Ασθένειες ΒΟΗΘΕΙΑ... βρήκα μικρό πετροχελίδονο

Pegasos1982

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
255
Πόλη
Αθήνα
Βρηκα ένα πουλάκι στον κήπο της γιαγιάς μου και δεν ήξερα τι έιναι. Μου φάνηκε σαν αρπακτικό λόγο του ράφμους και των ποδιών του. Φυσικά πήρα το ΕΠΑΖ τηλ. και από την περιγραφή που του έδωσα μου είπε ότι είναι πετροχελίδονο. Συνεννοηθήκαμε να το πάω αύριο στο σταθμό τους στα πατησια αλλά ως αύριο ανυσηχώ για την υγεία του. Μήπως ξέρει κάποιος να με βοηθησει για το τι τρώει; Μου είπαν από την ΕΚΠΑΖ να του δώσω ζαχαρόνερο. Πήγα φυσικά σε ένα ιατρείο ζώων στην αρχή και δεν ήξεραν καλά από πουλιά αλλά μου έδωσαν έναν δυναμοτικό ορρο και του δίνω. μήπως ξέρει κάποιος την δοσολογία του ζαχαρόνερου και αν μπορώ να μπορώ να το ταίσω με την σκόνη που γίνεται κρέμα για τους νεωσούς;
 

Συνημμένα

  • petrohelidono.webp
    petrohelidono.webp
    43,2 KB · Προβολές: 327
  • p1010007 mikro.webp
    p1010007 mikro.webp
    15,1 KB · Προβολές: 366
  • P1010008 mikro.webp
    P1010008 mikro.webp
    13,8 KB · Προβολές: 435
Οπως θα διαβάσεις και εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χελιδόνια-hirundinidae.3820/ τα χελιδόνια είνα κατ εξοχήν εντομοφάγα πουλιά. Ισως αν εβρισκες ενα μειγμα τυπου αυγοτροφής για αγρια πουλια που να περιέχει έντομα να ηταν μια καλή λυση προς το παρων!
 
Ευχαριστώ Τζωρτζίνα αλλά τετοια ώρα είναι δύσκολο. Λέω να το ταίσω με την τροφή για νεωσους αλλά φοβάμε μην κάνω κάτι κακό. Από την άλλη αν δεν φάει θα πεθάνει.
 
Διαβασα οτι έχεις καρδερίνες... Μηπως έχεις κάποιο ειδος τροφής ( οχι σπόρια) με αποξηραμενα εντομα; Ελπίζω να τα καταφερει το μικρό μεχρι αυριο το πρωί.
 
Και εγώ αυτό λέω συνέχεια μακάρι να γίνει καλά και να πετάξει ελεύθερο. Το σημερινό βράδυ φοβάμε. Μία καρδερινούλα ε΄χω και την ταίζω σπόρους για άγρια και αυγοτροφή των καναρινιών. Το πουλάκι πήγα να το ταίσω αλλά δεν έτρωγε. Θα του δώσω ζαχαρόνερο λέω. Ξέρεις την δοσολογία;
 
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο Μαρίνος είχε δυνάμεις και άντεξε. Από χθες είναι σε πολύ καλά χέρια και που τον φροντίζουν μαζί με άλλα συνομήλικα πετροχελίδονα που έχουν για θεραπεία. Σύντομα θα φτιάξει το πόδι του και θα βρει την δύναμη να πετάξει.
 
Αντωνη χαρηκα που ο Μαρινος ειναι καλα! Ειδα αργα το μυνημα σου αλλα το ζαχαρονερο που σου ειπαν να του δωσεις ειναι για να μην αφυδατωθει. Για αυτο συνηθως δινουν ενα ισοτονικο διαλυμα δηλ.σε ενα λιτρο χλιαρο νερο αναμιγνυουμε μια κουταλια σουπας ζαχαρη κ ενα κοφτο κουταλακι του γλυκου αλατι.Αυτα βοηθουν πολυ τις πρωτες δυσκολες ωρες κ τους νεοσσους που βρισκουμε πεσμενους απο την φωλια τους. Μετα αναλογα το ειδος της διατροφης ταιζουμε αναλογα.
 
Back
Top