Γενικά Βέλγοι εκτροφείς μαλινουά

schaniotis2

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2007
Μηνύματα
34
Πόλη
Πεσκάρα
Γνωριζετε σελιδες απο βελγους εκτροφεις μαλινουα; 🙄Χαζευα ενα ιταλικο φορουμ και ανεφερε για ενα ταξιδι που εκαναν καποιοι Ιταλοι εκτροφεις στο Βελγιο για να αγορασουν τα μαλινουα τους αλλα δεν ανεφερε καποιο ονομα. Επισης ανεφεραν οτι στην Αθηνα υπαρχουν εκτροφεις που αγοραζουν μαλινουα απο Βελγιο στη τιμη ακομα και των 1600ευρω. Πραγματικα υπαρχουν τετοιες τιμες για ενα μαλινουα; 😱
Υπαρχει η δυνατοτητα να ακουσουμε καποια φωνη απο τετοιο μαλινουα στο ιντερνετ για να παρουμε μια ιδεα για τι μιλαμε...Αρχισα να ασχολουμαι απο φετος για την αναπαραγωγη τους αλλα οσο το ψαχνω, τοσο πιο πολυ εντυπωσιαζομαι απο το μερακι και το παθος που αφιερωνουν καποιοι εκτροφεις για αυτη τη ρατσα! 🙂
 
για αρχη κανε μια περιηγηση σε αυτο το site εχει αρκετα χρησιμα πραγματα για τα μαλινουα. http://www.mpartsa.gr/
 
Αυτά τα χρήματα που αναφέρεις δεν νομίζω να ισχύουν. Αντίθετα αυτό που γνωρίζω είναι οτι στο Βέλγιο κοστίζουν όσο τα κοινά καναρίνια στην Ελλάδα! Αυτο που κοστίζει ακριβά είναι η μεταφορά απο Βέλγιο στην Ελλάδα. Περίπου 200 ευρω. Η μεταφορά δεν επιτρέπεται να γίνει με τα επιβατικά αεροπλάνα, αλλά με μια μεταφορική εταιρεία. Αυτο δεν ξέρω κατα ποσο είναι ασφαλές για τα καναρίνια.
 
Και εμενα η τιμη μου φαινεται απιστευτη.. Ξερω οτι οι παπαγαλοι λογω προστασιας εχουν τετοιες τιμες αλλα το καναρινι; καποια καλη φωνη στο ιντερνετ ειναι δυνατον να βρω η πρεπει να ακουσω σε εκτροφειο καλο φωνες;
 
Φίλε μου οι τιμές είναι πραγματικές και έχουν δωθεί από άτομα που ήθελαν καλούς δασκάλους για τα δικά τους πουλιά,ξέρω προσωπικά ότι για δύο πουλιά, δασκάλους πριν από δύο χρόνια κάποιος έδωσε 2.500 ευρώ και επίσης για αρσενικά ανάλογα με την βαθμολογία που έχουν αρκετά ευρώ.
Τα απλά μαλινουά στο Βέλγιο όντως είναι φθηνά αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά και δεν συμφέρει να τα αγοράσεις από εκεί. Οσο για αυτά που έρχονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν είναι και τα καλύτερα.
Φιλικά Γιάννης
 
δηλαδη εχουμε στην Ελλαδα τετοια ποιοτητα φωνων οπως λενε για τις φωνες των Βελγων; Καποιος δηλαδη που επενδυει τετοια ποσα μπορει να διατηρησει και να μεταφερει και στα νεα του πουλια αυτες τις δυνατοτητες; Και αν ναι τα πουλια αυτα τα εμπορευονται μετα η πλεον αποτελουν προσωπικη ευχαριστηση του ιδιοκτητη τους;Ισως φαινονται απλοικες οι ερωτησεις μου.. συγχωρεστε την αγνοια μου. 🙂
 
αφου περασει τις φωνες σε καποια απο τα καναρινια του μπορει να πουλησει μετα αυτα πουλια αλλα δεν νομιζω να τα πουλησει καποιος γιατι για να μαθει ενα καναρινι τετοιες φωνες πρεπει να ειναι καλος μαθητης απο την φυση του και βγαινουν ελαχιστα τετοια πουλια.
 
Τα μαλινουά εκπαιδευόνται και η διαδικάσια για τα βασικά υπάρχουν σε πολλά σάιτ, τα νεαρά αρσενικά αν έχουν το ίδιο αίμα με τους δασκάλους μαθαίνουν και έχουν τις ίδιες φωνές, περίπου με τους δασκάλους, αν δεν έχουν το ίδιο αίμα συνήθως την πρώτη χρονιά παίρνουν φωνές από τους δασκάλους, αλλά τα επόμενα χρόνια δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες φωνές.
Οι εκτροφείς που έχουν τέτοια πουλιά και κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς είναι γραμμένοι σε συλλόγους, αν ενδιαφέρεσε για περισσότερα μπορείς να μπείς σε σαιτ συλλόγων και να μάθεις πολλά για τα μαλινουά και να τους ρωτήσεις προσωπικά.
 
Στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά πουλιά και πολλοί εκτροφείς έχουν δώσει πολλά λέφτα για μαλινουά και έχουν φτάσει σε επίπεδο,ίδιο με του Βελγίου, δεν είναι υπερβολή κατα την γνώμη μου.
 
Ακομα ειναι πολυ νωρις για εμενα να ασχοληθω με τετοια επιπεδα... αλλα απο οτι καταλαβα ειμαστε σε πολυ καλο σημειο αρκει να ενδιαφερθει καποιοσ.. σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!
 
Back
Top