Γενικά Αυτό είναι το καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σας ευχαριστώ πολύ. Το βρίσκω πανέμορφο και ας μην έχει εντυπωσιακά χρώματα. Είναι πολύ έξυπνο, περίεργο και λιχούδικο. Και κελαηδάει πολύ ομορφα.
 
Ναι... ειδικά αφού του βάλω στο κλουβί καμία πρασινάδα, κανένα φρουτάκι... Του δίνει και καταλαβαίνει μετά.
 
Είναι πανέμορφο και χαριτωμένο, να σου ζήσει!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Elenie
Αυτή την κίτρινη αυγοτροφη του εμπορίου. Ξέρω διάβασα εδώ ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά απ,ότι έχω δει δεν πολύτρωει τόσο την τροφή, όσο κάτι μαύρα σπορακια που έχει μέσα διάσπαρτα. Νιζερ νομίζω λέγονται. Έχει μανία με αυτά, ακόμα και στην τροφή του... Θα σκάψει πρώτα να βρει αυτά και μετά θα φάει όλα τα υπόλοιπα. Αυτό που δεν τρώει καθόλου είναι κάτι μαύρα μικρά στρογγυλά. Δεν τα ακουμπάει αυτά. Τα βρίσκω παντού σκόρπια και άθικτα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το μείγμα σπόρων αν είναι επώνυμο έχει τους σπόρους νίζερ όπως και τους υπόλοιπους σε αναλογίες προσεγμένες.
Αυτή την κίτρινη αυγοτροφη του εμπορίου
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να την αφαιρέσεις...
 
Το μείγμα σπόρων αν είναι επώνυμο έχει τους σπόρους νίζερ όπως και τους υπόλοιπους σε αναλογίες προσεγμένες.

Γνώμη μου είναι πως πρέπει να την αφαιρέσεις...
Επίσης και δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να την... Πετάξεις και να μην την ξαναβάλεις, όπως και τίποτα άλλο που δεν είναι επώνυμο και σε κλειστή συσκευασία την οποία εσύ η ίδια θα ανοίξεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι αμφιβόλου ποιότητας, περιεκτικότητας κι εν δυνάμει βλαβερά για την υγεία ή άχρηστα για τον οργανισμό των καταναλωτών τους. Αλλά, δυστυχώς επιφέρουν συνήθως μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους στους εμπόρους / μεσάζοντες κλπ, και μπορεί ενίοτε να είναι και νόστιμα για τα πουλιά μας και για αυτούς κυρίως τους λόγους προμοτάρονται πολύ έντονα και αποτελεσματικά.
 
Έφυγε αύριο κι ολας. Συσκευασμένη αυγοτροφη είναι εντάξει ή καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου; Οι σπόροι είναι συσκευασμένοι, όποτε δεν πειράζω την αναλογία τους, σωστά;
 
Συσκευασμένη αυγοτροφη είναι εντάξει ή καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου;
Σε αυτήν τη φάση που είναι το καναρίνι σου, τώρα δλδ τον χειμώνα, μπορείς να πάρεις είτε συσκευασμένη αυγοτροφή πάλι σε κλειστή συσκευασία επώνυμη που να γράφει eggfood και αν η περιεκτικότητά της σε αυγό είναι από 20% και άνω είναι εντάξει, και να του βάζεις λίγο μία φορά την εβδομάδα είτε (καλύτερα για εμένα) να βράζεις ένα αυγό (περίπου 12 λεπτά σε βρασμό) και να του δίνεις για λίγες ώρες το μισό (ή το 1/4) μαζί με το τσόφλι και άλλο τόσο στο παπαγαλάκι σου. Απλά θα προσέχεις να μην το αφήνεις τις άπειρες ώρες (έως 4 ώρες είναι καλά για την εποχή) διότι όπως καταλαβαίνεις αλλοιώνεται. Αν θα θελήσεις να ζευγαρώσεις το πουλί ή κατά την πτερόρροια θα συζητήσουμε για αύξηση της συχνότητας παροχής του αυγού.
 
Πανέμορφο είναι!
Από τους λίγους χρωματισμούς φτερώματος που έχουμε συνηθίσει.
Να το χαίρεσαι.
 
Πολυ ομορφο το καναρινακι σου, να το χαιρεσαι. Και ενα μεγαλο μπραβο για το ποσο το προσεχεις! 🙂
 
Back
Top