Αναπαραγωγή Βιταμίνες, κόκκινες, κίτρινες, πολύχρωμες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kazanas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kazanas

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2009
Μηνύματα
4
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος γιατι ειναι ακατάλληλες αυτές οι βιταμίνες;
Αυτα τα χρονια που εχω καναρινια τις θεωρουσα πολυ σημαντικες μετα απο την σποροτροφη..
τι να κανω; να την κόψω; Εγω τους δινω την πολύχρωμη...3.50ε το κιλο
ευχαριστω εκ των προτερων..
 
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος γιατι ειναι ακατάλληλες αυτές οι βιταμίνες;
Αυτα τα χρονια που εχω καναρινια τις θεωρουσα πολυ σημαντικες μετα απο την σποροτροφη..
τι να κανω; να την κόψω; Εγω τους δινω την πολύχρωμη...3.50ε το κιλο
ευχαριστω εκ των προτερων..

https://community.petbirds.gr/threa...ια-να-ενισχυθεί-το-χρώμα-του-καναρινιού.5511/ Ρίξε μια ματιά σε αυτό
 
το διαβασα και καταλαβα οτι ειναι αχρηστες σε διατροφικη αξια... Τα καναρινια τρωνε σαν τρελα κια μαλιστα εχω ενα ζευγαρι με νεοσσους που δινω αυτη την βιταμινη.. Τι να κανω;δηλαδη μονο σπορια θα τους δινω{οχι στο ζευγαρι}βοηθηστε παρακαλω..

δηλαδη τωρα εχω μπλοκαρει 4 χρονια που εχω πουλια παντα ηταν η δευτερη τροφη τους..
 
Αυτου του ειδους οι βιταμινες δεν ειναι τιποτα αλλο παρα κακης ποιοτητας μπισκοτο που εχει ζαχαρη με πολυ κακης ποιοτητα χρωστικες...
Το οτι την τρωνε δεν σημαινει οτι δεν ειναι βλαβερη και θα σου αναφερω ενα παραδειγμα για να το καταλαβεις καλυτερα: σε πολλους αρεσουν οι χρωματιστες καραμελες αλλα αν τις καταναλωνεις εντατικα μπορεις να προκαλεσουν απο μια απλη τερηδονα εως και καρκινο λογω των βλαβερων χρωστικων που περιεχουν...
Συμπερασμα:Αντι αυτων των δηθεν βιταμινων πρεπει να δινεις αυγουλακι η συσκευασμενες αυγοτροφες εμποριου οι οποιες διαθετουν εκτος απο βιταμινες και αλλα ιχνοστοιχεια.
 
Γενικά στα καναρίνια σου μπορείς εκτός απο τους συσκευασμένους σπόρους, να δίνεις εναλλακτικά συσκευασμένη αυγοτροφή ή αυγό σε περιορισμένη ποσότητα ειδικα αν δεν τα έχεις σε αναπαραγωγική φάση, να δίνεις ποικιλία φρούτων όπως μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι και άλλα φρούτα εποχής, όπως πεπόνι, βερυκοκο, ροδάκινο, και λιγοτερο άλλα φρούτα γλυκά φρούτα οπως μπανάνα, σύκο κτλ. Φυσικά μπορείς να δίνεις και λαχανικά μερα παρά μέρα και εναλλακτικά με το φρούτο όπως τριμένο καρότο, μπρόκολο, μαρούλι, πιπεριά πράσινη ή κοκκινη, ρόκα, αντίδι, λάχανο... Ολα πλυμένα καλά και στεγνωμένα. Τι καλυτερο από την φυσική διατροφή!

Στο ζευγάρι με τα μωρά μπορείς εκτός απο σπόρους να δίνεις καθημερινά μισό σφιχτοβρασμένο αυγό ή αυγοτροφή ειδική για νεοσσούς, για να ταίζουν τα μωρά τους, καθώς και λίγο μήλο.
Κανε εναν κόπο και διαβασε με προσοχή το Θέμαπου σου πρότεινε ο Γρηγόρης και θα βρείς πολλες σημαντικές πληροφορίες!
 
εγω ενα παραδειγμα που θα χρησιμοποιουσα για αυτες τις ''βιταμινες'' ειναι... Να φανταστουμε τη επιπτωσεις θα ειχε σε εμας αν τρωγαμε καθε μερα απο fast food. Το ιδιο κακο νομιζω κανουν και αυτες οι ''βιταμινες''.
 
Εντελώς άχρηστες σε θρεπτικά συστατικά, απλά μπισκοτάκι με ζάχαρη.
 
Back
Top