Αναπαραγωγή Βγηκε το πρωτο καναρινακι, τι αλλο να βαζω εκτος απο αυγο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stelfi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stelfi

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2009
Μηνύματα
25
Πόλη
Ζαγκλιβέρι
καλημερα παιδια, επιτελους σημερα εβγαλα το πρωτο μου καναρινακι! Πρεπει καθε μερα να τις βραζω αυγο η μεχρι να το φαει ολο σε 2-3 μερες. εκτος απο αυγο και την κανονικη τροφη θα πρεπει να τι βαλω και κατι αλλο; Ευχαριστω
 
Να σου ζήσει και με το καλό και τα επόμενα.
Αυγό πρέπει να το αλλάζεις κάθε μέρα για να μη σου πω και δύο φορές τη μέρα αν εκεί που έχεις τα καναρίνια έχει ζέστη. Το αυγό μπορεί να αλλοιωθεί πολύ γρήγορα με τη ζέστη οπότε θέλει προσοχή.
 
εγω σστους νεοσσους εκτος απο αυγο βαζω και αυγοτροφη και την τρωνε.
 
αυγό ή αυγοτροφή εναλλάξ! Εγώ το αυγό τους το αλλάζω κάθε δεύτερη μέρα! Όσο προλάβει να ταΐσει! Η θερμοκρασία στο δωμάτιο που τα έχω είναι από 17,5-19,5 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα ως τώρα με το αυγό και άσχημες συνέπειες για τα μικρά!
 
Αφου γινουν τα μικρα σου 3 ημερων (να σου ζησουν !) μπορεις να βαλεις 1 μικρο κομματακι μηλο, βοηθαει εκτος απο το ταισμα και στο να εχει ''βλεννα'' η μανα για να μπορει να ταιζει, επισης το φρεσκο και καλοπλυμενο μπροκολο ειναι πολυ καλο, με μετρο και αυτο παντα. Το αυγο το βαζεις το πρωι και τετοιο καιρο μεχρι τις 3-4 η ωρα το μαζευεις (βαζεις το μισο και το αλλο μισο στο ψυγειο και το δινεις την αλλη μερα η το απογευμα της ιδιας μερας για ταιζουν και παλι), αν καλοκαιριασει κι αλλο, το μαζευεις νωριτερα. Αυγοτροφη μπορεις επισης να δινεις και καλο ειναι να υπαρχει συνεχεια, μονο προσεχε αναλογως τη μαρκα που θα παρεις θελει και καποια επιπλεον εργασια, αλλες αναμιγνυονται με χυμο πορτοκαλι, αλλες με αλεσμενο αυγο κοκ.
 
να ειστε καλα παιδια για τις πληροφοριες, δυστηχως δεν τα παρακολουθησα πολυ και το απογευμα που πηγα να τα δω ο αρσενικος ειχε ριξει τα δυο αυγα κατω και ηταν ψοφια τα πουλακια μες τα αυγα και τον χωρισα τελικα. ευτηχως δε σκοτωσε και τα αλλα 2.
 
Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι από την πτώση ψόφησαν τα πουλάκια μεσα στα αυγά... Πολύ πιθανό ο αρσενικός να το ήξερε πριν απο σένα,
 
Back
Top