Καλησπερα σε ολους
πριν λιγες μερες εβαλα ενα αρσενικο καναρινι απο το ατομικο του κλουβι στην ζευγαρωστρα μαζι με ενα θυληκο με το χωρισμα. Να σημειωσω οτι λογο καλου καιρου προ ημερων τον ειχα βγαλει εξω αλλα τωρα που ξαναρχισαν τα κρυα το πηρα μεσα στο σπιτι. Απ΄την στιγμη που μπηκε στην ζευγαρωστρα σταματησε να λεει. Σημερα επισης που το πηρα στο χερι μου για να τσεκαρω αν εχει ακαρεα κ μου εμεινε η μιση ουρα στο χερι. Μηπως στρεσαριστηκε λογω αλλαγης περιβαλοντος; Τι να κάνω; ηδη χορηγω πολυβιταμινες.
Να σημειωσω οτι δεν εχει συριγμους η κατι αλλο υποπτο ενω τρεφεται κανονικοτατα κ δεν του πεφτουν πουπουλα.
φιλε μου το να σταματα να κελαηδα ο αρσενικος οταν το φερνουμε σε επαφη με το θηλυκο ειναι κατι συνηθισμενο. Ενας λογος που τα πουλα κελαηδουν, ο βασικοτερος, ειναι η προσελκυση του θηλυκου. Αφου βρεθουνε πια μαζι, συμβαινει αυτο που εμεις λεμε:) "εδεσε το γαιδαρό του":D.
η ουρα που σου εμεινε στα χερια, αν δεν εγινε πανω στην διαδικασια να το πιασεις, τοτε δειχνει προβλημα.
Η ουρα μου εμεινε στα χερια στην προσπαθεια μου να το πιασω δυστηχως... Κ δεν δειχνει καποια αλλη ενδειξη πτερορροιας οποτε οκ.
Δεν ηξερα οτι και τα καναρινια δενουν τον γαιδαρο τους...
Μολις πυρωσει ομως θα κελαιδησει ετσι δεν ειναι;
αν εχεις ενδειξεις οτι εχουν ήδη "ζευγαρώσει" ;) δεν ειναι απαραίτητο να τον δείς να τραγουδάει γρήγορα μέχρι την περίοδο που θα θέλουν να ξαναζευγαρώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση αν ειναι ήδη έτοιμος για ζευγάρωμα (δεν μου αρέσει ο όρος πύρωμα, γιατί πολλες φορές είναι μια κατάσταση που προσπαθούμε εμείς με κάθε τρόπο αναγκαστικά να φέρουμε τα πουλιά μας )τότε θα τον πετύχεις σε μεγάλες πενιές να κελαηδάει με ένταση, τεντωμένο κορμί και ουρά με χαρακτηριστική κλιση προς τα κάτω! Ειναι η χαρακτηριστικη κινηση καλεσματος -επιδειξης προς το θηλυκό
Βασικα το συγκεκριμενο ζευγαρι ειναι με το χωρισμα στην μεση ακομα και εχω αρχισει προετοιμασια εδω και μια βδομαδα με αυγουλακι πολυβιταμινες κτλ. Οποτε αποκλειεται να ζευγαρωσαν γιάυτο μου εκανε εντυπωση που δεν κελαιδαει αλλα ισως να μην ειναι ετοιμο ακομη. Θα περιμενω να ολοκληρωθει και η προετοιμασια τους... Επισης ενα ακομη που με απασχολει ειναι το οτι ξυνονται στο μερος του κεφαλιου τους και τσιμπαν τα πουπουλα τους αλλα δεν διεκρινα ψειρα(βεβαια ειναι και σκουροχρωμα).Αυτη η κινηση τους μαρτυρα απαραιτητα εξωπαρασιτα;Θα πρεπει να ψεκασω με κατι εστω και προληπτικα;
εξαρταται ποσο συχνο και εντονο ειναι το ξυσιμο. Ετσι καθαριζονται ετσι κιαλλιως. Νατα βαζεις μπανακι. το νερο να ειναι δροσερο οχι κρυο.η προετοιμασια χρειζεται για την υγεια τους να ειναι δυναμωμενα και ισχυρα στον τομεα της γονιμοτητας. Τα καναρινια απο του φυσικου τους με την αυξηση του ημερησιου φωτος δειχνουν διαθεση για ζευγαρωμα.τα αγριοπουλια δειχνουν δυσκολοτερα αυτη τη διαθεση γιατι απλα δεν ειναι του φυσικου τους να ζευγαρωνουν σε αιχμαλωσια να σαι σιγουρος οτι ο δικος σου για να σταματησει να κελαηδαει απο μεριας διαθεσης... Προσφερεται αφιλοκερδως:D.η θηλυκια αφου εχεις χωρισμα οταν θα την βαλεις φωλια και νημα θα το δειξει φτιαχνοντας τη και αλλαζοντας με τον αρσενικο στα ατιμα καγκελα που χωριζουν τον ερωτα τους
να σαι σιγουρος οτι ο δικος σου για να σταματησει να κελαηδαει απο μεριας διαθεσης... Προσφερεται αφιλοκερδως:D.
Δηλαδη ειναι φυσιολογικο να μην εχει κελαιδησει 10 μερες; Κανονικα ομως αν ηταν ετοιμος για ζευγαρωμα θα επρεπε να χτυπιοταν στον χωρισμα κελαιδοντας ετσι δεν ειναι;
Δηλαδη ειναι φυσιολογικο να μην εχει κελαιδησει 10 μερες; Κανονικα ομως αν ηταν ετοιμος για ζευγαρωμα θα επρεπε να χτυπιοταν στον χωρισμα κελαιδοντας ετσι δεν ειναι;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.