Αναπαραγωγή Βάτεμα θηλυκό καναρινί με δύο αρσενικά

Εγγραφή
29 Ιουν 2019
Μηνύματα
7
Έβαλα την κανάρα μου να ζευγαρώσει με ένα αρσενικό που δεν είναι καλός μπαμπάς αλλα φοβερός στα αλλά τεσπα... Είδα ότι πραγματοποιήθηκε το βατεμα έτσι το απομάκρυνα γρήγορα και εβαλα τον αλλο τον καλό πατέρα που με εκπλήσσει συνέχεια οπου και αυτος την βατεψε καλά. Δεν ξερω το αποτελεσμα. Θέλω ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ το πρωί περιμένω το 4°αυγο τις και θα τοποθετήσω τα υπόλοιπα 3 που αντικατέστησα με πλαστικα αυγα για να εχω ταυτόχρονη εκκόλαψη.ΑΝΑΜΈΝΩ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ! (ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!)
 
Το θηλυκό ήταν πηρωμενω μέχρι πριν 5 μέρες περιπου κ ανέβηκε επάνω με τελετή ολόκληρη! Και ζουν μέσα προσαρμοσμένα καιρό.
[automerge]1573168094[/automerge]
Καλησπέρα Παναγιώτη, δεν είναι εποχή ζευγαρώματος 🤔
Πως και τα έβαλες να ζευγαρώσουν;
Έχεις κάποια εμπειρία σε αυτό που έκανα
 
Το θηλυκό ήταν πηρωμενω μέχρι πριν 5 μέρες περιπου κ ανέβηκε επάνω με τελετή ολόκληρη! Και ζουν μέσα προσαρμοσμένα καιρό.
[automerge]1573168094[/automerge]

Έχεις κάποια εμπειρία σε αυτό που έκανα
Αν διαβάσεις το forum θα δεις ότι δεν είναι η εποχή τους, είναι μετά τη πτερορροια θέλουν ξεκούραση, ότι ήταν πυρωμενη οφείλεται και στο καιρό αλλά και στη διατροφή... Τώρα θα πρέπει να δεις και τις συμβουλές των άλλων μελών, σου προτείνω φιλικά να μην τα προχωρήσεις
 
δεν ξερω το αποτελεσμα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα ξέρεις ποιανού είναι τα παιδιά καθώς ένα θηλυκό πουλί αποθηκεύει σπέρμα για κάποιες ημέρες και γονιμοποιεί και τα υπόλοιπα ωάρια της που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Ποιος ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος Παναγιώτη; Γενικά, λάθος εποχή και λάθος διαχείριση.
 
Οκ ευχαριστώ απορία μου είναι το βατεμα 2 αρσενικών τη αποτέλεσμα έχει. Για το θέμα ευθύνη Ναι το βάρος είναι δικο μου αλλά δεν ξέρω και θα ψάξω ευχαριστώ
 
@Παναγιώτης 2311 , Παναγιώτη, ό,τι έγινε - έγινε τώρα. Η γνώμη μου είναι ότι αν και πράγματι η εποχή είναι ακατάλληλη, να αφήσεις τα δύο πουλιά (εννοώ τον καλό μπαμπά) μέσα στη ζευγαρώστρα, στο ίδιο σημείο που τα έχεις, να φροντίσεις να υπάρχει τουλάχιστον 10-12 ώρες φως στον χώρο τους, και να γίνει η εκκόλαψη και το μεγάλωμα των νεοσσών. Έως όμως τη 10η ημέρα από την εκκόλαψη του πρώτου νεοσσού, θα αποσύρεις τον αρσενικό εντελώς από το κλουβί, αλλά να τον αφήσεις να βλέπει τι γίνεται μέσα στο κλουβί έως και την ανεξαρτητοποίηση των μικρών. Από εκεί και πέρα, θα μειώνεις σταδιακά τον φωτισμό στο θηλυκό έως να επανέλθει η διάρκεια του φωτός στα φυσιολογικά για την εποχή πλαίσια. Και με την ανεξαρτητοποίηση των μικρών επίσης θα απομονώσεις (αν είναι δυνατό, όχι μόνο οπτικά αλλά και ηχητικά αρσενικά και θηλυκό πουλί, ώστε η τελευταία να μην βλέπει ούτε να ακούει τους άλλους).
Επίσης είναι απαραίτητο να διαβάσεις καλά το άρθρο που επισυνάπτεται και για όποια απορία έχεις να συζητήσουμε διεξοδικά.
 
Εγώ πάντως παιδιά τόσα χρόνια τα αρχίζω τα ζευγαρωματα από 25 Δεκεμβρίου και μετά. Τώρα τα Προετοιμάζω μέσω της διατροφής και του φωτισμού. Έχω 15 ζευγάρια τα μισά από Χριστούγεννα μέχρι Φεβρουάριο και τα υπόλοιπα από Μάρτιο μέχρι Μάιο. Τέλη Μάιου έχω τελειώσει με την αναπαραγωγή των καναρινιών και αρχίζω με τα αγριοπουλια. Τα έχω σε δωμάτιο μόνα τους 30 τμ. Ο καθένας επιλέγει Πότε θα τα ζευγαρώσει. Και εγώ που έχω αυτό το πρόγραμμα δεν πιστεύω ότι ταλαιπωρούνται τα πουλάκια μου πάντως.
 
Ο καθένας επιλέγει Πότε θα τα ζευγαρώσει
Σαφώς, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στα πουλιά του. Εδώ όμως συζητάμε ποιο είναι το σωστό και όχι το αν έχει το δικαίωμα να κάνει κάποιος αυτό που θέλει.

Η αναπαραγωγή στις αρχές Νοεμβρίου χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στο εκτροφείο, δηλαδή ο εξοπλισμός για την προσομοίωση της άνοιξης στο χώρο, είναι ΛΑΘΟΣ και δεν πρέπει να γίνεται. Ακόμη και αν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, κατά την άποψή μου πρέπει να αποφεύγεται.

Σε αυτό το θέμα μιλάμε σ' ένα προφανώς νέο παιδί και οτιδήποτε πέρα από τις συμβουλές που κινούνται σε αυτήν τη λογική, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
 
Όπως είδα στο μήνυμα μου ειπατε απομάκρυνση του μπαμπά αλλά αυτός είναι πολύ πιο προσεκτικός με τα μικρά του το λέω γιατί σε άλλη γέννα το ίδιο ζευγάρι το έβλεπα και τα είδα πως μεγάλωσαν κατλβα ότι η μανα δεν διαχειρίστηκε καλά το θέμα αφού χάσανε τα 2 από τα 5 τη να κάνω να τα πάρω στο χέρι όταν γεννηθούν στο πρώτο δεκαήμερο και να βάλω τα υπόλοιπά να προσαρμοστούν όπως είπες
 
... Να τα πάρω στο χέρι όταν γεννηθούν στο πρώτο δεκαήμερο...

Τι εννοείς;
Να τα μεγαλώσεις εσύ από 10 ημερών;
Αν ναι, τότε πιθανότατα όντως θα τα πάρεις στο χέρι...
 
Παναγιώτη όχι, αν εννοείς αυτό που νομίζω δλδ να μεγαλώσεις εσύ τα μικρά μετά το δεκαήμερο. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις τι γίνεται, ποιος τα θρέφει από τους γονείς, και αν ο πατέρας τους από κάποια ημέρα και έπειτα έχει αναλάβει να τα ταΐζει, να αποσπάσεις τη μητέρα σε διπλανό κλουβί για αρχή, ώστε να δεις πως πάει το πράγμα και να μην χάσει και αυτή επαφή με τα παιδιά της, και αν συνεχίζει καλά ο πατέρας, τις επόμενες ημέρες να την απομονώσεις, αν όχι να τη βάλεις πάλι μέσα στο κλουβί. Εναλλακτικό σενάριο είναι το ίδιο αλλά με απομάκρυνση του αρσενικού, κατά τον ίδιο τρόπο (λίγες ημέρες σε οπτική επαφή με τα παιδιά του, και αν όλα πηγαίνουν καλά με το τάισμα της θηλυκιάς στους νεοσσούς, τον απομακρύνεις μόνιμα). Το θέμα με άλλα λόγια είναι... Να μην ζευγαρώσουν ξανά και έχεις να πετάξεις άλλα ένσπορα αυγά, γιατί είναι εν΄ δυνάμει ζωούλες και είναι κρίμα.
 
κατλβα ότι η μανα δεν διαχειρίστηκε καλά το θέμα αφού χάσανε τα 2 από τα 5

Παναγιώτη χωρίς την πρόθεση να σε κατηγορήσω, 2 πουλιά που ζουν σε ένα κλουβί βασίζονται στη δική μας διαχείριση. Εδώ, με τις φανερές ελλείψεις γνώσεων στο θέμα της αναπαραγωγής είναι τουλάχιστον νωρίς ή κι άδικο να κατηγορήσουμε τα πουλιά.

Δεν μας έχει πει τίποτα σχεδόν για τις κινήσεις σου. Τι καναρίνια καταρχήν έχεις; Τι περίοδο έκανες την προηγούμενη αναπαραγωγή; Τι διατροφή είχες κάνεις στα πουλιά πιο πριν και πόσο διαάστημα; Σε τι χώρο τα είχες, πώς ζούσαν και πότε τα ένωσες;

Το φόρουμ έχει πάρα πολλά μέλη με μεγάλη εμπειρία στην εκτροφή καναρινιών όπως θα έχεις καταλάβει. Η συμβουλή μου είναι να ρωτάς για τα πάντα και πριν κάνεις οτιδήποτε αν θέλεις να έχεις επιτυχίες αλλά προ πάντων καλή υγεία στα πουλιά σου.
 
Back
Top