Αναπαραγωγή Βελτίωση πιθανότητας γονιμοποίησης αυγών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Canary A
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Canary A

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2015
Μηνύματα
99
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας από εμένα,
καθώς η αναπαραγωγική περίοδος έχει ξεκινήσει και από ότι φαίνεται πηγαίνει αρκετά καλά σε πολλούς φίλους του Petbirds.gr έχω μία απορία.
Μιλώντας με έναν παλαιό ερασιτεχνικό εκτροφέα καναρινιών που τυχαία γνώρισα (είναι τώρα άνω των 85) μου είπε ότι ένα από τα μυστικά είναι να κουρεύουμε τα αρσενικά στην ευαίσθητη περιοχή ώστε να έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες γονιμοποίηση των αυγών.
Η ερώτηση μου είναι πόσοι από εδώ το έχουν επιχειρήσει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Αυτο ειναι απαραιτητο σε καποιες ρατσες που ειναι... Τριχωτες! Φανταζομαι δεν ειναι κανονας, αλλα βλεπεις και κρινεις αν το πουλακι εχει οντως πολυ φτερωμα που μπορει να το εμποδισει να εχει ενα επιτυχες ζευγαρωμα.
 
@Myra πχ η κανάρα έχει 6 αυγά και είναι τα 2 με μικρά αν τον αρσενικό τον κούρευα πριν ζευγαρώσει υπάρχει πιθανότητα να είχα μεγαλύτερη επιτυχία;

Σε ευχαριστώ πολύ @Myra !
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Αυτο θα το απαντησεις εσυ! Αν εχεις αποκλεισει οποιοδηποτε αλλο παραγοντα ασπορων αυγων, τοτε ναι θα δεις αν το πουλακι εχει.. Πολυ μαλλι εκει κατω και θα δεις αν οντως χρειαζοταν περιποιηση! Παντως ακομα και μια επαφη σωστη (ικανη να σου γονιμοποιησει τα 2 αυγα) ειναι αρκετη για να γονιμοποιησει ολη τη σειρα των αυγων, οποτε δεν ξερω αν εφταιγε αυτο. Παντως, ναι, ειναι παραγοντας που δεν βοηθαει στην αναπαραγωγη το να ειναι μαλλιαρα :)
 
Το κούρεμα έγινε μόδα στα καναρίνια σχετικά πρόσφατα, όταν άρχισαν να υπάρχουν "φουντωτές" ράτσες.. Δύσκολες στην προετοιμασία και κυρίως αναπαραγωγές από πολύ νωρίς..
Όπως θα παρατηρήσετε κοιτώντας τα πουλιά σας, όσο ζεσταίνει ο καιρός... αδειάζει από φτερά οι κοιλιά των καναρινιών... Στα μέσα της αναπαραγωγής η αμάρα είναι σχεδόν γυμνή και επεκτείνεται αυτό μέχρι και ψηλά στο στέρνο...
Αν λοιπόν έχεις πυκνά φτερώματα στα πουλιά, ξεκινάς νωρίς (πχ. Ιανουάριο) τότε ναι κουρεύεις αρσενικά θηλυκά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
Αν έχει ζεστάνει καλά ο καιρός... και τα φτερά δεν είναι ιδιαίτερα πολλά... Τότε ίσως δεν χρειάζεται... ή τουλάχιστο όχι στην ίδια ένταση.
Προσοχή όμως σε όσους μας διαβάζουν...
Δεν κόβουμε τα φτερά οδηγούς που είναι πάνω στην αμάρα...
 
Όπως ανέφερε και η Μιράντα, σε κάποιες ράτσες όπως για παράδειγμα τα Gloster, Norwich etc, το κούρεμα είναι απαραίτητο. Στα υπόλοιπα δεν παίζει τόσο μεγάλη σημασία. Εάν πρέπει να προσέξεις κάτι, όσον αφορά στο τεχνικό μέρος της επαφής, είναι να βρίσκονται χαμηλά οι πατήθρες ώστε να μπορεί κατά τη διάρκεια της επαφής να ισορροπήσει ο αρσενικός φτερουγίζοντας.
 
Σωστή η παρατήρηση σου κε Γιάννη (@misalouris). Εσύ τα κουρεύεις αυτά που έχουν πυκνό φτέρωμα;
 
Back
Top