Αναπαραγωγή Αχώριστο ζευγάρι zebra finch, αλλά αρσενικός επιθετικός

antokoun94

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,έχω 2 ζεβράκια ηλικίας 4 η 5 ετών,είναι ζευγάρι χρόνια και έχουν κάνει παιδιά στο παρελθόν.Αναγκάστηκα να τα χωρίσω πριν 2 βδομάδες,επειδή ο αρσενικός εκνευριζόταν που η θηλυκία δεν είχε όρεξη για ζευγάρωμα και της έκανε επίθεση.Τα χώρισα αλλα η θηλυκία κάθε φορά που δεν τον έβλεπε όταν έμπαινε στην φωλία η όταν έκλεινα το φώς ούρλιαζε σε σημείο υπερβολικό δεν μπορούσα να την ηρεμήσω με τίποτα,μια φορά την είχα πάει για λίγο αλλού και έβγαζε έναν ήχο σαν να έκλαιγε.Σήμερα λοιπόν μετα απο 2 βδομάδες τα ξαναβάζω μαζί η θηλυκία με το που μπήκε τον κυνήγαγε και πήγαινε πλάι του και τον στρίμωχνε στην γωνία στην κυριολεξία και αυτός έφευγε μετα απο λίγο καθότουσαν μαζι δίπλα δίπλα όλα καλά, αργότερα όμως ο αρσενικός ήθελε να ζευγαρώσει η θηλυκιά πάλι δεν ήθελε και ο αρσενικός έγινε χειρότερα επιθετικός απο πρίν την τράβαγε για ώρα πέρα δώθε,δεν ξέρω τι να κάνω αν τα χωρίσω πάλι δεν θα σταματήσει η θηλυκία καθόλου τα ΄'παράπονα'' και τα ''κλάματα'' αλλά απτην άλλη φοβάμαι μην την σκοτώσει κίολας.Έχει κάποιος μια καλή συμβουλή?Επίσης αύτο το τιτίβισμα της θηλυκίας όταν είναι στην φωλία τί είναι?
 
Είσαι σίγουρος ότι είναι ζευγάρι? Έχουν κάνει ποτέ αυγά?
Ναι 100% σίγουρος,όλα τα χαρακτηριστικά ένα αρσενικό ένα θηλυκό!Είχαν κάνει παιδιά μαζί στο παρελθόν,κάθονται δίπλα δίπλα όλα τα χαρακτηριστικά.Τρελαίνονται όταν δεν βλέπονται.
 
Απο την στιγμη που σου εχουν δωσει πουλακια στο παρελθον δεν χωρα αμφιβολια για το εαν ειναι ζευγαρι.
Αφου ο αρσενικος ειναι επιθετικος σε βαθμο που μπορει να υπαρξεις τραυματισμος θα πρεπει να τα χωρισεις.
 
Απο την στιγμη που σου εχουν δωσει πουλακια στο παρελθον δεν χωρα αμφιβολια για το εαν ειναι ζευγαρι.
Αφου ο αρσενικος ειναι επιθετικος θα πρεπει να το χωρισεις.
Τα είχα χωρίσει,το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να ηρεμήσω την θηλυκιά,είναι φούλ στρεσαρισμένη τον ψάχνει συνεχώς,κλαίει ουρλιάζει,χτυπιέται στον κλουβί για τον φτάσει,δεν ηρεμεί με τίποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ειναι διπλα διπλα τα κλουβια,βλεπονται?
Ναι ήταν τώρα όμως τα έβαλα μαζί και ξανά πάλι τα ίδια, απλά δεν κάνω πλάκα η θηλυκιά δεν μπορεί να ηρεμήσει όταν είναι χωρίς αυτόν,εδώ είναι αυτός στην φωλιά και αυτή έξω και τον ψάχνει πάλι οταν είναι στο ίδιο κλουβί,έχω πάθει πλάκα με την αγάπη που του έχει.Γι αυτό ψάχνω λύση και ρωτάω εδώ.
 
Τα θελει ο ποπος της τοτε...
Αν ειναι απλες αψημαχιες,τα αφηνεις μαζι.
Αν ομως κινδυνευει η ζωη καποιου απο τα 2,τα κρατας χωρια αναγκαστικα.
 
Είναι εμφανές πως ο αρσενικός έχει πυρώσει με την παρουσία φωλιάς και εφόσον δεν θέλει το θηλυκό να κάνει γέννα την διώχνει ελπίζοντας να βρεθεί κάποιο άλλο.
Τα ζεμπρακια είναι από την φύση τους πολύ κοινωνικά πουλιά. Δεν μένουν μαζί μόνο επειδή είναι ζευγάρι αλλά και επειδή χρειάζονται ασφάλεια. Εφόσον το θηλυκό εμποδίζεται να φτάσει τον αρσενικό, είναι πολύ φυσικό να τον ψάχνει και να τον καλεί.
Αυτό που σου προτείνω εγώ είναι να βγάλεις την φωλιά και αν γίνεται να βάλεις τον αρσενικό λίγες μέρες, χωρίς να βλέπεται με το θηλυκό σε ξεχωριστό κλουβί. Μετά ξαναδοκιμάζεις να τα βάλεις πάλι μαζί ελπιζωντας να έχει ηρεμήσει ο αρσενικός και να δεχτεί το θηλυκό. Τι διατροφή έχουν τώρα;
 
@Γιαννης17 Αυτό που έφευγε ο αρσενικός γινόταν στην αρχή μετα και αυτός καθόταν δίπλα της και κάνανε ο ένας στον άλλο grooming,δεν θέλω να βγάλω την φωλιά τους την έχω για να είναι ζεστά,ειδικά τώρα που έχει κρύο.Αν το κάνω αυτό και δεν βλέπονται την τελευταία φόρα που έτυχε να τους έχω χωριστά η θυληκία ούρλιαζε σαν τρελή και μετά απο λίγο είχε μείνει παγάκι φαινόταν φούλ φοβισμένη.Επίσης ο αρσενικός προσπαθούσε να ζευγαρώσει μαζί της και αυτή μάλλον δεν είναι ακόμα σε αυτήν την περίοδο απο τι ξέρω.
Όσο απο τροφή τους έχω μια μίξη σπόρων αυγοτροφή και σουπιοκόκκαλο.Επίσης έχουν ξανακάνει παιδιά στο παρελθόν.
 
Η φωλιά μόνο εντάσεις για αναπαραγωγή θα δημιουργεί. Την χρησιμοπούμε μόνο για αναπαραγωγή και όχι για άλλο λόγο. Όσο υπάρχει φωλιά το πρόβλημα δεν θα φεύγει.
Καταλαβαίνω αυτό που λες όμως πρέπει να γίνει για λίγες, η θηλυκιά δεν είναι σε καλύτερη θέση τώρα ούτως ή άλλως. Αυγοτροφή μια φορά την εβδομάδα +, όχι καθημερινά.
 
Οπότε είμαι σε αδιέξοδο :p,τι να πώ,θέλω να γίνει αναπαραγωγή προσωπικά εγώ,υπάρχουν περιπτώσεις που αν δεν υπάρχει φωλία γίνεται η ''φωλιά'' σε ταίστρες γενικά ο αρσενικός έχει φτιάξει σουίτα :p.
 
Κάνε αυτό που σου είπα αρχικά και εφόσον θες αναπαραγωγή θα ξεκινήσεις διατροφή με αυγοτροφη-αυγό, λαχανικά για ένα μήνα περίπου και ύστερα δώσε φωλιά με υλικό. Έτσι θα είναι και τα δύο πουλιά στην ίδια φάση.
 
Back
Top