Ασθένειες Αχ δεν σας άκουσα!

Πόλη
Αθήνα
Τα άκουγα τόσο καιρό που τα λέγατε αλλα δεν πρόσεξα! ☹ Χτες το βράδυ γυρνώντας απο βραδυνή έξοδο ακούω στο μπαλκόνι που χω τα καναρίνια να γίνεται ένας χαμός! Κάτι τους επιτέθηκε γιατι βρήκα ποτίστρες κάτω τα πουλάκια τελείως αναστατομένα και τα κλουβιά καρφωμένα μεν στον τοίχο αλλά στραβά. Ευτυχώς ήρθα έγκαιρα και δεν έγινε τίποτα το σοβαρό! 🙂 Εκτός απο την κανάρα μου η οποία μάλλον πάνω στον πανικό της πέταγε μέσα στο κλουβί και χτύπησε το ποδαράκι της. Κάθεται κανονικά πάνω στο κλαδί, πίνει νερό και φαγητό τρώει αλλά το μαζεύει το ποδαράκι πάνω. Το είδα τώρα καλύτερα και έχει στο δαχτυλάκι της σαν σχισμή, σαν κόψιμο αλλα πολυ ελαφρύ. Τι να της βάλω πάνω για να μην πονάει και το μαζεύει; Είχα διαβάσει κάπου στο forum οτι είχαν βάλει μπεταντίν..

Eμμα! post: 53046 είπε:
Τι να της βάλω πάνω για να μην πονάει και το μαζεύει; Είχα διαβάσει κάπου στο forum οτι είχαν βάλει μπεταντίν..

Αρκετό για αρχή, αλλά να παρακολουθείς συνέχεια το πουλάκι
για αρκετές μέρες, μήπως δείς και κάτι άλλο αργότερα.

Δε νομίζω να χρει'αζεται γιατρό. Απλά έπαθε ένα σοκ. Είναι και κυριακή σήμερα. Της έβγαλα τα κλαδάκια και την έχω στο πάτο του κλουβιού όπως είχα διαβάσει εδώ αλλα στην πληγή τι να της βάλω να μη το μαζεύει το ποδαράκι;

Μονο μπεταντιν αρκει. Ευτυχως δεν ειχες απωλειες! Οσο για το σοκ θα το ξεπερασει πιστευω.

Εγω θα εκανα μια προληπτικη επισκεψη. Οχι σημερα που ειναι Κυριακη...Αυριο.
Απλα θα ηθελα να ειμαι σιγουρη. Μπορει να ειμαι υπερβολικη αλλα προσεχω για να εχω.Απλα να εχεις το νου σου. Οσο για το σοκ θα το ξεπερασει, προσεχε ομως υπαρχει ενδεχομενο για δευτερη επιθεση.

ΥΓ.φιλικα

Παλι καλα που δεν επαθαν κατι τα πουλακια. Εγω σε ενα τραυματισμενο καναρινι εβαζα σουφλαμιδοσκονη μετα το μπεταντιν. Ελπιζω να πανε ολα καλα με την καναρα σου.

geia sou emma. frontise na mhn ksanaginei kati tetoio kai olla tha pane kalla. oso gia thn kanara sou,vale ts na kanei ena mpanaki me ligo mpetantin mesa sto nero giati oso tha pas na thn piaseis na ths valeismonh sou tha tromazei kai tha fovate perisotero to poulaki kai aythn th stigmh prepei na iremisei gia na ksanaparei ta pano tou.

Eμμα! post: 53057 είπε:
OK Μάκη! Ευχαριστώ!

Δεν κατάλαβα αυτό το Ο. Κ πού πάει; στο πόστ #3;

Γιατί η γνώμη μου είναι τελείως αντίθετη, με την αφαίρεση
των πατήθρων. Εχει ανοιχτή πληγή και πρέπει να βρήσκεται
όσο το δυνατόν ποιο μακρυά απο μικρόβια.
-Δεν έχει κανένα σπάσημο για να χρειάζεται ακινησία!
(τότε βγάζουμε τις πατήθρες)
Ούτε μπεταντίν στο νερό του μπάνιου. Θά λεκιάσει το πτέρωμα
χωρίς κανένα λόγο.
Μόνο τοπική εφαρμογή του Μπεταντίν στο σημείο του τραύματος.
Αν έχεις οποιεσδήποτε αμφιβολίες η καλύτερη απάντηση είναι
αυτή του γιατρού,όπως σου γράφει η erina.

Eμμα περαστικα στην καναρα σου. Καλυτερα να την πας σε εναν κτηνιατρο για να εισαι σιγουρη.
Και να παρεις τα μετρα σου γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα ξαναδεχτεις επισκεψεις.

περαστικα τησ!
να προσεχεισ γιατι επιτηθονται και πολλεσ καρακαξεσ στα κλουβια κι αν τα καταφερουν να τρωνε! το εχω ακουσει απο αρκετουσ γνωστουσ να τουσ τυχαινει.
οσο για την μικρη σου δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα. αν ειναι μονο μια γρατζουνια
θα τησ περασει με το μπεταντιν.
το μονο που θα πρεπει να ξερεισ ειναι οτι απο το σοκ μπορει να τουσ πεσουν
τα φτερα. Γι αυτο καλο θα ηταν να τουσ βαλεισ και καμια βιταμινη στο νερο.
καλη συνεχεια!

Back