή να είναι πολύ ήρεμος όταν ειναι το πουλί εκτος κλουβιου..
 
@katsotiro καλη αρχη να εχετε. Αυτο με το χερι οταν πας να το πλησιασεις οπως και να εχει ειναι αρχη ακομα και δε μπορουμε να κρινουμε καταλληλα αλλα να ξερεις πως τα κοκατιλ δε πολυδεχονται χαδια ετσι ειναι το ειδος αυτο. Βεβαια παντα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα απο τους περισσοτερους τα ιδια ακουω. Καλα εκανες που το πηρες τοσο μικρο θα βοηθησει στη σχεση σας, γιατι εγω το δικο μου το ειχα παρει 6-7 μηνων περιπου απο εισαγωγειο ξεκινησα και αργα την εκπαιδευση του και το αποτελεσμα ηταν να μη μαθει ποτε.
 
Kαλησπέρα σας. Ξέρει κανείς να μου πει τι σημαίνει η εξής συμπεριφορά? Όταν πλησιάζω κοντά του στο κλουβί χαμηλώνει το κεφάλι του και κάνει μικρές κραυγές σαν συναγερμός. 'Η κάποιες φορές χτυπάει με το ράμφος του τα κάγκελα...Δεν το κάνει πάντα αλλά μου έχει κάνει εντύπωση
 
Back
Top