Γενικά Βιβλιογραφία για καναρίνια;

Manikarnika

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2015
Μηνύματα
121
Αξιότιμα μέλη,

Επηρεασμένη από όσα άρθρα και βίντεο δημοσιεύονται αυτήν την εποχή, με αφορμή την αναπαραγωγική περίοδο, αποφάσισα να μπω και εγώ σε αυτή τη διαδικασία του χρόνου τέτοια εποχή.. (επίσης, ναι!ζηλεψα όλους εσάς που έχετε νεοσσούς😂)

Επομένως, έχω αρχίσει να διαβάζω άρθρα από παντού σχετικά με την αναπαραγωγή(από το φόρουμ, την αλοπ, ξενόγλωσσα κλπ), έχοντας αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κομμάτι της γενετικής. Θα ήθελα διαβαζοντας για αυτή, να κατανοήσω καλύτερα τις μεταλλάξεις και, κυρίως, να έρθω σε επαφή με τις ειδικές λεπτομέρειες που διέπουν μια σωστή αναπαραγωγή και που συχνά αγνοεί ένας άνθρωπος που δεν ασχολείται επαγγελματικά με την εκτροφή, όπως εγώ.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, λοιπόν, αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια βιβλία σχετικά με την αναπαραγωγή των καναρινιών, αλλά και για την ειδικότερη φροντίδα τους, την ανατομία τους, τις ευπάθειες τους κλπ...
Ένα βιβλίο ή κάποια βιβλία, δηλαδή, που θα συνιστούν έναν ολοκληρωμένο και έγκυρο οδηγό για όσους έχουν καναρίνια (και γενικώς είναι κάπως περίεργοι και λίγο γρύλοι :D :) 😉 )

Ελπίζω το αίτημα μου να μην είναι παράλογο... Πάντως, ακόμη και αν μπορείτε να μου προτείνετε μονάχα διαδικτυακά άρθρα, είμαι παραπάνω από πρόθυμη να τα διαβάσω!


Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! ❤️️️️️
 
Πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο το μήνυμά σου Αναστασία μου. Έχουμε ήδη ένα σχετικό θέμα με τίτλο παρουσίαση βιβλίων με θέμα τα πτηνά συντροφιάς. Αν δεν βρεις κάτι εξειδικευμένο με βάση τα ενδιαφέροντά σου, ελπίζω σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το 2008 από τότε που γράφτηκε το θέμα, να υπάρχουν κάποιοι πού να τολμήσουν να μοιραστούν ένα ενδιαφέρον βιβλίο στο θέμα σου.
 
Είδα όλα τα σχετικά άρθρα που μου παρέθεσαν... :)
Το υλικό που πρότειναν τα υπόλοιπα μέλη είναι αρκετό, επομένως
υπερκαλυφθηκα!
Αλλωστε τα παλιά βιβλία συχνά αποδεικνύονται διαχρονικά! 😉 Επέλεξα ήδη κάποια από αυτά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση σας!
 
Μια αστείρευτη πηγή γνώσεων σκέτη εγκυκλοπαίδεια θα έλεγα σε ότι αφορά τα καναρίνια είναι ο κ Μάκης Γερολυμάτος @mgerom που δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε τις γνώσεις του σε ένα βιβλίο αλλά ευτυχώς έχουμε την χαρά να τον έχουμε εδώ μέσα και στο ΑΛΟΠ.
Βέβαια υπάρχει και η σύγχρονη έκδοση του βλέπε @Deukalion αλλά από ότι βλέπω και άκου είναι δυσνόητη για πολλούς, ανατρεπτική και δυσεύρετη.
Καλό διάβασμα Αναστασία. Χαίρομαι που ψάχνεσαι έτσι.
 
Eυχαριστώ Παναγιώτη εσένα και όλα τα παιδιά βέβαια, για την εκτίμηση που βλέπω γύρο μου διάσπαρτη. Αυτά που μ' αρέσει να κουβεντιάζω γύρο απο το χόμπυ όπως ξέρεις, είναι αυτά που βρίσκονται λίγο πιο πέρα απο τα τόσα βιβλία που έχουν εκδοθεί και περιγράφουν με απόλυτη σαφήνεια τον τρόπο κατοχής, αναπαραγωγής και διατήρησης των φίλων μας. Σε βεβαιώνω δε, οτι βλέποντας τον χώρο απο κάποια απόσταση, μετά απο τόσα χρόνια παρουσίας σ' αυτόν,υπάρχει μια σαφής ποιοτική διαφορά επιπέδου γνώσεων ιδιαίτερα ανάμεσα στα νέα παιδιά που μπολιάστηκαν με τη "αρρώστια" μας. :D😉 . Ελπίζω οτι εκτός απο την παρουσία χώρων σαν το PB, έχω βάλει κι' εγώ λίγο το χεράκι μου, προς αυτή την κατεύθυνση. Η Αναστασία ξεκινάει σωστά την παρουσία της στον χώρο και της εύχομαι καλό διάβασμα και... πολλές απορίες .
 
Back
Top