Αναπαραγωγή Βοήθεια για αναπαραγωγή καναρινιών αυτή την εποχή

roster864

PB New Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2013
Μηνύματα
2
γεια σασ επειδη δεν εχω μπαταρια στι κινητο θα τα πω γρηγορα! Εχω δυο καναρινια τα οποια τα εχω 4 μηνεσ και τα ειχα παρει 5μηνων.. Πριν απο ενα μηνα τα χωρισα σε δυο κλουβια και εβλεπα οτι ο αρσενικοσ την ζηταγε πολλυ κι σημερα τον εβαλαμαζι τησ αλλα δ καθετε τρεχουνε σε ολο το κλουβι θθα με βοηθησετε στην αναπαραγωγη αυτων των πουλιων αλλα αυτην τημ εποχη οχι την ανοιξη! Ευχαριστω.
 
Αυτην την εποχη δεν εχει αναπαραγωγες... Αυτην την εποχη ειναι η περιοδος συντηρησης! Με τετοιο κρυο δεν μπορουν να πουλακια να αναπαραγωγονται... Επισης ειναι πολυ μικρα ακομη! Ειναι 9 μηνων... Και να θελεις δλδ πρεπει πρωτα να χρονισουν για να ζευγαρωσεις... Ακομη, τα πουλακια που ξερεις οτι δεν ειναι αδελφια; Αμα ειναι αδελφια απαγορευεται η αναπαραγωγη!

Τα πουλακια τα εχεις σε εξωτερικο χωρο ή μεσα στο σπιτι; Τι διατροφη τους παρεχεις; Ειναι σιγουρα αρσενικο και θηλυκο;

Υ. Γ.: Δεν μπορω να καταλαβω γιατι βιαζεσαι να τα ζευγαρωσεις τοσο μικρα! Ειναι πολυ μικρα ακομη και εχεις ολο το χρονο μπροστα σου! Δεν υπαρχει λογος για αγχος και για βιαστικες κινησεις. Για να ζευγαρωσουν δυο πουλακια δεν πατας ενα κουμπι και ζευγαρωνουν... Δεν ειναι μηχανακια! Πρεπει να ερθει η συγκεκριμενη εποχη(ανοιξη) να πυρωσουν τα πουλια, να τους εχεις δωσει ενα μηνα πριν την καταλληλη διατροφη, να εχεις κανει την καταλληλη προετοιμασια και ετσι θα ζευγαρωσουν! Συγγνωμη αν σε επιασα απο τα μουτρα αλλα ετσι εχει η πραγματικοτητα! Ελπιζω να μην παρεξηγηθεις!

Καλως ηρθες στην παρεα μας!
 
Είναι τόσο ωραίο να ζευγαρώνει κάποιος τα πουλάκια του και καταλαβαίνω την ανυπομονησία σου. Δυστυχώς τα πουλάκια ακολουθούν τον δικό τους ρυθμό και όχι τον ανυπόμονο του κάθε εκτροφέα. Αν προσπαθήσεις τώρα το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς. Είναι καλό που έχεις μεγάλη όρεξη κάνε λίγη υπομονή, ξεκίνα την προετοιμασία την κατάλληλη στιγμή και θα ανταμειφτείς από το αποτέλεσμα.
 
Ενιά μηνών είναι μια χαρά για αναπαραγωγή.

Αν τα έχεις σε εσωτερικό χωρο με τα προβλεπόμενα, συνεχίζεις κανονικά.

Αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο... Τότε θα έχεις θέμα αν τα αφήσεις να ζευγαρώσουν.

Υπομονή.
 
Από θεμα ηλικιας είναι καλα κανεις ένα μηνα (με δυο)το λιγοτερο διατροφικη προετημασια αν εισαι εσωτερικα αυξανεις σταδιακα τον φωτισμο και όταν είναι ετοιμα θα σου το δειξουν καλο είναι να τα εχεις χωριστα μεχρι τοτε να τα διαχειριστείς όπως εσυ θες. Τι διατροφή ακολουθούσες ολη αυτην την περιοδο;
 
Βρε παιδια γιατι να βιαζεται και να βιαζει και τα πουλακια που ειναι τοσο μικρα; δε βρισκω τον λογο! Γιατι να παρεμβαινουμε στη φυση και να μην περιμενουμε να τα κανεις εκεινη οπως θελει; Ετσι παρεμβαινουμε συνεχως στη φυση και καθημερινα βλεπουμε ποσο κακο κανουμε σε εμας! Εγω ειμαι τη αποψης να αφησεις τα πουλακια να πυρωσουν με τον καιρο και με την ωρα τους... Αυτη τουλαχιστον ειναι η δικια μου αποψη!

Φιλικα,
Αλίκη!
 
Γεια σου καλώς ήρθες και να σου ζήσουν τα καναρινάκια σου! Κι εγώ σε καταλαβαίνω που ανυπομονείς αλλά θα συμφωνήσω με την Αλίκη και τον Στέλιο. Το καλύτερο είναι να αρχίσεις τώρα μετά τις γιορτές την διατροφική προετοιμασία ώστε να είναι έτοιμα τα πουλάκια στις αρχές της άνοιξης για να ζευγαρώσουν.
Είμαι σίγουρη όπως λένε τα υπόλοιπα παιδιά πως ένας έμπειρος εκτροφέας πιθανόν μπορεί να δημιουργήσει προσομείωση της εποχής αν για κάποιο λόγο επιθυμεί να επισπεύσει την αναπαραγωγή.
Νιώθεις εσύ να έχεις αυτή την εμπειρία; Διαφορετικά μπορεί να επιβαρύνεις την υγεία των πουλιών σου και αντί της χαράς που αναμένεις να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα καναρινάκια είναι αρκετά παραγωγικά πουλιά οπότε με σωστό χειρισμό θα σου χαρίσουν πολλούς υγιείς απογόνους.
Καλές γιορτές με υγεία και χαρά!
 
alicedros, σιγουρα δεν ειναι αδερφια... Μου τα εδωσε εμπιστευσημο ατομο που κανει αυτην την δουλεια... Τα πουλακια τα εχω στο μαγαζι... Αναλογα με τον καιρο τα βγαζω εξω η τα βαζω μεσα, αλλα παρε υποψην σ οτι τις 14 ωρες της περνανε μεσα στο μαγαζι το πλεονεκτημ;α ειναι οτι το μαγαζι εχει τζαμαρια, απο διατροφη τα συνηθισμενα βιταμινες στο νερο, τροφη για καναρινια και αυτην την ιδικη τροφη που φτιαχνουν το ''κεικ'' που λεμε! στανταρ το ενα ειναι αρσενικο κ το αλλο θυλικο...
Ξερεις γιατι ανοιξα το θεμα... Διωτη ειδα τα πουλακια να κοινιγιονται και συγκαικριμενα το αρσενικο το θυλικο... Και κατι φιλακια και τετοιες καταστασεις για αυτο επειδη δεν γνωριζω μην συμαινει τπτ...

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας πραγματικα!
 
πριν απο ενα μηνα τα χωρισα σε δυο κλουβια και εβλεπα οτι ο αρσενικοσ την ζηταγε πολλυ κι σημερα τον εβαλαμαζι τησ αλλα δ καθετε τρεχουνε σε ολο το κλουβι
Πως συμπέρανες ότι την ζήταγε πολύ; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να τα βάλεις πάλι μαζί ενώ τα είχες χωρίσει;
 
Γειά σου roster864! Καλωσόρισες στο φόρουμ μας! Θα συμφωνήσω με την Αλίκη να μην τα βάλεις ακόμα για ζευγάρωμα, γιατί πρέπει να κάνεις για ένα δίμηνο την διατροφική προετοιμασία που είναι άκρως απαραίτητη για να αντλήσουν τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην δοκιμασία της αναπαραγωγής.
Όσων αφορά στην ηλικία των πουλιών. Το θηλυκό είναι ώριμο αναπαραγωγικά. Το αρσενικό, όμως, όχι. Πρέπει να χρονίσει για να είναι έτοιμο να αναπαραχθεί. Οπότε μέχρι την άνοιξη θα είναι και το αρσενικό και πυρωμένο και ώριμο αναπαραγωγικά. Ούτως ή άλλως η περίοδος αναπαραγωγής των καναρινιών είναι η άνοιξη(τέλη Μαρτίου). Βέβαια αν εσύ θέλεις να τα ζευγαρώσεις μέσα κάνε τους για κανά μήνα μια διατροφική προετοιμασία, μετά διατροφή για να πυρώσουν και είναι έτοιμα. Όπως σου ανέφερα παραπάνω, είναι πολυ σημαντική και απαραίτητη για την υγεία των πουλιών. Επίσης, φρόντισε τα πουλιά να είναι σε ευρύχωρα κλουβιά, ώστε για να πάνε από τη μια κουρνιάστρα στην άλλη να χρησιμοποιούν τα φτερά τους. Η φυσική άσκηση είναι κάτι το πολύ σημαντικό για την υγεία και αντοχή των πουλιών σε ασθένειες και μεταβολές θερμοκρασίας.
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανυπομονησία σου να βάλεις για αναπαραγωγή τα καναρίνια σου. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του! Τα καναρίνια όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί δεν είναι κουρδιστά παιχνίδια να υπακούουν ότι τους προστάζουν! Υπακούουν μόνο στο κάλεσμα της φύσης! Οπο΄τε κάνε λίγη υπομονή και θα ικανοποιηθούν όλες σου οι προσδοκίες! Αυτά από εμένα. Ότι άλλο χρειαστείς, είμαστε πάντα στη διάθεση σου! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Φίλε roster864, τελικά τι έκανες με τα καναρίνια σου; Τα έβαλες να ζευγαρώσουν ή θα τα αφήσεις για την άνοιξη; Περιμένουμε απάντηση σου!
 
Back
Top