Αχιλλέας Ακρίβος - Κτηνίατρος

Ο Αχιλλέας Ακρίβος, απόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιστημονικός συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ και ιατρός στο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου.

Βιογραφικό Αχιλλέα Ακρίβου​

Ο Αχιλλέας Ακρίβος γεννήθηκε το 1969 στο Ίλιον και μαθήτευσε στο 3ο λύκειο Νέων Λιοσίων. Το 1995 αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1990 έχει παρακολουθήσει όλα τα Πανελλήνια Κτηνιατρικά Συνέδρια και τα Κτηνιατρικά Συνέδρια Μικρών Ζώων και Ζώων Συντροφιάς και έχει συμμετέχει σε συμπόσια μικρών ζώων και σε πλήθος ημερίδων που έχουν διοργανωθεί στην Ελλάδα με κύριο ενδιαφέρον την δερματολογία και τα εξωτικά ζώα.

Στο εξωτερικό έχει παρακολουθήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρών Ζώων στο Παρίσι (1994) και τα παγκόσμια συνέδρια στην Λυών (1998), στην Ρόδο (2004), στην Πράγα (2006) και στο Δουβλίνο (2008).

Από το 2005 είναι μέλος και επιστημονικός συνεργάτης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και έχει κατά κύριο λόγο αναλάβει τις κτηνιατρικές πράξεις στα άγρια ζώα που περιθάλπει ο φορέας, οστεοσυνθέσεις, και λοιπές χειρουργικές επεμβάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις. Έχει λάβει μέρος σε δύο συνέδρια του ΙWRC ως απεσταλμένος της ΑΝΙΜΑ.

Στο πρώτο μίλησε αναπτύσσοντας μια τεχνική οστεοσύνθεσης αποκατάστασης των καταγμάτων του βραχιονίου στα πτηνά και το 2009 παρουσίασε την ίδια τεχνική στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Ζώων. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες στην Ελλάδα με θέματα σχετικά με την περίθαλψη άγριων ζώων.

Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου​

Ο Αχιλλέας Ακρίβος εργάζεται από το 1997 στο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου, στο οποίο είναι συνέταιρος από το 2004 με τον Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη. Ασχολείται περισσότερο από 10 χρόνια με τα λεγόμενα εξωτικά ζώα (ιγκουάνα, παπαγάλους, χάμστερ, πιθηκάκια, φίδια) καθώς και με τα "νέα ζώα συντροφιάς" όπως κουνέλια.

Παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας - φροντίδας​

  • Προληπτική Ιατρική
  • Εμβολιασμοί
  • Microchip - Διαβατήρια
  • Νοσηλεία
  • Στείρωση- Ευνουχισμός
  • Θεραπεία στοματικής κοιλότητας
  • Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
  • Μικρά ζώα
  • Ορθοπεδικές Παθήσεις
  • Χειρουργική Μαλακών Μορίων
  • Exotics
  • Παθολογία
  • Χειρουργική

Επικοινωνία​

Τηλ.: 2105720761
Επείγοντα: 6977558945
Ιστοσελίδα: Petvets.gr
Email: [email protected]

Πατήστε στην εικόνα για περισσότερες φωτογραφίες.

https://community.petbirds.gr/attachments/84392

Προτείνετε τον κτηνίατρό σας
Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι

Σχετικό περιεχόμενο​

Κτηνίατροι στο Περιστέρι
 

Συνημμένα

  • Αχιλλέας-Ακρίβος-Κτηνιατρικό-Κέντρο-Περιστερίου.webp
    Αχιλλέας-Ακρίβος-Κτηνιατρικό-Κέντρο-Περιστερίου.webp
    55,4 KB · Προβολές: 0
  • Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου.webp
    Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου.webp
    17,1 KB · Προβολές: 0
  • Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου_2.webp
    Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου_2.webp
    7 KB · Προβολές: 0
  • Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου_3.webp
    Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου_3.webp
    9,8 KB · Προβολές: 0
  • Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου_4jpg.webp
    Κτηνιατρικό_Κέντρο_Περιστερίου_4jpg.webp
    15,4 KB · Προβολές: 0
  • axilleas_akribos.webp
    axilleas_akribos.webp
    3,8 KB · Προβολές: 0
Πήγα στον Ακριβό Αχιλλέα ένα τραυματισμένο σπουργιτάκι με 2 τραύματα από δαγκωνιά γάτου και εξαρθρωμένο/σπασμένο φτερό. Ασχολήθηκε παααρα πολύ, το φρόντισε, το εξέτασε διεξοδικά, με πάρα πολύ υπομονή και με προετοίμασε για όλες τις πιθανές καταλήξεις.

Έχει αναλάβει και τα budgies μου. Ξέρει τη δουλειά του. Συνεργάζεται με την ANIMA. Σε περίπτωση που βρείτε κάποιο τραυματισμένο πουλάκι, η νεοσσό που έχει πέσει από τη φωλιά του και γενικά κάποιο άγριο ζωάκι που δεν είναι δικό σας, μπορείτε να του το αφήσετε στο ιατρείο k το πάει ο ίδιος στην ANIMA.

Το συγκεκριμένο που του πήγα, μου το άφησε να το πάρω σπίτι μέχρι να δούμε εάν θα μπορέσει να ξαναπετάξει.

Σημείωση: Σιχαίνεται να τον τσιμπάνε τα πουλάκια και καθόλη την διάρκεια της εξέτασης θα τον ακούσετε να γκρινιάζει 😛 (προσωπικά, το διασκεδάζω πολύ όταν τον τσιμπάνε, επειδή έχει πλάκα όταν παραπονιέται :D).
 
Γνωρίζω τον γιατρό Αχιλλέα Ακρίβο εδώ και πολλά χρόνια, εκείνο το χρονικό διάστημα αμφιβάλλω αν υπήρχε δεύτερος κτηνίατρος που γνώριζε από πουλιά στην Αθήνα.

Εκτός της εμπειρίας του, έχω εκτιμήσει την κίνηση του να διακόψει τη συνεργασία του με μεγάλο pet shop, διότι δεν συμφώνησε με τις συνθήκες διαβίωσης και αντιμετώπισης των πτηνών και των ζώων που διέθεταν στα καταστήματα τους.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις γνώσεις και τις υπηρεσίες που παρείχε-παρέχει στα πτηνά μου. Όταν χρειάστηκε νάρκωσε επιτυχώς το καναρίνι και το parrotlet μου τον Μάριο (δηλ τα πουλιά ξύπνησαν, κάτι άκρως σημαντικό, διότι δυστυχώς έχω κακή εμπειρία από άλλη γιατρό).

Τον εμπιστεύομαι και τον συνιστώ σε όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πτηνά του (και όχι μόνο).
 
Εξαιρετικός γιατρός. Του πήγα το κανάρινακι μου που είχε Κύστες. Αφού έψαξα πολύ για γιατρό κατέληξα στον κ. Ακριβό έχοντας πάρει εξαιρετικές συστάσεις.

Πραγματικά έκανα την καλύτερη επιλογή. Αφαίρεσε 4 από τις 6 Κύστες που ταλαιπωρούσαν το πουλάκι με πολλή υπομονή ώστε να μην το στρεσάρει και κλείσαμε ραντεβού για να αφαιρέσουμε κ τις άλλες δύο 15 μέρες μετά. Ο τρόπος που έπιανε το πουλάκι με ευαισθησία αλλά κ σιγουριά εμπνέει τόση εμπιστοσύνη που αναμφισβήτητα θα τον συνιστούσα με τυφλά μάτια. Δεν έχω λόγια απλά εξαιρετικός.

Παραθέτω την εμπειρία μου από το συγκεκριμένο γιατρό γιατί θεωρώ ότι θα βοηθήσει κ άλλους να τον βρουν κ να γνωρίσουν έναν εξαιρετικό επιστήμονα.
 

Συνημμένα

  • feather-lumbs.webp
    feather-lumbs.webp
    37,6 KB · Προβολές: 0
Γνώρισα τον κ. Ακρίβο όταν πρωτοπήρα τον παπαγάλο μου το Σίλβιο που μέσα σε λίγες ημέρες του παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας. Δυστυχώς αρχικά τον πήγα σε κτηνιάτρους της περιοχής μου (Κορυδαλλός) αλλά από τη λάθος αντιμετώπισή τους (σταγόνες της αντιβίωσης μέσα στο νερό) κόντευε εξ αιτίας τους να χάσει τη ζωή του και να "φύγει" από ανυδρία.

Βλέποντας την υποτροπή, βρήκα στο ίντερνετ τον κ.. Ακρίβο. Βλέποντας πόσο λεπτομερής είναι όταν εξετάζει για τη διάγνωση αλλά και σε όλη την πορεία μέχρι την πλήρη ίαση και έχοντας ήδη μία γάτα την Γκλόρια στο σπίτι, ηλικίας περίπου 10 ετών, αποφάσισα να έχω τον ίδιο γιατρό και γι' αυτήν.

Στη συνέχεια μετά από λίγο καιρό η Γκλόρια έπαθε αδενοκαρκίνωμα μαστών, χειρουργήθηκε στο ιατρείο του κ. Ακρίβου και με απόλυτη επιτυχία δίνοντάς της όλο του το σεβασμό και την προσοχή του. Μετά από 4 χρόνια ένα άλλο πρόβλημα παρουσιάστηκε, πρήζονταν τα μπροστινά της πόδια.

Την πήγα σε ένα γιατρό (υποτίθεται πολύ έμπειρο) στην περιοχή μου να δω τι θα μου πει με τη σκέψη αν έκρινε ότι είναι κάτι σοβαρό να την πάω στον κ. Ακρίβο. Όμως λάθος αντιμετώπιση από την αρχή, της έδινε διουρητικά χάπια για να ξεπρηστούν επειδή κατά τη γνώμη του ήταν από την ακινησία λόγω του σκυλιού που πλέον είχα υιοθετήσει, αν και ήταν πολύ φιλικό απέναντί της.

Μετά από λίγες μέρες, την πήγα φυσικά στον κ. Ακρίβο σε άσχημη κατάσταση, της έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να την ανακουφίσει (ειδική θερμοφόρα γιατί είχε υποθερμία, οξυγόνο λόγω της δύσπνοιας και υπερηχογράφημα στην καρδιά). Καρδιά δεν φαινόταν στο υπερηχογράφημα επειδή ήταν καλυμμένη όλη η περιοχή με υγρό ή αέρα, δεν ήταν ευκρινές και μου είπε ότι είχε ζωή το πολύ 1μιση - 2 μήνες και μου έδωσε κάποια χαπάκια μόνο για συμπτωματική αντιμετώπιση, αφού δε γινόταν κάτι άλλο. Έζησε 1μιση μήνα δυστυχώς.

Αλλά και με το σκυλάκι που υιοθέτησα, όταν το πήγα στον προαναφερθέντα γιατρό της περιοχής μου να ελέγξουμε αν έχει μικροτσίπ (το είχα βρει στο δρόμο) κι αν είναι καλά στην υγεία του, μου είπε ότι είναι μια χαρά κοιτάζοντας μόνο τα δόντια του από όπου κατάλαβε και την ηλικία του. Όμως αφού ο πρώην κηδεμόνας του (που ωστόσο τον είχαμε βρει) μου το άφησε για πάντα, τον πήγα στον κ Ακρίβο για τα εμβόλιά του.

Ο κ. Ακρίβος τον εξέτασε σε μάτια, στόμα, αφτιά, τον ακροάσθηκε, έλεγξε τα άκρα του. Ο Μπράντυ είχε χρόνια ωτίτιδα και επιτόπου έκανε κάποιο τεστ όπου φάνηκε ότι έχει μύκητες στο αφτί του. Όλα πήγαν καλά με τη θεραπεία.

Όπως καταλαβαίνετε έχω εδώ και χρόνια τον κ. Αχιλλέα Ακρίβο ως γιατρό για τα ζώα μου (γάτα 3 χρονών που την έσωσα μωράκι από τον κάδο και σκύλο ήδη 11 χρονών, τον έχω από τα 6 του χρόνια) και φυσικά τον παπαγάλο μου, γιατί έχει αποδείξει πόσο υπεύθυνος και καλός επιστήμονας είναι αφού δεν στέκεται στην επιφάνεια, αλλά ψάχνει όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση του κάθε ζώου αλλά και τη διάγνωση οποιασδήποτε ασθένειας. Επίσης κάνει πάντα το καλύτερο όσον αφορά τη θεραπεία!

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι βρίσκεται πάντα δίπλα μας οποιαδήποτε ημέρα και ώρα κι έτσι αισθάνομαι την ασφάλεια ότι δεν θα τρέχω σε οποιονδήποτε άλλο γιατρό τα Σαββατοκύριακα, το καλοκαίρι ή κάποια ακατάλληλη ώρα! Απόλυτα δικαιολογημένη λοιπόν η αξιολόγησή μου!
 
Το καναρίνι μου ακόμα υποθέτω ότι είναι αρσενικό. Επίσης αααν είχε δει ότι είχε αρχή ποδάγρας από τότε, θα τα χα γλιτώσει όλα τώρα.

Απαράδεκτος απλά.
 
Γνώρισα τον Ακρίβο στα πλαίσια ενός σεμιναρίου με θέμα τα ερπετά, που είχε διοργανώσει η κοινότητα του iguana, (ναι... Είχα μια ιγκουάνα για 11 χρόνια) μιας και ήταν από τους 2-3 γιατρούς που το 2003-2004 είχαν γνώσεις εξωτικών ζώων.

Το 2009 τον χρειάστηκα για ένα καναρινάκι που προσγειώθηκε στο μπαλκόνι μας με πρόβλημα στο ποδαράκι του. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο που εξέτασε (φτερά, στήθος, ποδαράκια, στόμα, μάτια) και περιποιήθηκε τον ναμ ναμ και την πρώτη, αλλά και όλες τις επόμενες φορές που χρειάστηκε να τον επισκεφτούμε (για τον ναμ ναμ και για τον Γκούντι, ένα αδεσποτούλι σκυλάκο που μας έφερε από την Ναύπακτο η κόρη μου με πολλά προβλήματα υγείας).

Έχει γνώσεις και μεγάλη εμπειρία (τον έχω δει να εξετάζει το γεράκι ενός φίλου και το ακουμπούσε λες και έπιανε πεταλούδα, τόσο απαλά).

Αχρείαστος να' ναι, αλλά εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το φτερωτό σας, επικοινωνήστε μαζί του.
 
Ήρθε η ώρα να καταθέσω και την δική μου εμπειρία με τον συγκεκριμένο γιατρό (επιβάλλεται θα έλεγα).

Λίγες μέρες πριν μας αφήσει το 2017, ο Τζόνι -το πρώτο μου πάρροτλετ και αιτία εκκίνησης της εκτροφής μου- αποφάσισε να μας αφήσει κι αυτός μετά από 6 χρόνια συμβίωσης και φροντίδας. Πρώτα συμπτώματα Σάββατο πρωί, Δευτέρα πρωί τηλέφωνο στον κο Ακρίβο για ραντεβού (η επιλογή του γιατρού έγινε με βάση τις κριτικές που έχουν γραφτεί κατά καιρούς μέσα στο Petbirds και ιδιαίτερα αυτές της Σίσσυς @Sissy μια και η ίδια είναι κάτοχος πάρροτλετ).

Το ραντεβού κλείστηκε για Δευτέρα απόγευμα. Στις 7 που επέστρεψα από την δουλειά το πουλάκι ήταν ήδη νεκρό και σε κακή κατάσταση καθώς είχε δεχτεί επίθεση από το θηλυκό (υπάρχουν πολλές αναφορές για περιστατικά κανιβαλισμού στα πάρροτλετ και λάθος μου φυσικά που δεν το είχα βάλει σε κλουβί μόνο του).

Παρόλη τη στεναχώρια μου αποφάσισα να πάω το πουλάκι στον κο Ακρίβο για νεκροψία έτσι ώστε να μάθω την αιτία θανάτου του καθώς επίσης και αν συντρέχει κάποιος κίνδυνος για τα υπόλοιπα 8 πάρροτλετ που έχω. Έφτασα στο ιατρείο λίγο πριν τις 8.

Με δέχτηκε στις 8:20 καθώς εξέταζε ένα κουνελάκι πιο πριν. Αφού τον ενημέρωσα ότι αντέχω το "θέαμα" καθίσαμε μαζί και ξεκίνησε την διαδικασία. Αφού "άνοιξε" το πουλάκι μου έδειξε λεπτομερώς τα όργανα του και μου εξήγησε την λειτουργία τους καθώς και την αιτία θανάτου.

Έφυγε από "παραλυτικό ειλεό" σύμφωνα με την γνωμάτευσή του, κατάσταση στην οποία το έντερο παραλύει και δεν μπορεί να αποβάλλει το υλικό που έχει μέσα -γι αυτό και η αμάρα ήταν καθαρή, ενώ υπήρχε πολύ υλικό μέσα στο πεπτικό σύστημα. Όπως με ενημέρωσε δεν είχε ξαναδεί τέτοιο περιστατικό (κάπου εκεί θυμήθηκα την Σίσσυ που μας προέτρεπε, σε κάποιο παλιότερο post, να κάνουμε νεκροψία στα νεκρά πτηνά μας και σαν μέσο "εκπαίδευσης" και ενημέρωσης των κτηνιάτρων).

Παρότι ήταν βέβαιος ότι το όλο θέμα ήταν οργανικό, παρόλα αυτά πήρε δείγματα για μικροβιολογική εξέταση, για κάθε ενδεχόμενο, τα αποτελέσματα της οποίας τα έμαθα το μεσημέρι της επόμενης μέρας τηλεφωνικά και ήταν καθαρά. Σε ερώτηση μου αν υπήρχε περίπτωση να το προλάβω μου απάντησε ότι οι πιθανότητες επιβίωσης θα ήταν μηδαμινές. Έφυγα από το ιατρείο στις 9:30 ανακουφισμένος που δεν υπήρχε κίνδυνος για τα υπόλοιπα πάρροτλέτ μου και σίγουρα πιο γεμάτος εγκυκλοπαιδικά και εμπειρικά.

Ο κος Ακρίβος για μένα είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος, ιδιαίτερα προσιτός με διάθεση να σου εξηγήσει με απλά λόγια και όχι με δυσνόητους ιατρικούς όρους, και σίγουρα άψογος επαγγελματίας (παρότι είχε περάσει η ώρα σε καμιά περίπτωση δεν μου έδειξε ότι βαριέται ή ότι είναι κουρασμένος και απαντούσε με υπομονή και λεπτομέρεια σε όλες μου τις ερωτήσεις).
 
Καθημερινά παρατηρώ τα πουλιά μου, ο Ρίκος (Φιρφίκος) razza espanol, την Τετάρτη 22/5 σήκωνε το πόδι του θεώρησα πως ξεκουράζεται, την Πέμπτη το ίδιο έτσι Παρασκευή κοιτάζοντας το καλύτερα είδα κάπως κόκκινα τα 2 του δάχτυλα στο πόδι που σήκωνε.

Κάλεσα την Κα Δουκάκη αλλά είναι σε άδεια λόγω εγκυμοσύνης έτσι μου συνέστησε τον Κό Ακριβό, κάλεσα και πήγα τον Ρίκο, το λάθος ήταν δικό μου γιατί είχα αμελήσει να κόψω τα νύχια του με αποτέλεσμα να σκαλώσει κάπου το πουλί. είναι πολύ ήρεμος και εξοικειωμένος να πω ότι το έπαθε κάπως αλλιώς Κόψαμε νύχια, μου έδωσε συμβουλές διατροφής, να αποφεύγονται οι κρέμες στα πόδια των πτηνών, είχε γνώσεις επί του θέματος και έκανε επίδεση του ποδιού με ένα ειδικό σαν βέλκρο νάρθηκα, με ελάχιστη ποσότητα κρέμας betadin και δώσαμε ραντεβού για την Παρασκευή 31/5.

Στο ταμείο έπαθα το σοκ! 47 ευρώ! Ανάλογα τη βαρύτητα του περιστατικό αναγνωρίζω ότι υπάρχει και το αντίστοιχο κόστος με τις οποίες γνώσεις που έχω όμως δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Αυτά από εμένα.

Υπέρ: Ευγένεια, γνώσεις.
Κατά: Κόστος επίσκεψης.
 
H δικιά μου εμπειρία απο τον συγκεκριμένο γιατρό είναι πολυ ασχημη, πήγα την κανάρα μου για ενα πρηξιμο σε ΄φαλαγγα δαχτύλου δεξιου ποδιου και φαινόταν απο κάτω απο το δάχτυλο σαν να έχει κανει απόστημα, μου είπε ο κ. Ακριβός οτι δεν είναι τίποτα θα το καθαρίσει, θα το δέσει και σε 15 μέρες θα είναι ενταξει και να παω σε 7 μέρες για επανεξέταση, μετά απο 7 ημέρες που ξανα είδε το πόδι της δεν μπορούσε να λύσει την γάζα που της είχε βάλει (γιατί; Γιατί το είχε δέσει τόσο χάλια και σφυχτά που είχαν κολήσει ολα και τα δαχτυλα πλέον ήταν σε πολυ ασχημη κατάσταση σαν να είχαν ξεπετσιαστει ) μου είπε οτι θα το κραταγε για να το παρακολουθησει και θα με ενημέρωνε (ποτέ δεν εγινε) πηρα τηλ μετα απο 3 μερες και μου είπε οτι αναγκαστηκε να της κόψει το δαχτυλο γιατί είχε μαυρίσει (φυσικό και επόμενο με το δεσιμο που είχε γίνει) και να παω να παρω το καναρίνη και επανεξεταση σε 7 ημέρες.

Όταν πήγα στο σπίτι παρατήρησα οτι το πόδι της φεύγει εκτός σωματος πριπου τις 45 μοίρες, υπέθεσα οτι δεν την βολευει που έχει το προβλημα και το έχει βολευτεί ετσι (τεράστιο λαθος) το καναρίνι το παρέλαβα με καταγμα και δεμενο στραβά οπότε ήταν σε μια διαδικασία να κολλησει στραβά το κόκκαλο. Αφου περασαν 7 μέρες ξανα πήγα και του λέω το δεξι πόδι της το πατάει στραβά και επιπλέον στο αριστερό ποδι σε φαλαγγα δαχτύλου αρχιζε να κανει το ιδιο+οτι πρήστηκε και ο καρπός της, μου είπε οτι δεν του αρέσει που είναι στραβό το πόδι αλλα μεχρι εκει καμια άλλη εξήγηση, Αφου ο κ. Ακριβός καθαριζει και το δαχτυλο του αρ. Ποδιου το δένει και αυτο, αρα είχαμε δυο δεμένα.

Μετα απο μια βδομάδα που ξανα πήγα για επανεξεταση και είδε τα πόδια της που είπε οτι δεν είναι σε καλη κατάσταση και δεν μπορουσε να καταλάβει γιατί γίνετε αυτο μηπως αντιδράει στις συγκεκριμένες γάζες, ξανα βάζει αλοιφή αναπλαστική αλοιφη Betadin και μου είπε επανεξεταση σε 7 ημέρες.

Άλλαξα γιατρό και πηγα στο Animal medical center αφησα το καναρίνι εκει και σε μια ωρα μου είπαν τι έχει, που ποτέ δεν μπορεσε ο κ. Ακριβός να κάνει διάγνωση οεο ουρική αρθριτιδα και οτι πλεον το καναρινι είναι ενα πουλι με ειδικές ανάγκες, αυτη την στιγμή της δίνω 5 φάρμακα.

Την ταλαιπωρία που έχει τραβήξει το καναρίνι δεν περιγράφεται.

Για κάποιους τα ζώα είναι απλα ζώα για κάποιους αλλους είναι σαν παιδιά τους,.

Η διαφορά επίσκεψης του κ. Ακριβου με το Animal Medical center είναι 3 ευρω, η διαφορα στην γνώση και διάγνωση είναι μέρα με την νυχτα.

Περαστικά μας.

Υ. Γ. Ανεβασα φωτο για το απο που ξεκίνησαν ολα
 

Συνημμένα

  • 93832637-522536095289906-2710071801966231552-n.webp
    93832637-522536095289906-2710071801966231552-n.webp
    86 KB · Προβολές: 352
Επισκέφθηκα τον κύριο Ακρίβο το Γενάρη του 2020 όταν είδα μια μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά του καναρινιού μου. Μου είπε ότι μάλλον αναπνευστικό είναι το πρόβλημα και ότι το καναρινάκι είναι ελαφρώς αδυνατισμένο. Μου έδωσε αντιβίωση και το πουλάκι επανήλθε στα φυσιολογικά του.

Μετά από 2 μήνες έβλεπα ότι ορισμένες φορές το καναρινάκι μου δεν πατούσε καλά το ένα του πόδι ενώ ζοριζόταν κάπως όταν έκανε κουτσουλιά. Ξαναπήγα, μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό στο πόδι παρά ένα σημείο στο οποίο φαινόταν ερεθισμένο. Για τις κουτσουλιες, χωρίς να τις δει στο μικροσκόπιο μου είπε ότι είναι εντάξει. Μου έδωσε ένα αντιφλεγμονώδες για το πόδι και μια αντιβίωση για τα εντερικά προληπτικά. Το καναρινάκι μου έγινε μια χαρά, ωστόσο μετά από 2 εβδομάδες εμφάνισε συμπτώματα που σχετίζονταν με το αναπνευστικό.

Πήγα πάλι, πήρα μαζί μου και τα χαρτιά που μου είχε δώσει το Γενάρη όταν διέκρινε πρόβλημα στο αναπνευστικό όπου δεν υπήρχαν συμπτώματα τότε, παρά μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά όπως προανέφερα. Μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό, έριξε μια σταγόνα για τα ακάρεα και μου είπε ότι σε 2-3 μέρες πρέπει να έχουν φύγει όλα τα συμπτώματα που του είπα, ειδάλλως να ξαναπάω να του ρίξει πάλι σταγόνα για τα ακάρεα (μου είπε να πάω συγκεκριμένη μέρα).

Το καναρινάκι μου είχε αρχίσει να χειροτερεύει όποτε λέω θα πάω και θα του εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα. Πήγα λοιπόν και ενώ μου είχε πει να πάω τη συγκεκριμένη ημέρα, έλειπε σε άδεια. Μια κοπέλα του έριξε τη σταγόνα αλλά δεν ήξερε από πτηνά για να το εξετάσει περαιτέρω.

Την άλλη μέρα το πρωί η κατάσταση της υγείας του καναρινιού μου επιδεινώθηκε και πήρα τηλέφωνο στο κτηνιατρείο, του εξήγησα τι συμβαίνει και μου είπε να δώσω αντιβίωση και ότι θα είμαστε σε επικοινωνία. Το πουλάκι πήγαινε καλύτερα αλλά η συμπεριφορά του γιατρού με ενόχλησε καθώς την ημέρα που μου είπε να τον πάρω να τον ενημερώσω, τηλεφωνούσα στο κτηνιατρείο και δεν το σήκωνε κανείς. Έτσι τον κάλεσα στο κινητό που είχε στο χαρτάκι που κάθε φορά μου έγραφε την αγωγή. Όταν τον πήρα μου είπε χαρακτηριστικά με πολύ σοβαρό ύφος "μη με ξαναπάρεις σε αυτό το τηλέφωνο, μόνο στο τηλέφωνο του ιατρείου θα πάιρνεις, εντάξει;"! (Ε μη βάζεις το τηλέφωνό σου στο χαρτί που δίνεις στους πελάτες ρε φίλε, θα μυρίσω τα νύχια μου ότι δε γουστάρεις να σε παίρνουν στο κινητό; Και αν στο κτηνιατρείο δεν το σηκώνει κανείς τότε τι κάνουμε, στέλνουμε σήματα καπνού; Τί να πω!).

Το καναρινάκι μου έγινε καλά αλλά μετά από ένα μήνα περίπου τα συμπτώματα εμφανίστηκαν και πάλι. Πήρα στο κτηνιατρείο αλλά ήταν σε άδεια και μου σύστησαν την κτηνίατρο κ. Δουκάκη. Η κυρία Δουκάκη μου είπε ότι αφού το πρόβλημα εμφανίζεται συνεχώς τότε καλό θα ήταν να γίνουν κάποιες εξετάσεις. Μην πολυλογώ, έγιναν οι εξετάσεις ωστόσο ήταν αργά πια καθώς το κακό είχε γίνει και κανένα φάρμακο δεν αντιμετώπιζε το πρόβλημα. Μόνο τα αντιφλεγμονώδη βοηθούσαν στη συμπτωματική θεραπεία ενώ πλέον, είχαμε φτάσει στο σημείο μετά τη διακοπή του αντιφλεγμονώδους τα συμπτώματα να εμφανίζονται μέσα σε 3 ημέρες.

Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έκανε ούτε μία εξέταση αφού το καναρινάκι μου από την αρχή του έτους είχε εμφανίσει 2 φορές αναπνευστικό πρόβλημα και ενδιάμεσα μια φλεγμονή στο πόδι και δυσκολία όταν έκανε κουτσουλιές. Το αποτέλεσμα με αυτά και μ αυτά ήταν να φτάσουμε στον Ιούλιο για να γίνουν οι εξετάσεις αλλά πλέον όπως είπα παραπάνω, η ζημιά είχε γίνει αφού καμιά αντιβίωση δεν δρούσε απέναντι στο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα το καναρινάκι μου ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι το Σάββατο 17/10/2020 όπου όταν ξύπνησα το είδα σε πολύ κακή κατάσταση. Περίμενα λίγο μήπως δω έστω κάποια βελτίωση αλλά ο μικρός μου φίλος μου είχε αρχίσει το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Έτσι αποφάσισα να του κάνω ευθανασία για να ξεκουραστεί και να μην ταλαιπωρηθεί πεθαίνοντας αργά και βασανιστικά.

Το αν θα είχε σωθεί αν αυτές οι εξετάσεις είχαν γίνει νωρίτερα κανείς δε μπορεί να το γνωρίζει με βεβαιότητα. Όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα! Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την όχι και τόσο εξυπηρετική συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου με ωθούν στο να μην περάσω ούτε έξω από το κτηνιατρείο του!

Υ.Γ. 1 Κάναμε πολλές προσπάθειες και δοκιμάσαμε διάφορες θεραπείες με βάση το ιστορικό των εξετάσεων με την κ. Δουκάκη για να σώσουμε το καναρινάκι μου, πήρα και τρίτη γνώμη από το διαγνωστικό της Κομοτηνής αλλά στο τέλος δυστυχώς δεν κατάφερα να σώσω το μικρό μου φίλο.

Υ.Γ. 2 Ξαναπήγα στα τέλη Αυγούστου στον κύριο Ακρίβο για να ακούσω τη γνώμη του. Η απάντηση ήταν: ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι το συγκεκριμένο καναρίνι έχει περάσει μια βαριά πνευμονία λόγω μιας σοβαρής λοίμωξης... Για να καταλήξει πως το πουλάκι απέκτησε άσθμα και μπορώ σε περιόδους που εμφανίζονται συμπτώματα να ρίχνω στο νερό αντιασματικό για να το βοηθάω. Σε ερώτησή μου για το αν κάνω αυτό και όσο αντέξει, μου είπε ότι μπορεί να αντέξει και χρόνια έτσι. Με υποθέσεις όμως για διάγνωση δεν πάμε πουθενά!
 
@Tony Forpus 25 ευρώ είναι η επίσκεψη συν το κόστος για τα φάρμακα που θα σου δώσει. Στην περίπτωσή μου δηλαδή το κόστος ήταν πάντα άνω των 25 ευρώ. Από εκεί και πέρα αφού δώσει τη θεραπεία, σου λέει να πας για επανεξέταση 1-2 φορές ακόμη δωρεάν. Βέβαια, προσωπικά μια φορά που είχα πάει μου είχε πει για επανεξέταση την οποία τελικά μου την "έφαγε", αλλά συνήθως την κάνει. Ακόμη, πέρυσι το καλοκαίρι που είχα πάει γιατί είχα δει το καναρινάκι μου να κοιμάται παράξενα ένα βράδυ αλλά δεν είχε κάτι (ήταν επειδή ζεσταινόταν και αυτό το παρατήρησα μόνος μου τις επόμενες μέρες καθώς ο γιατρός δε μου έδωσε κάποια εξήγηση), του έκοψε τα νύχια και μου πήρε 10 ευρώ!
 
Επισκέφθηκα και εγώ τον κο Ακρίβο, γιατί ο παπαγάλος μου είχε πρησμένο βλέφαρο. Την κοίταξε και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το μάτι ( μόλυνση), αλλά με το βλέφαρο και να συνεχισω να της χορηγώ tobrex. Της είχα ρίξει χαμομήλι στα μάτια και μου είπε ότι αυτό βοηθάει πολύ. Την ζυγισε, την βρήκε αδύνατη και μου έδειξε πως το καταλαβαίνουμε αυτό στους παπαγάλους, κοίταξε το στομάχι της, ουρά, τα πάντα και ήθελε να καταλάβεις και εσύ τι είναι το νορμάλ. Μου άρεσε πολύ αυτό. Μου πρότεινε να τον επισκεφθώ χωρίς περαιτέρω χρέωση αν δεν υποχωρήσει το πρόβλημα.

Τον ξαναεπισκεφθηκα, γιατί είχα την εντύπωση ότι η μύτη της ήταν ερεθισμένη. False alarm γιατί βγάζει φτερά. Η δεύτερη επίσκεψη δεν μου κόστισε τίποτα.

Στην πρώτη επίσκεψη, μου ανέφερε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μία εξέταση, πολύ πιο ακριβή, μήπως είναι κάτι άλλο πέρα από ερεθισμό. Του απάντησα να την κάνουμε, αν χρειάζεται. Μου είπε πως όπως το βλέπει, δεν χρειάζεται.

Το πουλάκι είναι μια χαρά και προσπαθουμε να βρούμε τι της αρέσει για να ανέβει το βάρος της
 
Πριν μερικές ημέρες, προσπαθώντας να βρω λύση για ένα καναρινάκι γηραιού προσφιλούς μου προσώπου, έκανα εγγραφή σε αυτό το φόρουμ και η σκέψη μου να το κάνω αποδείχτηκε σοφή.

Πήγα το καναρινάκι μετά από υπόδειξη κάποιων μελών στον κτηνίατρο, τον κ. Ακρίβο, που αποδείχτηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και πλέον όλα καλά.

Σαφώς είχατε δίκιο ότι επρόκειτο και κύστη από τα φτερά, μου εξήγησε με ιδιαίτερη υπομονή και λεπτομέρεια τα πως και τα γιατί και πλέον το πουλάκι χαίρει άκρας υγείας.

Επισκέφτηκα πριν λίγο τον άνθρωπο που το έχει συντροφιά του δίπλα στο σπίτι μου και ήδη από την δεύτερη μέρα κελαηδάει ασταμάτητα λες και εκδηλώνει την χαρά του που απαλλάχθηκε από το βάρος που το ταλαιπωρούσε.

Ο κ. Ακρίβος μου είπε ότι ήταν από τις μεγαλύτερες (η δεύτερη μεγαλύτερη) που θυμάται να έχει αφαιρέσει.

Μου έκανε στα αλήθεια εντύπωση η άνεση και παράλληλα η σιγουριά του και ο τρόπος που φερόταν στο καναρίνι αλλά και σε εμένα εξηγώντας κάθε βήμα, ενώ χρειάστηκαν και 2 ραματάκια για να είμαστε σε όλα ΟΚ.

Ούτε λόγος λοιπόν να το είχα επιχειρήσει μόνος.

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από πτηνά, όμως πιστέψτε με έχω αρκετή σε άλλα κατοικίδια, οπότε και αντίστοιχη εμπειρία από κτηνιάτρους.

Ο συγκεκριμένος είναι απίστευτος γιατρός, επαγγελματίας που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά και σίγουρα ξέρει την δουλειά του όσο λίγοι.

Ευχαριστώ πολύ και εσάς που μου τον υποδείξατε αλλά και τον ίδιο για την δουλειά του αλλά και την ανθρωπιά του. Εκείνος ξέρει...

Ευχαριστώ ΓΙΑΤΡΈ!

Να είστε όλοι καλά.
 
Συμφωνώ κι εγώ, εξαιρετικός γιατρός, κατατοπιστικός με αγάπη στα πουλιά, υπομονή και εμπειρία. Τον συστήνω με κλειστά μάτια. Έσωσε τον Μητσάκο μας!
 
Απο τους λίγους που γνωρίζει απο πτηνα.

Με βοηθησε πολύ με ένα μικρό καναρίνι που το παράτησαν οι γονείς του.
Πήγα αρκρετές φορές του δέσαμε τα πόδια, και τέλος σταθηκε στο κλαδί
 
Στον κ. Ακρίβο έχω πάει αρκετές φορές.

Στα θετικά:
  • Αντικειμενικά έχει μεγάλη εμπειρία στα πτηνά.
  • Αν και το πρώτο πουλάκι που του πήγα τελικά πέθανε (είχε βαριά δύσπνοια απροσδιόριστης αιτίας), η εκτίμησή μου είναι ότι ο γιατρός το προσπάθησε μέχρι τέλους. Εξάλλου, πριν από τον Ακρίβο, το είχα πάει και στο Animal Medical Center, όπου κι εκεί αγκινάρες κατάφεραν, χώρια που η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη. Με το δεύτερο πουλάκι που του έχω πάει, το πρόβλημα είναι μάλλον μόνιμο (αρθρίτιδα), οπότε ούτε κι εδώ έχουμε καταφέρει κάτι, αν και δεν τα πάμε ούτε κι άσχημα. Το ίδιο πουλάκι το έχω πάει και στην κα. Δουκάκη για μια 2η γνώμη, και δε διαφώνησε κάπου με τον Ακρίβο. Ούτε στις αγωγές που έχει δώσει, ούτε στη διάγνωση. Σε μερικά άλλα μικροπεριστατικά που έχω ξαναπάει στον Ακρίβο, ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά.
  • Στην ανάγκη δέχεται και περιστατικά χωρίς ραντεβού, και εξετάζει πάντα ο ίδιος κι όχι κάποιος βοηθός (όπως συμβαίνει πχ στο Animal Medical Center).
  • Τον βρίσκεις στο τηλ. του ιατρείου, κι αν δε μπορεί εκείνη τη στιγμή παίρνει πάντα αργότερα αυτός -συνήθως πριν το κλείσιμο του ιατρείου.
  • Αν σε θυμάται πως έχεις ξαναπάει, συχνά κάνει καλύτερες τιμές, ακόμα και μήνες μετά την τελευταία επίσκεψη.

Στα αρνητικά:
  • Αν και κατά τ' άλλα κάνει λεπτομερή έλεγχο, δεν έχει κοιτάξει ποτέ νομίζω τις κουτσουλιές. (Στον αντίποδα, βέβαια, οι επισκέψεις μου γίνονταν για άλλους λόγους.)
  • Μετά την εξέταση, εκεί δηλαδή που σου εξηγεί πως θα προχωρήσουμε και που ίσως έχεις τις περισσότερες απορίες, σου βγάζει μια αίσθηση βιασύνης για να προχωρήσει στον επόμενο. Αν σκεφτείς γρήγορα αυτά που θες να ρωτήσεις, θα στα απαντήσει, αν όχι τηλέφωνο μετά.
  • Σε μία από τις αρκετές φορές που έχω πάει, ήμουν τελευταίο ραντεβού και ήταν πολύ διεκπεραιωτικός.
  • Δεν κρατάνε log με το όνομα του πελάτη και τα προηγούμενα ραντεβού του.
 
Back
Top