Ασθένειες Βοήθεια βρήκα στον κήπο ένα μωρό κοράκι

Πόλη
Αίγιο
Βοηθειααα!
Ισως σας φανει αστείο αλλα πριν λίγο βρήκα στον κήπο ένα μωρό κορακι! Στην αυλή μας έρχεται ένα ζευγάρι που τρώει μαζί με τα σκυλιά. Μάλλον το μωρό έπεσε από την φωλια. Δεν μπο΄ρε'ι να πετάξε, παρα μόνο σε μικρή πτήση. Οι γονείς του ΄το ακουν, και ουρλιάζουν. Το θέμα είναι πως εχω καμμιά εικοσαριά γάτες και κινδυνεύει. Τι να κάνω; Κοράκι είναι αλλα κρίμα να το φάνε οι γάτες. Το έβαλα σε ένα κλουβί προσωρινά αλλα δεν ξέρω αν τρώει και τι ακριβώς να κάνω. Οποιος μπορεί ας με βοηθήσει>

Καλά έκανες και το προστάτεψες. Ποιος είπε οτι τα κοράκια έχουν λιγότερα δικαιώματα στη ζωή;

Εξαρτάται πόσο μικρό είναι φίλε. Μια καλή τροφή για μικρά είναι ο τραχανάς που δίνουμε και στα γαλιαντροειδή.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114

Τα κορακια ειναι σαρκοφαγα. Αν εχεις κιμα θα ητανε καλο να του δωσεις λιγο. Αν δεν ανοιγει το στομα του επειδη απ'οτι καταλαβα ειναι σχετικα μεγαλο ανοιξε το εσυ. Μουσκεψε τον λιγο τον κιμα ωστε να ειναι καπως υγρος για να παρει και νερο μαζι. Μπορει οι υπολοιποι να εχουνε καλυτερα πραγματα να σου προτεινουνε... Μπορεις και φρουτα λαχανικα λιωμενα νομιζω... 😉

Μπράβο σου Ελένη που προστατεύεις το μικρό. Δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω για το τί θα φάει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά

wild-anima.gr/images/stories/odigiesgia_neosous.pdf

Για δες εδώ και επικοινώνησε με κάποιο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων. Είτε το ΕΚΠΑΖ τηλ. 22970 31338 ή την
ΑΝΙΜΑ τηλ. 210 9510075

Αυτοί ξέρουν να δώσουν οδηγίες.

δες εαν μπορεις να το ξαναβαλεις στην φωλια του.
εαν δεν μπορεις μια και εχεις γατες μπορεις να παρεις τρωφη απο αυτες να την βαλεις σε λιγο νερο να μουλιασουν και με μια οδοντογλυφιδα να το ταισεις.
μπορεις εαν ανοιγει το στομα του ευκολα για να φαει αντι για οδοντογλυφιδα να δουλεψεις συριγγα.
καλη επιτυχεια.

δες εαν μπορεις να το ξαναβαλεις στην φωλια του.
εαν δεν μπορεις μια και εχεις γατες μπορεις να παρεις τρωφη απο αυτες να την βαλεις σε λιγο νερο να μουλιασουν και με μια οδοντογλυφιδα να το ταισεις.
μπορεις εαν ανοιγει το στομα του ευκολα για να φαει αντι για οδοντογλυφιδα να δουλεψεις συριγγα.
καλη επιτυχεια.

πολυ καλη ιδεα ακουγεται!

Πολυ καλα εκανες! Εκτος οσων σου εχουν ηδη προτεινει μπορεις επισης να δοκιμασεις να τοποθετησεις το κλουβι καπου ψηλα προστατευμενα να δεις αν οι γονεις του θα το ταισουν. Αν βρεις τα σκουρα παντως να ξερεις οτι το εκπαζ περισυλλεγει πουλια απο τετοιου ειδους περιπτωσεις και τα φροντιζει μεχρι την ελευθερωση τους. Αλλα και δινει πολυ χρησιμες συμβουλες τηλεφωνικως. σου δινω οτι τηλεφωνα τους εχω΄.
Αιγινα 6973318845, 2297031338
Αθηνα 6979914853, 2109520117

καλη τυχη!

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά! Ανοίγει το στόμα του και τα φτερά του είναι εντελώς σχηματισμένα. Του έδωσα λίγη ψύχα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και την έφαγε. Είναι τρομαγμένο όμως.Αυριο θα προσπαθήσω να βρω την φωλιά. Τι να κάνεις μέσα στην νύχτα; Αλλα αν δεν την βρω πόσο θα πρέπει να το κρατήσω μέχρι να πετάξει κανονικά;

Το έβγαλα φωτο αλλα δεν ξερω πως να σας την στείλω. Μπορει να μου πει κάποιος;

Ελενη κοιτα εδω για βοηθεια!
petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/

Ελένη είσαι συγουρη πως ειναι κοράκι; Μοιάζει αρκετά με μωρό καρακαξας. Παρατήρησε τους γονείς. Αν ειναι κατάμαυροι τότε ειναι κοράκι. Αν εχει λευκά μπαλώματα στα φτερά και την κοιλιά με μακρια ουρά, τοτε είναι καρακαξάκι! Οτι και να είναι... Να σου ζησει!

ειναι πολυ μεγαλο σε μερικες μερες θα εχει ανεξαρτοποιηθει δοκιμασε οπως λεει και ο δημητρης να βρεις την φωλια και να το βαλεις πισω γιατι δεν νομιζω να ανοιξει το στομα του.

και εγω για καρακαξακι το βλέπω, αφου μόλις ειδα τη φωτο λεω αμαν! Ολα αυτα που ειναι στην αυλη μου ειναι κοράκια τελικά; Επισης ειναι κάπως μαυρο μπλέ που χρυσαφιζει το μαύρο της καρακάξας... και κανουν ενα δυνατο ηχο διακεκκομενο... Και λιγακι εκνευριστικο.

για καρακαξα μου φαινεται αλλα το πουλι ειναι μεγαλο δεν ειναι πολλυ μωρο.
οτι θες δωστου τα τρωει ολα ξερη τρωφη μουλιασμενη οτι θες δεν εχει κανενα προβλημα ειναι παμφαγα,
αα και κατι αλλο οταν ξεθαρεψει προσεχε τα δαχτιλα σου τα τρωει και αυτα (τσιμπαει)

Παιδια δεν ξερω πως θα το παρετε αλλα ακουστε και αυτη την αποψη.

Τα κορακια και οι καρακαξες ειναι χαρακτηρισμενα σαν επιβλαβη ειδη για το οικοσυστημα και μαλιστα επιτρεπεται το κυνηγι τους χωρις περιορισμο αριθμου!
Αυτο μπορει να το επιβεβαιωσει και ο Γιωργος απο τα Γιαννενα που ειναι και αυτος κυνηγος.

Οι καρακαξες ειδικα ειναι τοσο ατιμα πουλια που εκτος του οτι χαλανε τις φωλιες των πουλιων της περιοχης τους τρογωντας τα αυγα, σκοτωνουν τα πουλια μεσα στο κλουβι με τα νυχια τους εστω και αν μετα δεν μπορουν να τα βγαλουν εξω για να τα φανε.

Ποσοι απο εσας εχετε βρει το καναρινακι σας η την καρδερινα σας νεκρο στο κλουβι του με μια γρατζουνια στο στηθος η την κοιλια;
Αυτο ειναι εργο καρακαξας.
Εγω προσωπικα εχω βρει δυο καναρινια μου νεκρα.

Μην με παρεξηγησετε, δεν εννοω να το σκοτωσεις απλα καλο θα ηταν ειδικα αν ειναι καρακαξα να το απομακρυνεις απο την περιοχη σου σε καποια δασικη περιοχη.

Ελπιζω να με καταλαβαινετε.

αν ειναι οντως καρακαξα οπως φαινεται τρωει μεχρι κ σκουπίδια! Δεν λέω να του δωσεις σκουπιδια αλλα το λεω γιατι εγω εχω προβλημα με τις κυρίες καρακάξες, δεν τολμάω να αφησω σακούλα με σκουπίδια εξω ουτε για λίγο... Και στην αρχή μάλωνα τα καημένα τα γατάκια, αλλά μετα τις επιασα επ αυτοφόρω!

Back