Αναπαραγωγή Βγήκε έξω η μήτρα κανάρας

κυριάκος

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2008
Μηνύματα
6
Πόλη
Κασσανδρεία
σημερα μετα απο δυο αυγα η καναρα μου εκανε ενα χωρις κελυφος και της βγηκε εξω η μητρα. Να σημειωσω οτι και το δευτερο αυγο το εκανε σημερα το πρωι μπορει καποιος να βοηθησει;
 
η μητρα κρεμετε απο το σωμα της η εφυγε μαζι με το αυγο. Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.
 
Μήτρα έχουν μόνο τα θηλαστικά, μη χρησιμοποιείτε ορολογία που δεν ισχύει διότι υιοθετείται λανθασμένα. Πιθανόν αυτό που περιγράφει ο Κυριάκος να είναι πρόπτωση αμάρας.
 
Σταυρο τωρα το ειδα το ποστ σου. Νομιζω πως η ελληνικη ορολογια ειναι αυτη που ειπες.
 
Δυστηχώς μου έχει συμβεί και εμένα. Πριν δύο χρόνια οταν γύρισα το απόγευμα στο σπίτι διαπίστωσα οτι κρεμόταν απο την αμάρα της κανάρας (είχε κάνει 2 αυγά) κάτι σαν "έντερο". Το πρωί η κανάρα ηταν νεκρή☹. Δεν πρόλαβα να την πάω σε κτηνίατρο. Φίλε ευχομαι η κανάρα σου να μην έχει την ίδια κατάληξη.
 
Δεν ειμαι κτηνιατρος αλλα νομιζω ειναι αυτο που ειπαμε με το Σταυρο. Χρειαζεται πτηνιατρο επιγοντως! Μην την αφησεις! Ειναι εσωτερικα οργανα και ειναι ευαισθητα και σε τραυματισμο και σε μολυνσεις!

Αν δεν εχεις καποιον ηδη κοιτα εδω... https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Φαντάζομαι ότι εκτός του ότι πρέπει να την πας άμεσα στο γιατρό, θα πρέπει να την κρατας ζεστή, γιατί η εσωτερική θερμοκρασία είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
 
Το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει πριν λίγους μήνες σε ένα θηλυκό ζεμπράκι.
Εμένα έζησε περίπου δύο μήνες αλλά ποτέ δε συνήλθε. Δύσκολη περίπτωση

Κρίμα
 
Φιλε ελπιζω να γινει καλα η καναρα σου.



____________________________________


Βρήκες καιρό, αρμένιζε,

καιρό μην περιμένεις,

γιατί ο καιρός τα πράγματα

δεν ξέρεις πως τα φέρνει.
 
Back
Top