Ασθένειες Αύξηση ράμφους σε καναρίνι

Πόλη
Ηλιούπολη
Καλημερα!Η ξαδερφη μου εχει ενα καναρινι το οποιο τωρα τελευταια εχει αρχισει και μεγαλωνει το ραμφος του περιπου μεχρι 1 εκατοστο και μετα σπαει μονη της! Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι και πως να το αποφυγουμε;
Θα βαλω και φωτογραφια εαν τα καταφερω..

Συνημμένα

• κ (1).webp
    κ (1).webp
    24,6 KB · Προβολές: 121
Οταν βλεπουμε οτι παει να '' ξεφυγει '' το ανω μερος σε σχεση με το κατω, προσεχτικα με ενα νυχοκοπτη το κοβουμε λιγο. Ειναι πανευκολο μη το φοβασαι, μα καλα δεν το ελεγχεις τουλαχιστον μερα παρα μερα, αφου εχεις και λιγα πουλακια ειναι ευκολος ο ελεγχος τους.

Μπορείς να δείς και ένα παρόμοιο θέμα εδώ Μεγαλωμα ραμφους σε καναρινι
αλλά από ότι βλέπω αν και δεν είναι καλή η φωτογραφία το πρόβλημα είναι σοβαρό.
Ίσως να χρειάζετε και θεραπεία με Epithol αλλά για να είσαι σίγουρη να το δεί και ένας πτηνίατρος.

Σουπιοκόκκαλο υπάρχει μέσα στο κλουβάκι του; Τι πατήθρες χρησιμοποιει; Κάτι που συμβαίνει και στους παπαγάλους μερικές φορές (η υπερβολική αύξηση του ράμφους) οφείλετε σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α. Η διατροφή του ποια είναι; Ρίξε μια ματιά και εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Μεγάλο-ράμφος-καρδερίνας.643/
https://community.petbirds.gr/threads/Λούγαρος-με-μεγάλο-ράμφος.2542/. Ότι και να σου πούμε όμως θα πρέπει να το δεί ενας γιατρός (μύκητες ακάρεα κτλ)

Οταν βλεπουμε οτι παει να '' ξεφυγει '' το ανω μερος σε σχεση με το κατω, προσεχτικα με ενα νυχοκοπτη το κοβουμε λιγο. Ειναι πανευκολο μη το φοβασαι, μα καλα δεν το ελεγχεις τουλαχιστον μερα παρα μερα, αφου εχεις και λιγα πουλακια ειναι ευκολος ο ελεγχος τους.
Δεν ειναι δικο μου αυτο το καναρινι, ειναι της ξαδερφης μου οπως εχω γραψει παραπανω! Ειναι ευκολο να το κοψουμε με τον νυχοκοπτη;

Μπορείς να δείς και ένα παρόμοιο θέμα εδώ Μεγαλωμα ραμφους σε καναρινι
αλλά από ότι βλέπω αν και δεν είναι καλή η φωτογραφία το πρόβλημα είναι σοβαρό.
Ίσως να χρειάζετε και θεραπεία με Epithol αλλά για να είσαι σίγουρη να το δεί και ένας πτηνίατρος.
Σε ευχαριστω πολυ! Θα της πω να το παει σε πτηνιατρο επειγοντος.. Την ρωτησα παρα πολλες φορες εαν τρωει κανονικα αλλα μου ειπε πως τρωει κανονικοτητα..

Σουπιοκόκκαλο υπάρχει μέσα στο κλουβάκι του; Τι πατήθρες χρησιμοποιει; Κάτι που συμβαίνει και στους παπαγάλους μερικές φορές (η υπερβολική αύξηση του ράμφους) οφείλετε σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α. Η διατροφή του ποια είναι; Ρίξε μια ματιά και εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Μεγάλο-ράμφος-καρδερίνας.643/
https://community.petbirds.gr/threads/Λούγαρος-με-μεγάλο-ράμφος.2542/. Ότι και να σου πούμε όμως θα πρέπει να το δεί ενας γιατρός (μύκητες ακάρεα κτλ)
Δεν του εχει βαλει σουπιοκοκκαλο στο κλουβι του.. Θα της πω να βαλει.. Οι πατηθρες ειναι πλαστικες...
Λοιπον το ταιζει καναβουρι, κεχρι ανακατεμενα με αλλους σπορους και του βαζει και λιγη βιταμινη απο οτι εχω δει.. Του βαζει μερα παρα μερα μαρουλι, μηλο...

Καλησπέρα.
συνήθως.
Προσοχή στον τρόπο προσέγκισης και κρατήματος του πουλιού!
Μόλις χθές σε αντίστοιχο πρόβλημα που είχα σε μία κανάρα, "υπερκεράτωσης" του άνω ράμφους της, λόγω βιασύνης την έπιασα γρήγορα, την έβαλα κάτω και της έκοψα το περισευούμενο κομμάτι με το νυχοκόπτη.
Δυστυχώς στρέσσαρα τόσο πολύ το πουλί, που μαζί με το ράμφος του έκοψα και το νήμα της ζωής του.
Μου έμεινε στα χέρια από ανακοπή καρδιάς λόγω φόβου και άγχους!
Προσοχή πολύ λοιπόν, και όχι βιασύνες. Για 5 λεπτά αν είχα ασχοληθεί περισσότερο με το να της μίλαγα και να τη χάιδευα στο χέρι μου πρίν κάνω την εγχείρηση, δεν θα είχα αυτό το αποτέλεσμα.
Στην ίδια άλλωστε το είχα κόψει άλλες 2 φορές στο παρελθόν.
Φιλικά,

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Προσοχή στον τρόπο προσέγκισης και κρατήματος του πουλιού!

Να συμπληρωσω κι εγω οτι, ενω εχω κανει ήδη 2-3 φορες αυτη την "εγχειριση" με επιτυχια, την τελευταια φορα εκανα στον πιγκουινο μου ενα μικρο αιματωμα απο απροσεξια μου (τον εγδαρα λιγο με τον νυχοκοπτη καθως αντιδρουσε). Ευτυχως δεν ειναι κατι σοβαρο και φευγει καθως μεγαλωνει το ραμφος.
Αλλα εχει απολυτο δικιο ο Γιωργος!

Back