Φροντίδα Βιβλιοθήκη για την τοποθέτηση κλουβιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

PB Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2008
Μηνύματα
339
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους τους φίλους του site. Έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω μια παλιά ξύλινη βιβλιοθήκη έτσι ώστε να τοποθετήσω τα κλουβιά (8) με τα καναρίνια που έχω στο μπαλκόνι. Όπως καταλαβαίνετε η βιβλιοθήκη είναι κλειστή απο τις 3 πλευρές και αερίζεται μόνο απο την μπροστινή πλευρά. Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως κατα την διάρκεια του καλοκαιριού τα καναρίνια σκάσουν απο την ζέστη αφου μόνο η μπροστινή πλευρά θα είναι ανοιχτή. Η γνώμη σας και οι προτάσεις σας θα μου είναι πολύτιμες.
 
Αν δεν σε ενοχλεί αισθητικά, μπορείς να ανοίξεις ΠΟΛΛΕΣ τρύπες
και στην πλάτη αλλα και στα πλαινά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Κ. Μάκη θέλω να την χρησιμοποιήσω και για τον χειμώνα, έτσι ώστε να προστατεύονται απο τα ρεύματα του αέρα.
 
Δημήτρη θα είναι στο μπαλκόνι. Θα το βλέπει ο ήλιος για λίγες ώρες το πρωί. Για τις ψείρες θέλω να πιστεύω πως με σχολαστική καθαριότητα δεν θα έχω πρόβλημα.
 
εγω τη δικια μου https://community.petbirds.gr/threads/Ανακαίνιση-κλούβας.2199/

την εχω σε ανατολικη βεραντα με παρομοιο φωτισμο (μεχρι 13:00" σχεδον) που απο τις 10 και μετα καλυπτεται μερικως απο τεντα. Δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα απλα τις ζεστες ημερες ειναι επιτακτικα τα "μπανακια" και η αλλαγη νερου για λογους υγιεινης
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Δημήτρη έτσι περίπου θέλω να είναι η κατασκευή μου. Αν δεν έχεις αντιμετωπίσει πρόβλημα σοβαρό με την ζέστη τότε "μάλλον" δεν θα έχω ούτε εγω. Φυσικά το μπάνιο θα είναι καθημερινό. Ίσως ανοίξω κάποιες τρύπες στην πλάτη της βιβλιοθήκης, όπως είπε και ο κ. Μάκης. Αλλωστε το χειμώνα θα μπορώ να τοποθετώ την πλάτη της βιβλιοθήκης στον τοίχο.
 
Μπορεις να βαψεις τη βιβλιοθηκη με ενα καλο χρωμα γυαλιστερο σε λευκο για να καθαριζετε ευκολα και να βλεπεις και τυχον ζωυφια.
Σιλικονη σε χαραμαδες για να μην εχεις ανεπιθυμητες εγκαταστασεις.
Οσον αφορα τις τρυπες σε πλατη μονο ρευμα θα δημιουργησουν πιστευω
οποτε εγω θα τις απεφευγα,
ριξε μια ματια στην κατασκευη μου που ειναι μονιμα στο μπαλκονι
πιστευω οτι κατι τετοιο φτιαχνεις:
https://community.petbirds.gr/threads/Το-μπαλκονι-μου.1276/

για το καλοκαιρι θα βαλω επιδαπεδιο ανεμιστηρα

ΜΦΧ
Πανος
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Παναγιώτη ακριβώς αυτό θέλω να φτιάξω. Οπότε η γνώμη σου αλλά και η γνώση σου θα μου είναι πολύ χρήσιμες. Για τον ανεμιστηρα τώρα θα ήθελα να μου πεις αν θα τον βάλεις να χτυπάει ακριβώς επάνω στα κλουβιά.
 
Νομιζα οτι ηταν ετοιμη Λευτερη
οποτε γλυτωνεις και το βαψιμο
εαν την κανεις με μελαμινη που τη βρισκεις παντου.
Η πλατη ειναι κοντραπλακε θαλασσης γυαλιστερο απο τη μια πλευρα
το χειμωνα μια χαρα τα πηγε
καλοκαιρινη εμπειρια τωρα αποκτω
οτι θες εδω ειμαι

ΜΦΧ
Πανος
 
Παναγιώτη ακριβώς αυτό θέλω να φτιάξω. Οπότε η γνώμη σου αλλά και η γνώση σου θα μου είναι πολύ χρήσιμες. Για τον ανεμιστηρα τώρα θα ήθελα να μου πεις αν θα τον βάλεις να χτυπάει ακριβώς επάνω στα κλουβιά.

θα μαθω λεπτομερειες απο ενα φιλο που ηδη χρησιμοποιεει επιδαπεδιο ανεμιστηρα
 
Δημήτρη αν και όπως έχω ήδη γράψει έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω μια παλιά βιβλιοθήκη που έχω, τώρα μου βάζεις ιδέες. 😀 Είναι πολύ καλές αυτές που πρότεινες.
 
Ελυθέριε κάποιοι φίλοι μηλήσανε για ψίρες. Έχουν απόλυτο δήκαιο. Η ΄ψίρα πηγένη στο ξήλο. Θα σου προτήνο ένα κομπογιαννήτηκο που έχει πολύ καλή επιτυχία. Να ρίχνεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα ΠΕΥΚΟΒΕΛΟΣ.Λόγο ρετσίνης δεν κοντέυει τίποτα.
 
λευτερη αν ανεβαζες φωτο της παλιας βιβλιοθηκης θα σου διναμε γνωμη αν αξιζει τον κοπο. Παντως το "καινουργιο"εχει αλλη χαρη, ειναι πιο κυριλατο. Εσυ γνωριζεις την τσεπη σου, δεν ξερω...
μαλιστα απο τη στιγμη που θα βαζεις ανεξαρτητα κλουβια και δεν θα γινει η ιδια ζευγαρωστρα θα καθαριζεται τελεια και θα διατηρηθει κυριλε! Και αμα εχεις και καμμια παροχη ρευματος κοντα και σχετικη στεγανοτητα βαζεις και βασεις για λαμπες θερμοτητας για τις δυσκολες μερες του χειμωνα αν δεν τα βαζεις μεσα.
 
Δημήτρη μετά απο την προτασή σου "http://ikeaeu.ecweb.is/08/mgr/" δεν νομίζω οτι αξίζει να ασχοληθώ με την παλιά. Μάλλον θα πάρω καινούργια:D Θα είναι πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο πρακτική. Για την καθαριοτητα έχεις δίκιο, δεν νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα.

Υ. Γ. Αυτο με τις λάμπες μπορείς να μου το εξηγήσεις;
 
Back
Top