Ασθένειες Βαρεια αναπνοη

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης aggel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Ρόδος
:) το καναρινι μου εχει βαρεια αναπνοη και κανει κατι λες και φτερνηζετε. Τι εχει😕πωσ θα το αντιμετωπησω; Ειναι σοβαρο;ομως ειναι κινητικο, τα περιτωματα του ειναι φυσιολογικα και τρεφεται κανονικα.

Οπότε άυριο φάρμακο στο πουλάκι (στο σβέρκο) και αντιβίωση στο νερό. Μην ξεχάσεις καλό καθάρισμα το κλουβί του και όλα θα πάνε καλά.Αυτό τον καιρό και εγώ τα ίδια περνάω.

• Like
Αντιδράσεις: aggel
το θεμα ειναι οτι αυτες τις μερες εχω πολλες δουλιες και δεν ξερω αν βρω χρονο να παω στο πετ σοπ αλλα θα σπαθησω. Τι αντιβιωση να βαλω στο νερο του;

Αποψη μου μην του δώσεις τίποτα εάν δεν είσαι σίγουρος τι έχει.
Παρατήρησε το πουλάκι ώστε να καταλάβεις αν είναι ακάρεα ή όχι ( ο τρόπος έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ), μπορεί απλώς να έχει κρυώσει (βάλτο κάπου ζεστά χωρίς να το βρίσκουν ρεύματα αέρα, περιόρισε τα λαχανικά και την αυγοτροφή ), η άσκοπη χρήση αντιβίωσης μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα.
Περαστικά !

Εάν έχει ακάρεα τότε δεν χρειάζεται αντιβίωση αλλά το κατάλληλο σκεύασμα, η αντιβίωση είναι προληπτικά για την αποφυγή φλεγμονών που σχετίζονται με τα ακάρεα
Όταν είχα πάει το πουλάκι στον κτηνίατρο και είχε επιβεβαιώσει την υποψία μου για τα ακαρεα της τραχείας με είχε συμβουλεύσει να χρησιμοποιήσω για 5 μέρες το Vibramycin 60cc για την αποφυγή φλεγμονών-επιπλοκών.
, για ρίξε μια ματιά εδώ

Ακάρεα της τραχείας
Pulmosan Anti-windpipemite
Vetermec

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το καναρινι μου εχει βαρεια αναπνοη και κανει κατι λες και φτερνηζετε. Τι εχει😕πωσ θα το αντιμετωπησω; Ειναι σοβαρο;ομως ειναι κινητικο, τα περιτωματα του ειναι φυσιολογικα και τρεφεται κανονικα.

Οπότε άυριο φάρμακο στο πουλάκι (στο σβέρκο) 😕nonoκαι αντιβίωση στο νερό. Μην ξεχάσεις καλό καθάρισμα το κλουβί του και όλα θα πάνε καλά.Αυτό τον καιρό και εγώ τα ίδια περνάω.

To post δινει οδηγια για ΜΙΑ σταγονα στον λαιμο και αφου διαπιστωσεις οπως τις οδηγιες αναγνωρισεως του ακαρεως της τραχειας, ΟΧΙ στο σβερκο. Να προσεχουμε και να διαβαζουμε τα ποστ που παραπεμπουμε.
Αποψη μου ειναι οπως λεει ο φιλος οτι τρωει κανονικα και τα περιτωματα ειναι φυσιολογικα, δηλαδη πρασινα συμπυκνωμενα και οχι υγρα και ανοικτου χρωματος να δωσει, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ TABERNIL ANTIBIOTICO για πιθανη λοιμωξη του αναπνευστικου.
Βασιλης

τωρα που το ειδα τα περιτωματα του ηταν πρασινα συμπυκνωμενα και υγρα

Συμπληρωματικά Δελτίο περιγραφής φυσικής - κλινικής κατάστασης του πουλιού
καλό θα είναι να συμπληρώνεται η ποιο πάνω φόρμα ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, πάντως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να "ξεχνάμε" τον κτηνίατρο :)

Ηλικια:7μηνων
Φυλο:αρσενικο
Χωρος εκτροφης (εσωτερικος ή εξωτερικος):εσωτερικος και λιγο εξωτερικος
Θερμοκρασια χωρου:σταθερη
Ημερομηνια αποκτησης πουλιου:νοεμβριο 2007
Ημερομηνια εμφανισης συμπτωματων:μεσα στον μαρτιο
Διατροφη:καναρινοσποροι, παστελια.φρουτα, λαχανικα και αυγο μερικες φορες
Αξιολογηση περιτωματων:πρασινα συμπυκνωμενα και υγρα
Αναπνοη:αναπνεει βαρεια
Κινητικοτητα:φυσοιλογικη
Παρατηρησεις:κανει συνεχεια λες και θελει να βγαλει φλεμα και καθεται καμια φορα φουσκομενος και με το ενα ποδι.
Τρεφεται κανονικα:ναι
Συμπτωματα:βαρεια αναπνοη, κινει το κεφαλι του λεσ και θελει να πεταξει φλεματα
Προηγηθεισα θεραπεια:οχι
Καραντινα:εχει τεθει

:)παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια σας. Τελικα το καναρινι ειχε ακαρεα της τραχειας εχουν περασει 2,5 δομαδες που του εχω βαλει το φαρμακο και του εχω καθαρισει καλα το κλουβι του και τωρα ειναι υγειεστατο και το κυριοτερο δεν σταματα να κελαϊδα. Και παλι σας ευχαριστω για την πολθτιμη βοηθεια σας

Back