Διατροφή Βιταμίνη για χρωματισμό RAFF PRONTOCOLOR

nautikos52

PB Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2009
Μηνύματα
133
Πόλη
Brussels
Παιδιά έχει δοκιμάσει κανείς την prontocolor της RAFF. Τη χρησιμοποιώ για συντήρηση χρώματος σε κόκκινο λιποχρωμικό καναρίνι μισό κουταλάκι του γλυκού μία φορά την εβδομάδα. Δεδομένου ότι σταδιακά θα μπούμε σε πτερόροια μήπως πρέπει να αυξήσω τη δόση😕?
 
Δεδομένου ότι σταδιακά θα μπούμε σε πτερόροια μήπως πρέπει να αυξήσω τη δόση😕?
Οι οδηγίες χρήσεως τι γράφουν; Πότε λέει ότι πρέπει να ξεκινήσεις, πόσο συχνά να τη χορηγείς και σε ποια δοσολογία;

Υ. Γ. Ο όρος βιταμίνη δεν είναι σωστός. Καλύτερα να χρησιμοποιούμε τον όρο "χρωστική" για αυτά τα προϊόντα ή όποια άλλη ορολογία χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με καναρίνια χρώματος. :)
 
Οι οδηγίες μιλούν για βιταμινούχο συμπλήρωμα ενίσχυσης κόκκινου χρώματος. Στη συνέχεια λέει ότι μπορεί να χορηγηθεί με τη τροφή ανάμεικτο ή για καλύτρα αποτελέσματα σκέτο σε ποσότητα σύμφωνα με μια μεζουρα που δεν υπάρχει μέσα. Στη συνέχεια και μετα το κοκκίνισμα προτείνει να δώσω ένα άλλο σκεύασμα της ίδιας εταιρείας. Επισημαίνω ότι το πουλάκι είναι αρκετά κόκκινο (όχι όμως κατακόκκινο) και δεν έχει μπει ακόμη σε φάση πτερορροιας. Το σκεύασμα είναι ροζ σκόνη με έντονη μυρωδιά γλυκάνησου και πραγρατικά το εξαφανίζει αυθημερόν.
 
Μάλιστα. Καταρχήν να πω ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το βάψιμο καναρινιών οπότε θα είναι καλύτερο να ακολουθήσεις ακριβείς οδηγίες που θα προτείνουν ίσως αυτοί που γνωρίζουν. Η άποψή μου παρόλα αυτά είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις τη χορήγηση του προϊόντος μόλις δεις ότι ξεκινάει η πτερόρροια δεδομένου ότι βάφονται τα νέα τα φτερά που βγαίνουν και όχι τα ήδη υπάρχοντα, τα οποία δεν μπορούν να βαφτούν.

Από ό,τι κατάλαβα, μάλλον αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι να παραμείνει κόκκινο και όχι να κάνεις ένα συστηματικό βάψιμο. Αν είναι έτσι, τότε ή μισή από τη συχνότητα χορήγησης που αναφέρει ( ; ) το προϊόν, φαντάζομαι πως θα είναι αρκετή. Αναφέρει πόσο συχνά πρέπει να χορηγείται;
Στη συνέχεια και μετα το κοκκίνισμα προτείνει να δώσω ένα άλλο σκεύασμα της ίδιας εταιρείας.
Ποιο ακριβώς προτείνει;
 
μουφα ειναι μη το παρει κανεις για βαψιμο των πουλιων του,το ειχα παρει και οπως το πηρα το πεταξα, καταρχην δεν ειναι χρωστικη αλλα κατι σαν βιταμινη που ενισχυει το κοκκινο χρωμα δε βαφει, στις οδηγιες λεει οτι μπορει να χορηγηθει και σκετο,τα πουλια δε το τρωνε

Για βαψιμο υπαρχουν σκευασματα της orlux,bogena,cede,quiko τα οποια περιεχουν καταξανθινη η καροφυλη και χορηγουνται στην αυγοτροφη αφου πρωτα διαλυσουμε τη χρωστικη σε βρασμενο νερο.

Για καλυτερο κοκκινο αποτελεσμα μπορει να χορηγηθει η χρωστικη και στο νερο των πουλιων αλλα θελει καθε μερα αλλαγη του νερου γιατι χαλαει
 
Στο σκεύασμα δεν αναγράφεται κάθε πότε να δίνω. Πάντως το καναρίνι ομολογώ ότι το τιμά ιδιαιτέρως.
 
Απ΄όσο ξέρω και εγώ αυτό της raff δεν έχει χρωστικές, απλώς κρατάει σε ένα βαθμό το χρώμα. Δεν αναγράφει κάθε πότε γιατί αυτό εξαρτάτε απο εσένα ανάλογα με το τι αποτεέσματα θες. Καλό είναι πάντως να δίνεις χρωστικές και 1 εβδομάδα πρίν τη πτερόρροια ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένος ο χρωματισμός, να έχει εμποτιστεί ο οργανισμός πριν βγούν τα πρώτα φτερά. Κατα τη πτερόρροια πρέπει να χωριγούνται καθημερινά, μετά αν δεν θες τρομερά αποτελέσματα μπορείς να το σταματήσεις. Στο intensief της bogena πάντως που έχω εγώ δεν λέει πως πρέπει να είναι βρασμένο το νερό, αλλά απλά ζεστό (45 βαθμούς)
Πρόσεξε πάντως μην δίνεις παραπάνω δόση απο αυτή που πρέπει. Μπορείς να το κανονίσεις και χωρίς μεζούρα, υπολόγισε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού είναι 2 γραμμάρια
 
εγω διαφωνω με τους προλαλησαντες! Η prontocolor ειναι μια εξαιρετικη βιταμινη-βαφη! Εγω εδινα συστηματικα σε κιτρινο καναρινι, σε πρασινο με κιτρινο, σε φλωρο και σε καρδερινα! Τα αποτελεσματα ηταν εντυπωσιακα και σε περιοδο μη πτεροροιας! Το κιτρινο εγινε σχεδον κατακοκκινο οπως και το διχρωμικο ενω ο φλωρος στις φτερουγες και στην ουρα εγινε κοκκινος! Η καρδερινα εκανε πολυ βαθυ κοκκινο το στεμμα της! Το συνιστω θερμα!
 
Το ανωτέρω προιόν περιέχει ΚΑΤΑΞΑΝΘΙΝΗ και ώς εκ τούτου
μπορεί να βάψει. Βέβαια ΜΟΝΟΝ σε περιόδους πτερόρροιας, ή νεοσσούς.
Η περιεκτικότητα σε ΚΑΤΑΞΑΝΘΊΝΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ αλλά το ιδιαίτερα χαμηλό
της τιμής, σημαίνει και μικρά ποσοστά. Τα άλλα προιόντα που περιέχει το σκεύασμα
δεν αναφέρονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι ποτέ, τέτοια σκευάσματα.
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον Μάκη.
Προιόντα που δεν αναγράφουν με αριθμούς τι συστατικά περιέχουν καλό είναι να μην τα προτιμάμε. Ακόμη και στην πράξη να μας δείχνουν άριστα αποτελέσματα, η ίδια η εταιρεία "φωνάζει" ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της ποιότητας. Δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη παρτίδα θα έχει τα ίδια συστατικά με την προηγούμενη.
Η κανθαξανθίνη είναι η ουσία που "βάφει" όταν τα πουλιά αλλάζουν το φτέρωμα. Όλες οι εταιρείες την αναμειγνίουν με άλλες ουσίες όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να ρίξουν το κόστος και για να δημιουργήσουν ένα μείγμα που θα βοηθήσει τα πουλιά να ανταπεξέλθουν την περίοδο της πτερόρροιας.
 
Back
Top