Γενικά Αύριο θα πάρω το green cheek conure μου και έχω ερωτήσεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mirto
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mirto

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2021
Μηνύματα
153
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα!
Όπως ανέφερα και στον τίτλο αύριο το πρωί θα πάρω το κονιουράκι μου! Στις ερωτήσεις τώρα 😁 :
1) Το πρωί θα το έχω στο δωμάτιό μου. Για το βράδυ έλεγα να το βάζω σε ένα δωμάτιο που έχουμε και δεν χρησιμοποιείται εκείνη την ώρα. Θα το αγχώσει η μετακίνηση του κλουβιού?
2) Τι είδους παιχνίδια πρέπει να βάλω στο κλουβί;
3) Για τώρα έχω ένα πιο μικρό κλουβί και μέσα στην βδομάδα θα πάρουμε το μεγαλύτερο. Η τόσο σύντομη αλλαγή κλουβιού θα το αγχώσει;
 
Καλησπέρα.
Θα το αγχώσει η μετακίνηση του κλουβιού?
Όχι, θα είναι μια διαδικασία που θα συνηθίσει.
Τι είδους παιχνίδια πρέπει να βάλω στο κλουβί;
Μην βιαστείς να βάλεις παιχνίδια, άστο να προσαρμοστεί στο νέο χώρο και περιβάλλον και μετά άρχισε να βάζεις ένα ένα τα παιχνίδια και ανάλογα με την αποδοχή θα προχωράς.
Η τόσο σύντομη αλλαγή κλουβιού θα το αγχώσει;
Πριν κάνετε την αλλαγή να αφήσετε δίπλα δίπλα τα δύο κλουβιά για 3-4 ημέρες για να συνηθίσει το νέο, μετά αν γίνεται ακουμπήστε τα δύο κλουβιά κοντά με ανοιχτές πόρτες αφού πρώτα έχετε μεταφέρει φαγητό, νερό και κάποια λιχουδιά στο νέο, κατά πάσα πιθανότητα θα μπει μόνο του στο νέο κλουβί.
 
Μπορώ να ρωτήσω από που το πήρες; Ρωτάω γιατί και εγώ ήθελα ένα maroon bellied conure που είναι παρόμοιο αλλά πιο οικονομικό όμως υπάρχει θέμα με τους εκτροφείς, δηλαδή επειδή είναι όλοι τους εκτός Αθηνών στο φέρνουν με ΚΤΕΛ όπου υπάρχει περίπτωση να ταλαιπωρηθει το πουλάκι. Μετά στο θέμα απόστασης ο πιο κοντινός ήταν στην Παιανία που και πάλι είναι αρκετά μακριά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Back
Top