Αναπαραγωγή Βάζουμε μπανιερα όταν η κανάρα καθεται στα αυγα;

CANARIANOR

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2013
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Στα καναρινια τις μερες που καθετε η καναρα στα αυγα βαζω μπανιερα και αν ναι ποτε; Μπορει να επιρρεασει σε κατι αρνητικα για τα αυγα οπως να τα παγωσει ή κατι αλλο; Ειναι απαραιτητη τις 3 τελευταιεσ μερες για αυξηση της υγρασιας και εξοδο των νεοσσων;
 
Κάποιοι βάζουν μπανιέρα τις 2-3 τελευταίες μέρες, ώστε -όπως έγραψες- να έχουν σχετική υγρασία τα αυγά (αφού θα κάτσει πάνω τους η κανάρα που θα έχει προηγουμένως κάνει μπάνιο) και έτσι θα σπάσουν ευκολότερα το κέλυφος και θα βγουν τα μικρά.
Δεν το έχω κάνει ποτέ γιατί δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Θα σου πρότεινα να το κάνεις μόνο αν η γέννα σου πέσει πάνω σε καύσωνα η σε πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Πάντως Ιούλη- Αύγουστο οι γέννες θα πρέπει να έχουν τελειώσει και τα πουλιά να ξεκουραστούν.
 
κι εγω ποτε δεν εβαλα, και ποτε δεν αντιμετωπισα τετοιο προβλημα, οπως λεει και ο Νικος καλο ειναι σε καυσωνα να γινετε αυτο
 
Εγώ αν έχω βάλει καμιά φορά οι θηλυκιές μου δεν έχουν βουτήξει... Δε ξέρω γιατί.. 😛
 
Εχουν νοημοσύνη (υψηλό IQ) εσένα οι κανάρες σου Αλίκη! :D

Και εγώ παιδιά, δεν έχω βάλει ποτέ μου την περίοδο του κλωσήματος!
 
Εγω παιδια εχω βαλει πολλες φορες... Το εχω κανει και σε αυγα καναρινιων αλλα και σε αυγα κοτας. Επισης εκτος απο μπανιερα δοκιμαζω και κατι αλλο. Οταν δω οτι ο νεοσσος παλευει ωρες να βγει και δεν μπορει, περνω βαμβακι το βρεχω με χλιαρο νερο και ακουμπαω απαλα τα αυγα... Εχω δει οτι με αυτον τον τροπο τα πουλια απελευθερονονται πολυ πιο γρηγορα.
 
Εγω παιδια εχω βαλει πολλες φορες... Το εχω κανει και σε αυγα καναρινιων αλλα και σε αυγα κοτας.

Και μπαίνουν και κάνουν μπάνιο; Εμένα ενώ είναι καθαρές εκεί κλώσσες βιδωμένες! Δε φεύγουν από τη φωλιά!

Οταν δω οτι ο νεοσσος παλευει ωρες να βγει και δεν μπορει, περνω βαμβακι το βρεχω με χλιαρο νερο και ακουμπαω απαλα τα αυγα... Εχω δει οτι με αυτον τον τροπο τα πουλια απελευθερονονται πολυ πιο γρηγορα.

Ριψοκίνδυνο αυτό που κάνεις! Θέλει εμπειρία...
 
Να ξερες ποσες φορες το χω κανει... καθολου ριψοκινδυνο δεν θελει εμπειρια...

οι περισσοτερες καναρες δεν πολυ κανουν μπανιο, εγω πιστευω τις τελευταιες μερες πρεπει να βαζουμε.
 
Μπορεις επισης απλα να την ψεκασεις με λιγο νερο αντι να της βαλεις μπανιερα...
 
Εγω παντως απο προσωπικη εμπειρια και διαφορες αναρτησεις που εχω διαβασει δεν βαζω μπανιερα κατα την περιοδο ζευγαρωματος γιατι φευγει το πυρωμα. Εκτος αυτου τα πουλια μου καθε μερα που αλλαζω το νερο στην ποτηστρα πλενονται απο μονα τους εκει ιδιως οταν ειναι δροσερο το νερο
 
Το μπάνιο δεν ξεπυρωνει. Εσύ όταν είσαι σε ερωτική διέγερση και πιεις νερό ας πούμε τι γίνεται; Αυτά τα λένε οι πετ σοπαδες.
 
Θα έλεγα πως όχι γιατί αν κάνει μπάνιο και μετά πάει στη φωλιά όταν θα σηκωθεί υπάρχει κίνδυνος να πιαστεί στα φτερά της το αυγό και να πέσει κάτω.
 
Το μπάνιο δεν ξεπυρωνει. Εσύ όταν είσαι σε ερωτική διέγερση και πιεις νερό ας πούμε τι γίνεται; Αυτά τα λένε οι πετ σοπαδες.

δεν μπορεις να συνκρινεις τον ανθρωπο με το καναρινι. Ο ανθρωπος πχ μπορει και κανει ολο το χρονο παιδια... Και εκτος αυτου δεν ειναι οτι πινουν νερο οπως λες αλλα κανουν μπανιο με δροσερο νερο... Και οπως λες και εσυ είσαι σε ερωτική διέγερση (να το διακομωδισουμε και λιγο) και φας το ακυρο δεν λες μετα παω να κανω ενα κρυο ντους;δεν θελω να το παιξω εξυπνος ουτε ξερολας απλα καπως ετσι ειναι τα πραγματα κατα την γνωμη μου. Αν ενοχλει η γνωμη μου συγνωμη
 
Ένα παράδειγμα έδωσα, πυρωμα. Λέμε λέμε. Όταν τα καναρίνια είναι σε φάση αναπαραγωγή ς τώρα αν δεν τους αλλάξεις συνθήκες (διατροφή, φωτισμό κλπ) δεν ξεπυρωνουν. Το μπάνιο τους το βάζουμε το καλοκαίρι να δροσιστουν (τους κάνει καλό γενικότερα και στο πτερωμα) ας πούμε δεν σημάνει ότι σβήνουμαι την φωτιά που έχουν πάρει για να γίνουν γονείς. Μην κολλάς στην φράση, το νόημα δες.
 
καλημέρα, κανενός η γνώμη δεν ενοχλεί, αντίθετα όλες οι γνώμες είναι χρήσιμες αλλιώς δεν έχει νόημα το φόρουμ ως κοινότητα συζητήσεων.
Δεν έχω δική μου εμπειρία επί του θέματος αλλά πρόσφατα έχω διαβάσει σε συμβουλές για διακοπή αναπαραγωγής "βάλε μπανιέρα" κτλ. Έχω διαβάσει και το αντίθετο ότι δεν επηρεάζει αλλά και ότι τις τελευταίες μέρες πριν την εκκόλαψη το θέλουμε για να μαλακώσει λίγο το κέλυφος.
Ενδιαφέρον τελικά το θέμα
 
Πύρωμα. Ποτέ δεν την χώνεψα αυτή τη λέξη. Το έχω αναφέρει πάλι αλλά θα το ξαναπώ με την ευκαιρία. Έχω διαβάσει κατά καιρούς συμβουλές ακόμη και για χορήγηση καυτερού πιπεριού για να πυρώσουν τα πουλιά, θεωρώντας προφανή και αυτονόητη τη σχέση καυτερού και πυρώματος. :)
 
Πύρωμα. Ποτέ δεν την χώνεψα αυτή τη λέξη. Το έχω αναφέρει πάλι αλλά θα το ξαναπώ με την ευκαιρία. Έχω διαβάσει κατά καιρούς συμβουλές ακόμη και για χορήγηση καυτερού πιπεριού για να πυρώσουν τα πουλιά, θεωρώντας προφανή και αυτονόητη τη σχέση καυτερού και πυρώματος. :)

Aμ τον παπαρουνόσπορο που τον βάζεις;
Παπαρουνόσπορος - Σπόροι παπαρούνας - Poppy Seed
 
Παιδιά, από όσα έχω διαβάσει αλλά και ακούσει, αποφεύγω κατηγορηματικά να βάλω μπανιέρα όταν είναι στα αυγά της, επειδή μπορεί να αλλάξει η θερμοκρασία και επίσης, επείδή το πουλί δεν έχει το χρόνο να στεγνώσει (δνατά φτερουγίσματα, απαραίτητος χρόνος κλπ..), μένει με τα νερά πάνω της και μπορεί να αρπάξει καμιά πούντα! Μετά που γέννησε, της έβαλα μπανιέρα και ξετρελάθηκε! Ήταν μέσα 3 φορές συνεχόμενα.
 
Back
Top