Γενικά Αφωνία καρδερινοκάναρου

Christos77

PB Member
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,
έχω ένα φετινό καρδερινοκάναρο το οποίο πριν την πτερόροια κελαηδούσε (περίπου μέχρι τέλος Ιουλίου) και έπειτα σταμάτησε κάνοντας μόνο ένα "τσίου". Η πτερόροια έχει ολοκληρωθεί περι τα μέσα του Σεπτέμβρη και απο τότε ενώ φουσκώνει ο λαιμός του δεν βγάζει ήχο... μόνο κάνει "τσίου" και ενώ προσπαθεί να το συνεχίσει δεν ακούγεται τίποτα. Το πουλάκι βρίσκεται σε ζευγαρώστρα και έχει κοντά μόνο καρδερίνες οι οποίες βέβαια κελαηδάνε στο φουλ.

Ευχαριστώ.

Σε τι χώρο πέρασε την πτεροροια; Μήπως κρυωσε;

Αν και εγώ θα του έδινα λίγο χρόνο ακόμα... Το ότι τελείωσε η πτεροροια δεν σημαίνει πως είναι και έτοιμα να τραγούδησαν ξανά. :)

Αν και εγώ θα του έδινα λίγο χρόνο ακόμα... Το ότι τελείωσε η πτεροροια δεν σημαίνει πως είναι και έτοιμα να τραγούδησαν ξανά. :)
Σε εξωτερικό χώρο προστατευμένο απο ρευματα όπως όλα τα πουλιά κάθε χρόνο...

Μήπως είναι θηλυκό;
Δεν είναι θηλυκό γιατί έγραψε πως
πριν την πτερόροια κελαηδούσε (περίπου μέχρι τέλος Ιουλίου) και έπειτα σταμάτησε κάνοντας μόνο ένα "τσίου".
Είναι λοιπόν αρσενικό...

Κι εγώ αυτό εικάζω πως αυτή είναι και η λύση
Η έξοδος από τη φάση της πτερόρροιας και η επιστροφή στα φυσιολογικά είναι χρονοβόρα και ποικίλει σε χρόνο ανάλογα με την κάθε περίπτωση...
Υπομονή λοιπόν από όλους..

Back